Bloggkoma

0
Så här nervös ser jag ut varje gång en kamera kommer fram, även för en selfie!

Välkommen till min rentré i bloggosfären!

Jag är ny här på Designbloggarna, men inte helt ny som bloggare. Mitt namn är Emma Aspelin och när jag arbetade på tidningen ELLE samlade jag under några år all inspiration och mina idéer under bildbloggen Pikadolly. Det kom en explosion av bloggar i mode- och inredningsbranschen runt 2010 och ganska så snart tröttnade jag på det snabba tempot och den likriktade stilen som skapades då. Till slut tappade jag lusten helt och hamnade i ”bloggkoma”. Well, jag var inte helt i total digital frånvaro, för efter ett tag blev jag rastlös och startade jag en resesajt istället. Än idag driver jag detta passionsprojektet Gotlandstips med min fd. kollega och numera väninna, Maria Soxbo (som ligger bakom Husligheter). Under de senaste tre åren har jag frilansat som stylist, sociala medier-konsult, projektledare och digital marknadsförare under devisen ”Jag jobbar bara med roliga saker och med människor jag tycker om”.

Det känns så skönt att “komma ut” igen som bloggare! Det är också ett härligt blogg-klimat idag och kul att det finns plats för så många olika stilar av bloggare och bloggar. Speciellt här på Designbloggarna är det högt i tak och god stämning. Eller hur? Jag känner mig återigen nyfiken och fylld av inspiration. Det är den perfekta grunden för att blogga eller kreera något. Mitt intresse för kreativt arbete kommer synas här och jag planerar fortsätta min påbörjade resa att testa olika handarbeten och hantverk, kanske lyckas jag inspirera någon att pröva något nytt. På att-göra-listan står makramé (redan startat), illustration i kollageform, kurbitsmåleri (smygstartat), skinnhantverk, foto och att tälja. Kanske jag kan inspirera någon? Personligen tycker jag det är som meditation att tillverka saker med händerna (oj och HÄR rivstartar jag med en klassisk bloggklyscha ; ).

Vad kommer du hitta här på bloggen i övrigt då? Förmodligen iakttagelser inom design, mode och modernt hantverk som kommer bestå av en aning historiskt tillbakablick, (i dagsläget har jag mitt drömjobb som Konceptutvecklare på Nordiska museet, därmed har historia har fått en ny mening) men även funktion och hållbarhet. Misstänker att jag kommer ge spaningar på finheter och nyheter, tips på inspirerade influensers, utställningar och böcker. Jag älskar att titta in bakom kulisserna, ateljéer, fabriker och i studios. DU kommer få följa med mig hos formgivare, musiker, konstnärer och designers när jag rotar runt i kreativa rum och stökiga lådor.

Trots nyfunnen glöd och lust lider jag emellanåt av fomo (fear-of-missing-out) och digital cynism och blir då hopplöst politiskt korrekt och ”kinfolkig”. Hoppas att vi tillsammans kan bena ut fenomen, hitta lösningar och skratta åt dem istället. TrendStefan tipsade mig för ett tag sedan om bloggen/Tumlr-kontot ”Fina du och” som jag lyckats missa. Ett så otroligt förlösande konto och en påminnelse att det faktiskt inte är så jäkla allvarligt! Eller hur?

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tretton − 1 =