SENASTE ARTIKLARNA

Au Revoir!

0

Drar iväg på en weekend till Paris idag. Även fast det fortfarande är februari och 7 grader där just nu smyger ändå vårkänslorna fram. Får se hur mycket ny design jag hinner spana efter. Oavsett så blir det i alla fall en hel del inspiration.

Säger au revoir med det här kabinett-skåpet i design av Therese Hallberg. Finurlig och enkel design när den är som bäst. Therese var också en av de nominerade till Ung Svensk Form 2016 som visades upp på Greenhouse nu under Stockholm Furniture Fair.
filter-cabinet_therese_hallberg1

DELA

Rakt och krokigt hos Straight

0

Igår var första kvällen den här veckan då jag hann ut och tog del av Stockholm Design Week. En av alla utställningar som jag sprang förbi var Crooked Concept, beläget i den gamla biografen Capitol vid St:Eriksplan. Crooked Concept är det nya namnet på det tidigare designkonceptet Made and Merged. Idén går ut på att lyfta fram up-and-coming formgivare och att visa på annorlunda design.

Årets tema på utställningen handlade om hela skapandeprocessen – ”working progress”. Formgivarnas tankar och tillvägagångssätt för att nå fram till slutresultatet. Ett relativt vedertaget tema som ofta syns i den här typen av utställningar. Men fint var det!

Crooked-Concept-SDW16-fotograf-Mathilda-Werngren_2

Crooked-Concept-SDW16-fotograf-Mathilda-Werngren_3

Crooked-Concept-SDW16-fotograf-Mathilda-Werngren_4

Crooked-Concept-SDW16-fotograf-Mathilda-Werngren_5

Totalt 6 stycken utställare plus Viktor Erlandsson från Straight Design som är grundare och kurator för utställningen.

Kolla in dem här: Joar Torbiörnsson, Marie Lindblad, LACC, Olle Bywall, Hanna-Kaarina Heikkilä, Ingrid Hulskamp.

Samtliga bilder ovan är fotograferade av Matilda Werngren.

Crooked_Concept

Och så här såg det ut på plats. Styling av Sara Stenvall.

DELA

Finsk fashion i Stockholm

0

Även fast den här bloggen handlar om svensk design får man slänga in lite tips på andra nordiska nykomlingar ibland. Finlandsinstitutet i Stockholm bjuder in till utställning New Finnish Fashion. Utställningen presenterar fyra unga finländska designers: Iona Hackenberg, Marianne El-Khoury, Maria Suomalainen och Anni Raasmaja. Alla fyra har nyligen utexaminerats från Aalto universitetets högskola för konst, design och arkitektur.

Utställningen pågår 3 februari – 4 mars och Finlandsinstitutet hittar man på Snickarbacken 4 i Stockholm.
För den nyfikne så håller de även ett Fashion Talk den 2 februari i samband med vernissagen som det går att anmäla sig till här.

newfinishfashion copy

DELA

Young Designers på Formex coming up..

0

Pinsamt dålig uppdatering just nu. Kommit in i någon slags bloggtorka.. men nytt år och ny inspiration. Imorgon kickar Formex igång och min favoritdel Young Designers presenteras. 21 stycken nykläckta (more or less) talanger som visar upp nyheter.

Stoft Studio är en av deltagarna som ställer ut (biler lånade från hemsida). Ser lovande ut.. Hoppas på att få se mer av det här, och mindre av brickor och coasters..

stoft-studio1

stoft-studio2

stoft-studio3

stoft-studio4

stoft-studio6

DELA

Lotta och bloggdagarna

0

Lotta_Sjoberg_ysd

Både idag och igår har vi åter igen haft bloggträff med vårt fina blogg-gäng. Blir så inspirerad av att hänga med dessa duktiga och drivna personer. Om man vill spana in vad vi haft för oss kan man bland annat göra det här, eller såklart på var och ens blogg.

En annan person som inspirerade mig var också Lotta Sjöberg. Hennes serieteckningar och svarta humor är right on point. Lottas illustrationer hänger just nu på Designgalleriet tillsammans med en handfull andra studenter och alumnis från Nyckelviksskolan. Skolan fyller under 2015 60 år och detta firas bland annat med en utställning på Designgalleriet. Utställningen står bara kvar veckan ut, så skynda förbi om ni vill se fler duktiga kreatörer.

DELA

Konsthantverk 2.0

0

emeliethornadtssonysdemeliethornadtssonysd2

 

Emelie Thornadtsson <3

DELA

Brass and glass

0

Youngswedishdesign_Klong-Orb-by-Straight-Design youngswedishdesign_straightdesign youngswedishdesign_straightdesign2

ORB – By Straight Design.

DELA

Nothing Can Go Wrng.

0

youngswedishdesign_nothingcangowrng

youngswedishdesign_nothingcangowrng2
youngswedishdesign_nothingcangowrng3

youngswedishdesign_nothingcangowrng6

nothingcangowrng.com

Inget kan gå fel med ett papacado-skal på telefonen. Vill du ockå ha ett – kolla här.

DELA

Milanospaning!

0

För två veckor sedan körde Salone Del Mobile igång och världens största designmecka i Milano. Jag gjorde en spaning för Alcro Trend om vad jag hittade. Gå in och läs här!


Skärmavbild 2015-04-28 kl. 14.29.47

 

 

DELA

Geometri med Korint

0

Young_swedish_design_SNICKERIET_KORINT1

Young_swedish_design_SNICKERIET_KORINT2

young_swedish_design_SNICKERIET_KORINT3

young_swedish_design_SNICKERIET_KORINT4

Snickeriet gör det igen. Ännu en fin möbel i trä, och så välarbetad. Geometri möter instudri.

DELA