PUF Design Market i Kungsträdgården

0

Många har säkert noterat att Finland i år firar 100 år av självständighet. 100 år sedan Finland inte längre var svenskt. Detta har bland annat uppmärksammats genom flera olika design- och konstutställningar.

Och mellan den 24–26 augusti slår de på stort och bjuder in till festival i Kungsträdgården. Med musik, kultur, design och mode. Och bastu’ar såklart (bastus? bastusar??). Jaja.

När en tänker på finsk design tänker nog de flesta på Iittala, Marimekko, på Harri Koskinen eller Alvar Aalto typ. Men det finns en hel del ung och spännande design också, såklart. I Åbo har några vänner till mig startat upp ett spännande koncept – PUF Design Market – en butik med ett intressant urval av finsk design inom både mode och inredning. Det som jag tycker gör PUF så spännande är att de vågar satsa på unga formgivare och ge dem plats. Genom att hyra in sig på olika stora modulsystem kan även en oetablerad designer få möjlighet att visa upp sina produkter.

Sedan öppningen 2015 har över 100 finska företag funnits i butiken där ca 30 varumärken åt gången får plats. Det blir helt enkelt mer marknad och mindre traditionell butik vilket jag gillar.

Under festivalen i Stockholm 24–26 augusti kommer de i sin popup-container visa upp ett exklusivt urval med varumärken främst från Åbo.

Vilket kommer märkas… bland annat med PUF’s senaste designsamarbete, kallat PUF + TOMI. Här Åbo slott på bild.

Eller med denna sweatshirt från R-collection. R-collection som är något mer etablerade och funnits sedan 1978.

Eller Arela.

Just nu går det bara att köpa online om du är i Finland men under hösten kommer de att öppna upp och frakta även till Sverige. Däremot går det ju såklart att köpa på plats i Kungsträdgården också.

Så kom och häng med mig och Camilla, Matti och Hanna nästa vecka! Eventet hittar du här!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − sex =