Reset your table

0

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Iittala.

På Wetterling Gallery i Kungsträdgården pågår just nu en väldigt intressant utställning i Iittalas regi. Reset Your Table – en utställning som ifrågasätter våra normer och beteende runt matbordet. Precis hur intressant som helst. Dessutom väldigt vackert.

Utställningskonceptet bygger på 4 olika teman som utforskar nya former kring middagen. De nya formerna för middagen baseras på nya sociala beteenden inom matlagning, sätt att umgås och sätt att skapa personliga atmosfärer i hemmet. Iittala vill genom utställningen både uppmuntra och ifrågasätta våra nuvarande ritualer och i slutändan inspirera till att omdefiniera middagen och skapa det nya dukade bordet.

iittala_reset_your_table_tapetmartin_1 iittala_reset_your_table_tapetmartin_4

Utställningen består av 4 olika koncept – Quality Time, Open Mind, Earth Is Calling och Family Affair. Jag har kikat närmre på den sistnämnda. Egentligen handlar den om nya familjekonstellationer med bonusfamiljer och konsten om att anpassa till dagens nya familjesammansättningar. Jag har ingen direkt erfarenhet av just det, men vad det gäller själva utmaningen i logistiken och planeringen att få ihop vardagen, där har jag massvis med erfarenhet. Tro mig!

Ena veckan är det tomma stolar runt bordet och andra veckan är huset fullt. Det kräver flexibilitet i både sinne och heminredning. Att lätt kunna omvandla och tänka om när man är många. Och att oavsett hur familjekonstellationen vid middagsbordet ser ut för dagen, så ska alla känna sig välkomna. Jag tycker jag lyckas ganska bra med det. När äldsta dottern släpar hem halva basketlaget på lunch, eller när yngsta dotterns alla My Little Pony-kompisar måste äta pannkakor. Samtidigt.

 

 

iittala_reset_your_table_tapetmartin_6

iittala_reset_your_table_tapetmartin_3

Utställningen, som du verkligen borde besöka, har öppet 11:00-18:00 både idag och imorgon. Missa inte!

/Tapetmartin

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre + arton =