Vad är framtidens design?

0

Den gångna veckan har vi på Designgalleriet kunnat se utställningen #TomorrowNightInSweden. En utställning av förstaårsstudenter från Berghs School of Communications.

Utställning handlar om hur studenterna själva ser på framtidens design. Där de berör olika ämnen, bland annat anarki, språk, ikoner, det oförutsägbara med mera. Totalt 17 installationer av 23 studenter.

Berghs_designgalleriet2

 

Berghs_designgalleriet3 Berghs_designgalleriet4

Design is unpredictable av Disa Hein och Mikaela Sandström.

Berghs_designgalleriet5

The future is in our hands av Caroline Hotti.

Berghs_designgalleriet7 Berghs_designgalleriet8
Berghs_designgalleriet10

We see you av Arvid Nilsson. Inspirerad av Olle Eksells klassiska kakao-öga. Där varje öga representerar ett känslotillstånd.

Berghs_designgalleriet11

Melancholy got a new dimension av Lisa Bergström.

Berghs_designgalleriet12 Berghs_designgalleriet13

Fashion is new thinking av Lisa Liljenberg. Där hon pratar om hur utvecklingen av nya material hela tiden förändras. Bara hur synen på returmaterial har förändrats på tio år. Och hur vi ser på det om ytterligare tio år?

Berghs_designgalleriet14

Is anarchy av Tom Hallgren och Emelie Svensson. Som menar att framtiden består av en anarki, då vi inte längre har tillräckligt stark försvarsstyrka som upprätthåller vårt lagsystem.

Berghs_desingalleriet6

Is more like my mom av Nicole Mirembe. Nicole refererar till sin mamma som alltid sagt att en ska acceptera människor som de är och att alla kan uppnå vad de vill. Så om vi tror på Nicole och hennes mamma har vi en ljus och stolt framtid att vänta.

Utställningen hade en kort visit på Designgalleriet och gick att se mellan den 21-24 mars.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre + fyra =