Mimou leker med ljuset

1

Ett av Mimous kännetecken i tapetvärlden är blandningen av matta och blanka tryckfärger. Detta gör att tapeterna upplevs olika beroende på hur ljuset faller på väggen under dagen. Även i nya kollektionen Elusive (gäckande) har Mimou tagit fasta på detta. Flyktigheten och ljuset som tillför en tapetserad vägg ytterligare en dimension är en naturlig ingrediens i designen. ”Även stormönstrade tapeter blir lugna och rytmiska när man färgsätter på detta sätt – det är något alldeles speciellt när man är i ett rum och mönstret framträder på en vägg och försvinner på en annan”, säger Mimous Creative Director Malin Karstensson.
Kollektionen består av fem mönster: Reflections och Arches, Lotus Lake och Poppy som lanserades förra året samt klassikern Nippon i nya färgställningar.

Reflections

mimou_tapetmartin_1
Inspirationen kommer från gamla speglar och fönster med bågform”, säger Malin Karstensson, ”konstigt nog tyckte jag att formerna blev för hårda på vägg och jag fick inte ihop dimensionerna vilket gjorde att jag bestämde mig för att dela på formerna” fortsätter Malin.
Resultatet blev ett svulstigt mönster men som genom sin monokroma färgsättning bara blir som reflektioner på väggen.

Arches

mimou_tapetmartin_2
Arches är syskon till Reflections – en lek med vad som händer när man ramar in en form samt hur uttrycket förändras bara genom att ändra en färg. Arches förvandlas. Från att vara polerad och storslagen med pastellnyanser till att bli lättillgängligt grafiskt i andra sammanhang där stora ytor fått en spegelblank yta. I detta uppstår det magiska och gäckande. Ögat luras att ibland se ett flerfärgat mönster och ibland ett monokromt.

Lotus Lake

mimou_tapetmartin_3
Mönstret som lanserades förra året i kollektionen Artisan Flower, är en otrolig kamelont som går från att vara nästintill kalkat enfärgad via klassiskt blommig till att man bara ser det dammiga enfärgstrycket med några färgstänk. Konturen i blommorna är tryckt med en mjuk metallic och när den försvinner, vilket den gör i släpljus, så framträder ett eteriskt blommönster med färgrinningar.

Nippon

mimou_tapetmartin_4
Fantastisk tapetmönster med tredimensionell känsla som vi lanserade 2008 som vi nu sätter nya färger på”, säger Malin Karstensson. Limtryckt med mjuka, glansiga pastellfärger på en lätt tonad vit botten samt två klassiska färgställningar tryckta med metallic på mörka bottnar. Väggarna förvandlas från skiftande enfärgade till mönstrade beroende på hur ljuset faller på väggen. Helt enligt temat på Elusive. En lek, ett gäckande, en svårfångad upplevelse.

Poppy

mimou_tapetmartin_5
Mönstret som lanserades förra året i kollektionen Artisan Flower, kommer till sin fulla rätt i Elusivekollektionen. Intrikata vallmoblad bildar ett enhetligt ytmönster som skapar en lek för ögat. På håll upplevs Poppy som en fylligt målad yta, för att på nära håll fascinera med det skira och spröda i blommorna. Mönstret försvinner i vissa ljus för att förstärkas i andra.
Poppy finns i två nya färger i Elusivekollektionen: Pink och White. Pris 995 kr/rulle.

/Tapetmartin

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − 1 =