Tre favoriter från Greenhouse

0

Årets upplaga av designveckan är över för denna gång. För min del var det en otroligt intensiv vecka med flera besök på mässan, Stockholm Furniture & Light Fair, massvis av lanseringar och event och inte minst allt det arbete som las ner på den utställning som jag projekterade – Colour Emotions. Men mer om det vid ett senare tillfälle.

Nu till något annat, nämligen Greenhouse. Har hört både ris och ros från vänner i branschen angående årets upplaga. Själv tycker jag det var en spännande år med ett bra utbud. Produkterna i år känns genomarbetade. Och jag uppskattar att det är en stor internationell närvaro i Greenhouse. Vilket i och för sig är något som Greenhouse generellt är bra på.

Det visar sig inte minst på tre av mina favoriter som ingen av dem var svenskar.

Först ut har vi Bellamoli Design Studio baserade i Danmark. Dessa söta små dalmatiner-bord kunde jag bara inte låta bli att tycka om, bestående utav prickar i terrazzo.

Alberto Bellamoli collecta terrazzo still life 1 Alberto Bellamoli collecta terrazzo still life 3 alberto bellamoli terrazzocollection5Alberto Bellamoli_Sisse Falster_Jonathan Hotz_STOCKHOLM EXHIBITION 2017_3Formgivaren Alberto, som har sitt ursprung i Italien, berättade för mig hur han växte upp med terrazzo. Där denna stenblandning har tillverkats i generationer, långt innan den återigen blev trendig bland kök på Söders höjder.

Puffin_chair_1

En annan favorit var denna stol och pall formgiven av finskan Maija Leskelä. Det tyckte även mässan själva som nominerade Maija i kategorin Rising Star. Tyvärr blev det ingen vinst för Maija, den gick istället till Knauf and Brown.

puffin_chair_2 puffin_stool_1

Tillsist fastnade jag även för dessa produkter från Designlump.

Designlump-Table8

Designlump-Table8-Detail Two-Halves-5

Two-Halves-3

Formgivna av kanadensiska Chifen Cheng. Gulliga och fina i skön blå färg.

Jag imponerades även av Ung Svensk Forms urval. Jag ska faktiskt ner och se utställningen igen på Form/Design Center i Malmö nästa vecka. Ska bli intressant att se om jag upplever utställningen på ett annat sätt då, och hur den presenteras när det inte är i en mässmiljö där jag är van att se den. Fortsättning följer..

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva + sju =