Deep Sea Dive

0

2018 kommer bli ett färgstarkt år enligt Boråstapeter som nu lanserar Deep Sea Dive, en serie som lyfter de största trendkulörerna för 2018. Trendserien består av fem enfärgade tapeter med en matt, sammetslen yta i begränsad upplaga.

Deep Sea Dive Tapetmartin Borastapeter Designbloggarna

Nej, orden i ingressen är inte mina egna, men de sammanfattar väl vad kollektionen handlar om. Jag skrev häromsistens om att det inte behöver vara så svårt med tapeter. Den här kollektionen bekräftar det. Men….

Deep Sea Dive Tapetmartin Borastapeter Designbloggarna 2

…det är inte det som är det roliga. Jag ser Deep Sea Dive som den ultimata ”vad är det för färgkod?”-dödaren. Om nu bara tungviktarna i branschen, alltså de som varje gång de lägger upp en bild i sin sociala medier fullkomligen tsunamiomkullkastas av frågan från ängsliga följare, ser till att tapetsera hemmets alla vinklar och vrår med någon av tapeterna från Boråstapeter, så är problemet löst. Det är färger som passar Trendenser, Johanna Bradford och Daniella Witte som hand i handske.

Tänk vad mycket tid vi skulle spara. Tänk så mycket bandbredd och lagringsutrymme som skulle frigöras. Inga mer totalt meningslösa frågor om färgkoder. DET ÄR EN TAPET! Så ska alla inlägg börja. Det bygger i och för sig på att folk verkligen läser texten….

Deep Sea Dive Tapetmartin Borastapeter Designbloggarna 3

I år har vi inspirerats av skönheten i oceanernas djup. Färgerna böljar från djupt mörkblå toner till milt rosa, vibrerande gröna och lekfullt gula nyanser. Deep Sea Dive är en visuell fest som rymmer allt från korallrevets färgsprakande liv till stormvågornas dunkla mörker, och den ger en fantastisk möjlighet att använda dynamiska, aktuella färger i inredningen” säger Noomi Spange, designer på Boråstapeter.

Nja, det där med visuell fest var väl ändå att ta i? Det är sjukt fina färgval och ypperligt stylade miljöbilder vi bjuds på, men visuell fest? Vi pratar ju faktiskt enfärgade ganska återhållsamt kolorerade sådana.

Deep Sea Dive Tapetmartin Borastapeter Designbloggarna 4

Deep Sea Dive lanseras i februari 2018 tillsammans med tapetkollektionen Pigment som består av 40 tapeter i enfärgade nyanser. Ungefär sisådär 329kr/rulle. Det innebär att det alltså är enklare, snabbare och billigare att tapetsera än att måla. Dessutom slipper man massa färgkodstjafs. Win-win-win-win-situation helt enkelt.

/Tapetmartin

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 4 =