Helt otroligt bra!

0
Arktiekterna Christian och Ruxandra Halleröd står för form i många av de nya rummen.

Tog jag i för mycket nu? Ja, det räcker nog med att utbrista ”bra där”!

Jag planerar att då och då uppmärksamma företag, produkter och initiativ här på bloggen som får mig att utbrista just bra där!” Det första blir min nya arbetsplats, Stiftelsen Nordiska museet. Ok, vilket museum är det nu igen, misstänker jag att ni tänker just nu. Jo, det enorma huset på andra sidan Djurgårdbron. Just det, det stora huset till höger.

Ok, jag måste erkänna att jag inte riktigt hade koll på vilket som var vilket eller vad det innehöll innan jag blev medbjuden på ett inspirationsevent med bloggare, ”makers” och hantverksentusiaster. Dagen var perfekt ordnad av Frida Arnqvist Enström (Kurbits) och Erika Åberg (Crafts by Wynja) tillsammans med Nordiska museet. Vi fick en generös rundtur på museet, specialvisning av dåvarande utställning ”Rejält retro” – Allmogemöbler med tygndpunkt på kurbits , en presentation om HUR man konserverar föremål och introduktion till Textilgalleriet – en skatt av mönster, spetsar, band och textila små föremål, och tillgång till alla bilder av föremål men också historiska bilder.

Till saken. Det jag nu är exalterad över är att mitt favorit museum, Nordiska museet, har fått en ny Styresman (ja det heter så i museivärlden om VD/Chef), Sanne Houby-Nielsen, och ett stort förändrings- och förbättringsarbete har satts igång! ”Bra där”, utropar jag. Till exempel inreds de publika ytorna, en uppdatering av kommunikationen har redan påbörjats och en ny spännande satsning på barn och utemiljö talas det om. Håll ögonen öppna mot Djurgården!

Just nu pågår den vackra utställningen "Nordiskt ljus" där Note Designstudio står för utställningsdesignen.
Just nu pågår den vackra utställningen ”Nordiskt ljus” där Note Designstudio står för utställningsdesignen.
En del av den nya satsningen på bl.a fler publika ytor.
En del av den nya satsningen på bl.a fler publika ytor.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × 5 =