SENASTE ARTIKLARNA

Prickigt, prickigt, ja jag ser prickar överallt!

0
Yayoi Kusama polka dots

Drabbats av prickarna och livshistorien om Yayoi Kusama på Moderna museet och Ark Des. Såg utställningen första gången en regnig söndag och sedan en solig dag som avslutades i den underbara trädgården, då Trendgruppen bjöd på sommarfest. Passar lika bra i regn som sol med andra ord och jag blev lika glad och drabbad båda gångerna. Missa inte sommarens coolaste utställning In Infinity ( I oändligheten) i Stockholm som pågår tom 11 september!Yayoi Kusama LV MM ArkDesFrån ett skyltfönster för Louis Vuitton i samarbete med Marc Jacobs 2012 med en docka föreställandes Yayoi Kusama  på Moderna Museet ArkDes i Stockholm.

Yayoi Kusama Moderna Museet ArkDes Stockholm

För Kusama har det aldrig funnits skarpa gränser mellan konst, design och mode. Hon har verkat som performanceartist, kläddesigner med företaget The Nude Fashion Company redan 1969 i New York, tidningen Kusama’s Orgy är bara några exempel från tidiga år. En hel del filmmaterial finns i utställningen. Kusama föddes 1929 och har fascinerat publiken i över 60 år och hon är fortfarande verksam i Tokyo. Se utställningen själv och lär om Yayoi Kusamas spännande konst och liv.

Yayoi Kusama Moderna Museet ArkDes Stockholm

SparaPumpa Yayoi Kusama MM Ark DesYayoi Kusama pumpkin

Yayoi Kusama polka dotsYayoi Kusama polka dotsYayoi Kusama polka dotsYayoi Kusama pumpkinsYayoi Kusama Yayoi Kusama polka dots treesTill och med i den underbara trädgården med Bloms Café kan man glädjas åt prickarna, till slut ser jag prickar överallt. Jag älskar det och har fotat dem, men mer om det i ett annat inlägg.

Foto: Camilla Julner.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

DELA

Sommartider med fina små kryp …

0

Det är med skräckblandad förtjusning som jag närmar mig Myung Nam Ans keramik som bara drabbar mig, hårt. Stort, vackert och delikat på samma gång som det är dekorativt och härligt. Tänker också på alla läskiga fästingar som bosätter sig på hundar och människor, (ni lovar väl att ta den där sprutan….TBE och Borrelia är inte att leka med.)Hon säger själv att hennes konst är en livsstil. Allt som inspirerar henne blir till ett konstverk. Vi träffades på London Design Festival i höstas då hon ställde ut på Tent London Super Brands.

Sommarkryp_London Design FestivalÖgon och ansikten som sjöväsen, eller fästingar, vilket man föredrar….

Male Stag beetle London Design Festival 2015The Male Stag Beetle, är mäktig och är  minst 40 cm och väldigt taggig.

Beetleimage

 

Foto:Camilla Julner.


 

DELA

Nu blev jag sådär kär-igen!

0
Nika Zupanc Bosa Store

Underbar designhumor och vackra lekfulla skulpturer, i Bosa Store, en alldeles egen fin butik i Stockholm, som kunde ha legat i Milano eller Miami. Keramik från Veneto i Italien och glasskulpturer producerat i Tjeckien i formgivning av Jaime Hayon, Nika Zupanc, Sam Baron och Luca Nichetto. Nika Zupancs porslinsdocka med det lilla hjärtat som har ett litet utrymme i det större hjärtat är så näpet och är garanterat en leksak bara för vuxna! Jag blev så himla lycklig när jag hittade hit i går. Och så slipper jag blogga om midsommar!

Bosa StoreMasker av Jaime Hayon, fina vaser och ett litet bord. Även butiksinredningen har Hayon ritat.

Bosa Store HayonBosa Store HayonBosa Store HayonBosa StoreBosa StoreSam Baron bondesonen som skapat burkar med djurväsen är underbara.

Bosa StoreBosa StoreBosa StoreBosa StoreHopebird460706279947 och T-Table av Hayon. Linda Perini är inredare och ville så hett använda Bosas fina skulpturer och lampor i sina projekt att hon bestämde sig för att ta in dem till Svergie. I och med butiken på Sibyllegatan 22 är hon sedan ett par månader den första Bosa Store i världen. Nu har hon utökat sitt utbud med Luca Nichettas mindre glasfigurer som är helt makalösa. Mer om dem i senare inlägg. Alla glasyrer finns på display och skulpturerna kan beställas I alla personliga favoritutföranden. Så totalt glamouröst underbart och väldigt onyttigt. Jag vill ha allt!

 

Glad midsommar alla kära!

Foto:Camilla Julner

FotoSpara

Spara

Spara

DELA

Eklektiskt i Milano med sköna färger

0
C.Julner.Milano_2016_veraandkyte

Hamnade på en inspirerande utställning i Milano under designveckan. Något av höjdpunkten faktiskt. Wallpaper magazines utställning Wallpaper*Handmade 2016. Temat var hotell, hantverk och enstaka samarbeten. Här såg jag de norska Vera and Kytes rumsavdelare och strykbräda med en liten kjol och arbetsyta i marmor, perfekt liten husmorsdröm. Jag blev i alla fall kär. Så när jag läste i helgen SvD Magasinet om Vera Kleppe och Åshild Kyte blev jag lite glad igen. Efter utbildningen inom möbeldesign i Bergen blev Greenhouse på Stockholm Furniture fair starskottet. Året var 2013 och de tävlar sedan dess mot internationella formgivare och deras starkaste vapen är färg och inspiration från modevärlden. Förutom möbler och belysning gör de rumsavdelare, dricksglas och inredningsarkitektur.

 

Vem skulle inte vilja ha en sådan här liten fin möbel i sin syateljé? Wardrobe, Vera and Kyte.

Vera & Kyte - Salone Satellite CollectionDeras kollektion från Salone Satelite.

C.Julner.Milano_2016-8

Vägg i vägg i arkaden Via San Gregorio ligger Leclettico som är ett kreativt labb som jobbar med skräddarsydd inredning inifrån och ut. Med interiörer, konst,  formgivning av möbler och tapetseri. Jag blev helt såld.

C.Julner.Milano_2016-10 C.Julner.Milano_2016-11 C.Julner.Milano_2016-30 Leclettico.Milan 2016C.Julner.Milano_2016-32 C.Julner.Milano_2016-34Sofa Story. Helen Tidemann/ Jonas IhrebornPå mässan Il Salone ställde Jonas Ihreborn ut soffan Story med klädhängaren Twiggy i starka och lekfulla former i häftig färgkombo av Helen Tidemann.

 

DELA

Pure Love Pure Morris

0
Pure Morris Textile WMorris andCo

Underbart helt enkelt, så är det. Jag fick förmånen att se den nya tapet- och textilkollektionen av Morris & Co, som är uppdaterad och modern för en ny målgrupp, som kanske tycker att William Morris mönster känns för mycket Arts and Crafts och färgglada, för etablerade och för historiska….Chockerande för de frälsta William Morris-dyrkarna och stilmässigt tillgängligt för fler. Originalkollektionerna kommer att finnas kvar och kommer med nytillskott i framtiden.

WMorris_wallpaperEtt av de fantastiska blocktrycken i original på papper,  ursprungligen tycktes de i ett flertal kulörer och nu är det en mer grafisk känsla och på det viset kommer den eleganta designen fram.

Pure Morris är en nygammal kollektion som är själva essensen i den mönsterskatt från de anrika arkiven. Jag träffade Alison Gee, som är chefsdesigner hos Morris & Co. Hon har arbetat utifrån de stora blocktrycken med en hantverksmässig approach med att måla upp gamla mönster i en eller ett fåtal kulörer i både tapet och textil.

Pure MorrisEtt annat original ur arkiven.

Pure Morris

Pure MorrisSkandinaviska svala färger gör mönstren mer lättplacerade.

Pure MorrisEtt original blocktryck för taktapeter ur William Morris arkiv.

W.Morris and CoÄnnu ett häftigt original ur Morris skattkammare Batchelors Button.

Bachelors Button Pure MorrisSom målades om av Alison med stor respekt för original och hantverk, denna Batchelor Button kommer i extra breda våder, helt otroligt vackert.

 

William Morris Kollektionen presenterades med en rar film och en vacker pre Raphaelitisk flicka som svepte in sig med vackra tyger som broderats och tryckts i Morris mönster.

 

Som påminde mig om en bild som jag gjorde för ett par år sedan med David Bicho.

VnH_2112_David_BichoHommage till Irving Penn, min styling foto:David Bicho.

Sheers Pure MorrisBroderier och på tunnaste materialen och linne.

Sheers Pure Morris Sheers Pure Morris

Prints Pure Morris

Prints Pure Morris

Pure Morris kollektionen kommer den 28 juni 2016.

 

Foto:Camilla Julner

DELA