SENASTE ARTIKLARNA

Knit Wall Murals

0

Jag städade inkorgen i morse. Oändligt tråkigt jobb men också ganska underhållande. Jag upptäckte bland annat att Murals Wallpaper har skickat inte mindre än 4 olika pressreleaser de senaste två veckorna. Man kan inte annat än att beundra deras tempo och ihärdiga försök att nå ut. Det mesta är ganska tråkigt tyvärr så det visar jag er inte här, men serien Knit Wall Murals känns välkomnande och varm. Precis vad som behövs just nu. Dessutom påminner det mig starkt om en av mina sms-bästisar – Stinas Trådar – som flytt landet för en stund. Visst, hon är väl värd en semester och jag är bara lite avis för att hon får hänga med Anna Braun, men vem ska jag sms´a med nu då?!

blue-white-heavy-knit-tapetmartin_1 grey-chunky-knit-tapetmartin_3

Erkänn! Det är roligt. Även om jag som light stickatkliasofob kan vara orolig för att få typ ludd i munnen av att vistas i såna här rum så gillar jag det. Fototapeter skapar enorma möjligheter. Kolla bara in Jimmys fina jobb med Botaniske Have så förstår ni vad jag menar.

white-knit-tapetmartin_4

Nu ska jag städa nästa inkorg, den som tillhör Designhjälpen. Om allt vill sig väl så kör jag ett nytt svep där runt kl 21 ikväll. Välkommen!

Önskar er en underbar söndagskväll!

/Tapetmartin

 

DELA

#wallpaperwednesday

0

Äntligen dags att ta sig samman och summera de tapetbilder från Instagram som fångade mitt öga lite extra under gångna veckan. Det är #wallpaperwednesday ! Utan någon som helst inbördes rangordning kommer här mina favoriter. Idag tydligen med ett ganska grått tema. Jag lägger inte så stor vikt vid det. Det bara blev så. Håll till godo och följ om ni inte redan gör det!

wallpaperwednesday_tapetmartin_1

Grått men färgglatt och väldigt roligt från @timorous_beasties

wallpaperwednesday_tapetmartin_2

@sprucenola visar upp den hyfsat intagramfrekventa tapeten från Hygge & West. Man förstår det. Sjukt fin bild.

wallpaperwednesday_tapetmartin_3

Veckans nya bekantskap för mig är @miniempire_sweden Lika oförklarligt som oförlåtligt av mig att missa detta. Ska bättra mig!

wallpaperwednesday_tapetmartin_4

Ytterligare ett genidrag från @poppy.prints Det här med all in har fått en helt ny dimension. Love it!

wallpaperwednesday_tapetmartin_5

Magnifikt från Bobby Berk via @goodwordpr Tapeten heter Connect. Lägg det på minnet!

wallpaperwednesday_tapetmartin_6

Sist ut i veckans svep är rykande färska Stargazing från kollektionen Storytime av @rebelwalls

/Tapetmartin

Ja, om någon undrar, jag finns också på Instagram. Helt otippat under namnet @martinwendelbo

 

DELA

Tapetkärlek!

0

Man skulle kunna posta ungefär en miljard bilder på tapeter med anknytning till dagens stora begivenhet -Alla hjärtans dag, eller som de mer kontinentala av oss föredrar att säga, Valentines Day. Men det behövs inte en miljard tapetbilder med hjärtan. Det räcker med en bild. Den här.

Lilleby_Boastapeter_Tapetmartin_1

Lilleby är fortfarande efter alla dessa år en helt fantastisk kollektion. Jag har faktiskt svårt att hitta en bättre sammansättning tapeter för den yngre målgruppen. I grund och botten är det ju en barnkollektion, men jag som hyfsat vuxen trivs jag enormt bra med såväl mönster som färgskala. En klassiker helt enkelt.

Happy Valentines Day!

/Tapetmartin

 

DELA

Elle Decoration Design Awards till Boråstapeter

0

I måndags delades det ut ett gäng priser på designgalan Elle Decoration Design Awards på Berns. Årets tapet gick till Boråstapeter för kollektionen Lexington. Som namnet antyder är det ett samarbete med just Lexington. Jag har funderat på den kollektionen innan och står fast vid det, men det som är viktigt nu är två andra saker. 1. Det underbara med att främja och prisa svensk design. Här gör Elle Decoration ett fantastiskt jobb! och 2. Äras den som äras bör. Hatten av för Jenny Hahne Gadd och hennes arbete med kollektionen Lexington.

Jenny_Hahne_Gadd_Tapetmartin_1

Bild från @jennyhahnegadd

/Tapetmartin

DELA

Reset your table

0

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Iittala.

På Wetterling Gallery i Kungsträdgården pågår just nu en väldigt intressant utställning i Iittalas regi. Reset Your Table – en utställning som ifrågasätter våra normer och beteende runt matbordet. Precis hur intressant som helst. Dessutom väldigt vackert.

Utställningskonceptet bygger på 4 olika teman som utforskar nya former kring middagen. De nya formerna för middagen baseras på nya sociala beteenden inom matlagning, sätt att umgås och sätt att skapa personliga atmosfärer i hemmet. Iittala vill genom utställningen både uppmuntra och ifrågasätta våra nuvarande ritualer och i slutändan inspirera till att omdefiniera middagen och skapa det nya dukade bordet.

iittala_reset_your_table_tapetmartin_1 iittala_reset_your_table_tapetmartin_4

Utställningen består av 4 olika koncept – Quality Time, Open Mind, Earth Is Calling och Family Affair. Jag har kikat närmre på den sistnämnda. Egentligen handlar den om nya familjekonstellationer med bonusfamiljer och konsten om att anpassa till dagens nya familjesammansättningar. Jag har ingen direkt erfarenhet av just det, men vad det gäller själva utmaningen i logistiken och planeringen att få ihop vardagen, där har jag massvis med erfarenhet. Tro mig!

Ena veckan är det tomma stolar runt bordet och andra veckan är huset fullt. Det kräver flexibilitet i både sinne och heminredning. Att lätt kunna omvandla och tänka om när man är många. Och att oavsett hur familjekonstellationen vid middagsbordet ser ut för dagen, så ska alla känna sig välkomna. Jag tycker jag lyckas ganska bra med det. När äldsta dottern släpar hem halva basketlaget på lunch, eller när yngsta dotterns alla My Little Pony-kompisar måste äta pannkakor. Samtidigt.

 

 

iittala_reset_your_table_tapetmartin_6

iittala_reset_your_table_tapetmartin_3

Utställningen, som du verkligen borde besöka, har öppet 11:00-18:00 både idag och imorgon. Missa inte!

/Tapetmartin

 

DELA