Tigron & Floyd – Versailles 4ever

0

Idag lanserar det svenska tapetföretaget Tigron & Floyd sin nya kollektion Versaille 4ever inspirerad av 1700-talets pastelliga färgpalett och 1990-talets punkiga uttryck. Kollektionen består av de fyra mönstren Méridienne, Ginko, Lisbon och Cherry.

Tigron and Floyd Versailles 4ever Tapetmartin 1

And I love it! Love it, love it, looooove it! Det är något smått galet över Tigron and Floyd. En underbar sammansättning mönster och inte smått, utan snarare helt, galna bilder. Fantastiskt!

Tigron and Floyd Versailles 4ever Tapetmartin 2

Det finns ju inget just nu som ens är i närheten. Jag hoppas innerligt att Tigron and Floyd fortsätter överraska!

– En av inspirationskällorna har varit Sofia Coppolas film Marie Antoinette. Dels överflödsestetiken och interiörerna med pastelliga färger, sidenfrasiga klänningar och lyxiga blomsterarrangemang. Men även skildringen av tonårssfären som en rosa bubbla av dramatik, kärleksbekymmer och festande ackompanjerad av punkig grafik berättar Eveline Johnson, designer och fotograf på Tigron & Floyd.

Tigron and Floyd Versailles 4ever Tapetmartin 3

– Vi pressade blommor som vi sedan fotograferade mot ett gammalt ljusbord vi ärvt av en tandhygienist och samlade blad från ginkoträden på Södermalm. I franska slottsrum letade vi efter utsmyckningar i guld och på torghandeln valde vi ut de snyggaste körsbären. Sedan har vi fotograferat varje föremål och skapat digitala mönster berättar Hanna Richter, designer och fotograf på Tigron & Floyd.

Tigron and Floyd Versailles 4ever Tapetmartin 4

Versailles 4ever är Tigron & Floyds fjärde tapetkollektion. Från och med alldeles nyss den 12 oktober 2017 kommer tapeterna i kollektionen att finnas till försäljning på www.tigronfloyd.se. Priset är 385 kr/kvm. Obs! Billigt! Tigron & Floyds tapeter är tillverkade i Sverige på miljöcertifierat non-wovenmaterial med färger som är vattenburna samt helt fria från lösningsmedel och PVC. Printern och färgerna som används i produktionen är märkta med Svanen och Greenguard Certification och all överskottsfärg tas omhand på ett miljövänligt sätt.

Vill ni läsa mer om Tigron and Floyds tidigare kollektioner så är det bara att klicka på mina tidigare Tapetmartininlägg. 

Det har ju blivit en och annan post.

Ha en förträfflig fredag kompisar!

/Tapetmartin

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 19 =