SENASTE ARTIKLARNA

Klong ringer in hösten

0

Klong ringer in hösten och firar 15-års jubileum med en kollektion som både visar på nyskapande och hantverk som en stor konst. Underbart!

Eva Hjertsberg presenterar Ania Pausers och Hannu Hietamäkis skåp Gryning.

Film Bell by Marie-Louise Hellgren

 

Älskar att det är en produkt som tilltalar den nyfikne, som bara måste kolla hur den låter. Festen kan börja!

En i raden av limiterade jubileums produkter är de coola skåpen av Studio BAAG. Inspirationen kommer från  träd i skogen med svamp som växer på stammarna.Klong Camilla Julner verycamilla.seimage

Klong Camilla Julner verycamilla.se

Sofia Almkvists bord, eller pallar om man så vill är en utveckling av ett bord som hon gjorde på  konstfack. Minns det från Greenhouse och blev eld och lågor. Även det i limiterad upplaga med tillhörande glasdetaljer. Fungerar även som satsbord.Klong Camilla Julner verycamilla.se

Gloria, som har kommit att bli en bästsäljare kommer i en begränsad upplaga i sterling silver i samarbete med silversmeden Rey Urban, som har handkammat bågen.

Silver är för övrigt en naturlig uppdatering i Klongs ordinarie sortiment, som komne rundar hösten.

Camilla Julner Verycamilla

DELA

Thank God for GT

0

Helg och en liten drink till, bara för att vi kan. GT är nog världens mest internationella drink sedan många hundra år. Inte nog med att den är god som original, det har varit en enorm hype under senare år att förfina virket, själva T:et. Och just appropå teet så var jag i norra England förra vintern och där serverades det på själva godset Rockliffe Hall i Darlington en alldeles speciell GT där T:et är  kylt tea av olika slag, Jasmine, Earl Grey och serveras i små tekannor av glas. Se där något att testa!

Rocliffe Hall

GT at Rocliffe Hall Camilla JulnerJag har letat efter små tekannor av glas och det finns en fin på Granit. Annars kan man göra en hel karaff så som Eva Solo bjöd på häromkvällen. Och vatten går ju också bra…

GT by Eva Solo

Enjoy and have a great week end!

Rockliffe Hall

Spara

Spara

Spara

DELA

Drömmer du också om några sommardagar till?

0

Visst kan väl Aperol vara en sportdryck?

z drink_rom_Bicho_JulnerDet tyckte i alla fall jag när jag gjorde den här corny bilden med fotografen David Bicho.

Finns det någon sommrigare aperitif ( fördrink på svenska) än Aperol spritzer? Nu är det snart slut på sommaren, men jag envisas med att den ändå inte riktigt är över, man kan försöka minnas de ljuva sommarkvällarna med en läskande Aperol?

Receptet på en äkta Aperol spritzer finner du här, om du har åldern inne, vill säga.

För dig som har orkat läsa ända hit ska jag berätta att om exakt en vecka har jag och mina bloggkollegor Designbloggarna årets skönaste fest på Clarion Hotel Stockholm i Skanstull, om du bjuder mig något som jag gillar…. vad nu det skulle kunna vara?… kan jag fundera på att ge dig en VIP-biljett.

Här är vad som syns på bilden: Cykel, Z, Skeppshult. Vitt runt bord med spegel, och mässingsben Studio ALT. Snacksskål med fyra skålar i ett, aperitivo Nachtmann/royaldesign.com. Rödvinsglas, Alv, med Aperol, Wik & Walsøe. Liten korkskruv, Eva Solo. Stående korkskruv, Anna G, Alessi.På golvet 3 blåa vinflaskor i kontnärspapper. Plastglas i blått, lila och klart, Guzzini .Svart runt bord med mässingsben Studio ALT. Exklusivt vin La Signora Eugenia e Il Passero Solitario, Pino Noir, i design av Alberto Alessi, www.lasignoraeugeniaeilpasserosolitario.com. Vinglas, Sixties, Nachtmann/royaldesign.com. Korkskruv i mässing, Arc, Tom Dixon.På golvet Barbera D’Alba Zinsation- Zinfandel, rödvinsglas, Dressed och Mami, Alessi. Vinkork, Eva Solo. Svart vas med antikt porträtt, Posh Living. Vit urna med lock och antikt porträtt, Posh Living.

Spara

Spara

Spara

DELA

London lockar med Designfestival

0

Nu fortsätter vi resan till London Design Festival. Årets festival börjar med Decorex som är främst textil och tapet i premiumsegmentet och Focus 16, den 20-25/9 och London Design Festival är den 17-25/9. Möten med människor, möbler, inredning, material och naturligtvis massor med inspiration.

VandA_C_JulnerTar han en Selfie?

Verycamilla_C.JulnerI den stora skulpturhallen och överallt i anrika Victoria & Albert Museum finns designinstallationer som väcker tankar och antik konst att förundras över. Museet är en av huvudaktörerna under London Design Festival.

Verycamilla.C.JulnerVerycamilla.C.JulnerVerycamilla.C.JulnerRossana Orlandi hade rest från Milano för att se alla nya projekt.

Ankan.Verycamilla.C.JulnerKollegan och goda vännen Ann-Katrin, Ankan Berggren tar mig med på alla events under London Design Festival som på går under en vecka över hela stan, hon är bosatt i England sedan många år och skriver för bland annat Svenska Moderådet.

Ed Barber Jay Osgerby.Verycamilla.C.JulnerEd Barber och Jay Osgerby i sin softa soffa, har just presenterat sitt senaste projekt och fick designpris London Design Medal kvällen innan.

Lee Broom - The Flower ShopLee Broom hade gjort om sitt showroom till en blomsterbutik för att visa den senaste kollektionen med bland annat vaser, till och med hans lastbil var fylld med blommor.

Verycamilla.C.Julner

Häftigt portugisiskt kakel med 70-tals känsla.

Verycamilla.C.Julner

Multiplex Tom Dixon C JulnerTom Dixon hade ett helt POP UP varuhus Multiplex i det gamla Selfridges.

Tom Dixon MultiplexMed café och restaurang, möbler, High Tech, skönhet och mode

Tom Dixon MultiplexOch material

NorwayDesign.Verycamilla.C.JulnerNorsk design 100 % Norway granitformer som knockade mig, ställde ut på Tent London.

Norway design.Verycamilla.C.Julneroch mässing, vem minns rullbandspelaren?

Verycamilla.C.JulnerPlexi i tonade färger

Verycamilla.C.JulnerVerycamilla.C.JulnerDulux.Verycamilla.C.JulnerBrittiska Dulux färginspiration och årets fägpalett. Årets färg GULD.

Verycamilla.C.JulnerPorslinsmuggar som ser ut som emaljmuggar.

Verycamilla.C.JulnerMemphis korsat med Mondrian från Polen.

Verycamilla.C.JulnerVerycamilla.C.JulnerKeramik från Irland.

Verycamilla.C.JulnerKorg eller keramik?

Verycamilla.C.JulnerOändligt många skålar.

Verycamilla.C.JulnerÖgon, baciller och småkryp i keramik.

Verycamilla.C.JulnerUnderbara kannor

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

DELA

En grafisk tillbakablick på London Design Festival

0

Höststart med mässor och designevents. Inbjudningar fyller brevlådan och inkorgar. Bokar London Design Festival i september och tittar tillbaka på förra höstens mest inspirerande event. Med start på anrika Victoria & Albert Museum och events över hela stan. Här kommer bilder i omgångar. Trevlig helg!

V and A C Julner

Verycamilla.C_Julner-3C. JulnerFaye Toogood med sina interaktiva rockar på Victoria & Albert Museum. Hon hade också en spännande installation på Somerset House, läs här om London Design Biennale 2016.

C.JulnerKarin Calanders fina linnehandukar och dukar.

C. JulnerC.JulnerHärliga grafiska mönster i vävda ullplädar och linnehanddukar.

C. JulnerSparaC.JulnerMint C. JulnerNendos stolar hos Mint.

C.Julner

 

 

 

Spara

DELA