5 viktiga verktyg när du ska tapetsera

0

När tapetinspirationen flödar på nätet är det lätt att gå till handgripligheter och faktiskt börja tapetsera. Men vad behövs egentligen?  Vilka verktyg är nödvändiga man när man tapetserar och vilka tapetattiraljer behöver du belasta kontot med?  Här ger jag tips på fem oumbärliga verktyg när det gäller att få upp härliga mönster på väggarna. Häng på!

 

Tapetverktyg_Tapetmartin_3

Först ut är den lilla skrapan som lämpligtvis kallas tapetverktyg på Google. Medgörlig plastbit för att trycka ut hörn och få tapeten dit man vill.

Vattenpass_Tapetmartin_4

Oftast vill man att tapetvåderna ska hänga något så när rakt. Då är ett vattenpass lämpligt. Man kan givetvis använda lodsnöre också, men det är ganska omständigt. Ett vattenpass räcker gott och väl.

Tapetborste_Tapetmartin_2

När våden är uppe och lodrät behöver du borsta av ojämnheter med en tapetborste.

Sockelkniv_Tapetmartin_1

Sen behöver du världens bästa verktyg (obs heter ej så på Google) -en så kallad sockelkniv. Med den skär du av tapeten mot taket och golvet. Enkelt, snabbt och smidigt. Och vasst.

Jag utelämnar medvetet rekommendationer avseende lim och tapet. Lite får ni faktiskt göra själv. Det senare är ju en ganska personlig fråga och inte sällan är limmet avhängigt på just vilken tapet man väljer.

Sista, men kanske viktigaste tipset. Hof.

Hof_Tapetmartin_5

Att tapetsera är kul. Det blir ännu roligare med en Hof. En trevlig sysselsättning med din respektive när barnen somnat på måndagskvällen. Var sin Hof, lite lim, en trave tapeter och tipsen enligt ovan. Lycka till!

/Tapetmartin

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × fem =