Surfingtips

0
Klimatsmarta surftips
Organization Parley For The Oceans i samarbete med Stella McCartney

Misstänker att fler med mig är påverkade av hållbarhetsvågen som sköljer över oss i media, kultur, mode, design, ja faktiskt överallt i vardagen. Spännande tider, eller hur? Jag blir så hoppfull att ALLA långsamt ändrar sina vanor och beteende för att vi gemensamt ska hitta ett sätt att leva utan att påverka på vår miljö i den mån vi gör idag.

Eftersom livet är utmanande ändå skyndar jag långsamt med mina nya vanor. För att jag verkligen ska fortsätta med dem och fullfölja min transformation får de inte bli en för stor belastning samtidigt. Inspiration och handfasta tips på hur jag kan hitta klimatsmarta lösningar i vardagen hittar jag när jag surfar. Gröna vågen surfa med mig!

5 SURFTIPS TILL HÅLLBARHETSVÅGEN!:


1. Det klimatsmart livsstilsmagasinet

The waves we make – ett inspirerande webmagasin med inredning, mode, hantverk och skönhet som har ett hållbarhetsperspektiv. Bloggare och skribenter skriver om slow fashion, spännande projekt och samarbeten, ekologisk mat, fint återbruk, schysst hantverk och alltid illustrerat med fina bilder.

2. Stilfullt mode- och livsstilsmagasinet

Make it last – stilfullt webbmagasin som startade med fokus på hållbart mode och idag har utökat med inspiration kring inredning, barn, mat och skönhet (ekologiskt, närproducerat, naturligt eller giftfritt). De var tidiga med att visa att cirkulär konsumtion är nutid, framtid och för alltid!

3. Klimatsmarta nätverket

The Sustainable Society – bloggnätverk med 12 bloggare som varje månad skriver om ett gemensamt ämne med hållbarhetsfokus, deras inlägg idet gemensamma ämnet och annat med hållbarhetstänk hittar du på den gemensamma Facebook-sidan. Proffsiga bloggare och varierande ämnen om hur man kan leva ett mer klimatsmart liv.

4. Återbruksgallerian

ReTuna -Sveriges första återbruksgalleria som genom renovering, reparation och kreativt återbruk ger använda saker ett nytt liv och som sedan kan säljas vidare i de olika butikerna. Kaféet är formgett av återbruk här ordnas flitigt föreläsningar, workshops och events i hållbarhetsteman. Något för fler städer att haka på?

5.  Cirkulära modet

Remake – Stockholms Stadsmissions eget mode- och designmärke, Remake. Produkterna tillverkas av second hand-material och kläderna är unika, i unisex och ofta med design som utmanar storleksnormen. Workshops ordnas för att lära sig laga kläder och sy nytt av gamla favoriter. Deras sociala medier ger inspiration till att själv “göra om” kläder och textilier till en ny favorit. ( kolla in Johans blogginlägg om Astrid (Fifth Avenue shoe repair) Olssons kollektion för Boomerang Atelier i samma anda)

6. Festivalen

Stockholm Act – en hållbarhetsfestival som äger rum 21-27 augusti 2017 i Stockholm. Det ideella organet, Stockholm Coordination Initiative, samordnar aktörer inom områdena vetenskap, politik, civilsamhälle, näringsliv och kultur. Samtliga partner till Stockholm Act är också medskapare som kommer att ingå i utformningen av festivalen och tillsammans öka medvetenheten om hållbar utveckling. Kul och intressanta programpunkter fylls på varje månad inför hösten. Håll utkik!

Parley_McCartney_Workshopstreet
Organization Parley For The Oceans i samarbete med Stella McCartney. Köp skor av återvunnen plast från havet!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =