Sommartid är A2-tid

0

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Svenssons i Lammhult.

Igår var det så äntligen dags att justera tiden till den bättre och aningen mer hoppfulla sommartiden. Ramsorna för att komma ihåg åt vilket håll man ska vrida visarna är åtskilliga men den om att ställa fram klockan när man ställer fram utemöblerna är den absolut bästa. Frågan är bara vilka utemöbler man ska ställa fram?

Så här på vårkanten så poppar det upp nyheter i utemöbelbranschen oftare och snabbare än ogräset i odlingslådorna. Mycket är vackert och för stunden tilltalande men jag vurmar för en riktig designklassiker. Inför världsutställningen 1930 ritade Artur Lindqvist en av världens mest komfortabla sittmöbler – A2. Fortfarande efter 87 år är stolen inte bara en av de vackraste utemöblerna men också den garanterat skönaste att sitta i. Här pratar vi designklassiker på riktigt!

Svenssons_Grythyttan_Tapetmartin_4

Jag vet inte hur många sommardagar som barn jag suttit med mina kusiner i syrénbersån, druckit hemgjord saft, ätit nybakade bullar och gungat på dessa enormt stryktåliga designklassiker. Visst, väder och vind sätter sina spår men med rätt omvårdnad och lite kärlek så håller de alldeles ypperligt. Samma stolar står kvar än i dag, nu ännu vackrare med livets patina som yttersta skikt.

Svenssons_Grythyttan_Tapetmartin_3

Det är nog det enkla som tilltalar mig mest. Trä och stål. That´s it. Man behöver inte göra det mer komplicerat än så. När eken möter det massiva fjäderstålet så är det fulländat. Tillsammans med väl avvägda proportioner så blir det en designklassiker av rang.

Svenssons_Grythyttan_Tapetmartin_2

När det sen är dags – känns dystert att behöva nämna det nu – för att ställa tillbaka såväl visare som utemöbler fortsätter A2 att leverera. Den nu så ofta bortglömda men livsviktiga funktionen stapelbarhet är givetvis inkluderad. Så mina vänner, mitt tips inför sommarsäsongen 2017- kvista in på närmsta Svenssons i Lammhult och införskaffa en designklassiker som räcker alla dina kommande somrar!

/Tapetmartin

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − åtta =