Nytt stipendium till unga formgivare

0

Det finns bra designföretag och så finns det bättre designföretag. Just nu plockar Mitab många poäng för att hamna i den senare kategorin.

Under möbelveckan gick de nämligen ut med nyheten att de under 2017 utvecklar sitt samarbete med Svensk Form. Tillsammans med Svensk Form startar de mi talent, ett stipendium som tilldelas sju av deltagarna i UNG Svensk Form. Alltsammans med syftet att stärka unga formgivares möjligheter att etablera sig i en alltmer konkurrenskraftig bransch.

Stipendiet består utav två delar. Det första är att stipendiaterna få hjälp att producera en prototyp hos Mitab. Och det andra är att prototypen sedan ställs ut tillsammans med övriga stipendiaters prototyper i en utställning samarrangerad mellan Mitab och Svensk Form.

Denna utställning genomförs nu under våren och jag ser fram emot höra mer om det.

Vilka är då de sju lyckliga stipendiaterna?

Marbelous_Jonatan_Appelfeldt

Jonatan Appelfeldt, här med Marbelous.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tessa Geuze

1577005_ma_design_johanna_lepikk-

Johanna Lepikkö Foto: Rebecca Eskilsson

Samt Emma Hasselblad, Emma Pettersson, Emelie Blücher och Evelina Kollberg som vi ser med verket Människofällan högst upp i inlägget.

Bra initiativ Mitab! Och notera att sex av sju är kvinnliga formgivare och kreatörer. Initiativ som dessa behövs från de stora företagen och det har Mitab förstått. 👏

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton − två =