SENASTE ARTIKLARNA

Vi i Villa besöker Tapetmartin

0

Man kanske ska rubriken ovan med en nypa salt. Det är faktiskt inte jag som är i fokus i hemma hos-reportaget i senaste numret av Vi i Villa. Det är min fantastiska fru Hanna. Men jag bor också här och jag syns faktiskt i bild ett par gånger så man kan säga att det handlar lite om mig. Lite i alla fall.

hanna-wendelbo-hansson

Helene Bernstone har tagit de underbara bilderna och vill man se mer av vårt hus och läsa hela intervjun med Hanna så klickar man HÄR.

Ha nu en riktigt härlig tisdag! Jag packar väskan och beger mig Stockholm, Formex och Designbloggarnas kalas #designbloggarnavip

/Tapetmartin

DELA

Festklädd i tapet?

2

Bitarna börjar falla på plats inför torsdagens vip-fest med Designbloggarna. Gästlistan vimlar av trevliga människor, goodiebagsen börjar fyllas och Clarion har lovat att bubblet är på kylning. Bara ett litet problem som kvarstår. Vad ska jag ha på mig? Ska jag ha den svarta kostymen och den vita skjortan, eller ska jag ta den andra svarta kostymen och den andra vita skjortan. Ahhhh, denna klädångest tar knäcken på mig.

Någonstans i bakhuvudet låg ett tapetklänningsprojekt  och gnagde. Ett snabbt sök på Google visade att jag hade rätt. Givetvis har en av Sveriges mest driftiga kvinnor gjort klänningar i tapet. Johanna Elmqvist verkar inte ha några som helst begränsningar. Det kvittar liksom om det handlar om nätverkande, bloggande, fotograferande eller tapetklänningskapande. Allt blir bara helt perfekt!

tapetklanning_tapetmartin

Det här projektet lanserades på Spira för två år sedan och gjordes av Johanna Elmqvist och Malin Ortmann. Bilderna kommer Jönköpingsnytt där man också kan läsa mer om projektet.

tapetklanning_tapetmartin_2

Frågan är nu om man hinner fixa en hel kostym av tapet till torsdag? Johanna? Malin? Ernst? Anyone?!?!?!

/Tapetmartin

DELA

Fredagstips!

0

Helgen närmar sig och jag tänkte ta mig friheten att bjuda på lite tips. Två vitt skilda tips, men ack så trevliga.

Nr 1. Det finns en förlegad syn på det här med tavlor i kombination med tapeter. –Har man mönstrade tapeter kan man inte ha tavlor. Det är bara en myt. Tro mig. Jag var nyss i Köpenhamn och råkade av en slump gå in i affären Suit Supply. Hela affären var klädd med Cole & Sons tapet Tile. Över den satt mängder med konst i all världens färger och uttryck. Helt fantastiskt! Så har du en mönstrad tapet, var inte rädd! Upp med konsten.

Vilken konst ska man då välja? Det är givetvis en ytterst subjektiv fråga men jag väljer alltid konst under följande premisser: Jag ska inte tröttna, jag vill kunna fantisera och jag vill kunna skratta. Sen måste såklart konsten vara tillgänglig, dels rent fysiskt men också prismässigt. Jag hatar att stå i trånga affärer och bläddra i massa prints. Jag vill ha god tid på mig. Då är internet ett bra alternativ i allmänhet och Absolut Art i synnerhet.

Här är mina tre favoriter just nu från Absolut Art:

andersson_still_re_1_1

Still Resolution (Torne River) XIV av Catrin Andersson. Omtumlande vacker, dramatisk och full av liv.

jan_stenmark_2_streetview_1

Jag måste köpa fler verk av Jan Stenmark. Jag är redan lycklig innehavare av Töntarna på Dansbanan men jag känner att Jag vet att man inte ska dra alla över en kam, men… snarast borde upp på en vägg här hemma. Jag fullkomligt älskar humorn i hans tavlor!

linda_hofwander_i_am_silver

På tal om lycklig innehavare av konst så lyckades jag faktiskt knipa ett exemplar av Linda Hofvanders I am silver and exact innan den sålde slut. Så enkel, så genial.

Nr. 2 Det är fredag och det är många som planerar kalas, middagar och festligheter efter första jobbveckan. Jag har ett tips till er, kanske det bästa av alla tips. B O R D S P L A C E R I N G! Jupp, du läste rätt. Bordsplacering. Genom att bara tänka efter några minuter extra på vilka du bjuder så hittar du säkert spännande kopplingar, intressanta kombinationer och nya möjligheter som genererar en extra bra stämning på din fest. Man kan om man vill lägga energi på att skriva ut vackra små lappar och lägga på bordet, men man kan också bara tala om för folk var de ska sitta. I kombination med mönstrade tapeter och vacker konst på väggarna så blir detta en succé!

Trevlig fredag på er vänner!

/Tapetmartin

DELA

Drinkar på tapeten!

0

Ni vet hur det är. Man sitter och försöker koncentrera sig på sitt jobb och helt plötsligt smågooglar man möjligheterna att få sin favoritdrink Mojito som tapet istället. Typiskt. Hatar när det händer.

Glädjande nog är möjligheterna till att få just en Mojito som tapet nästan helt obegränsade. Jag gjorde en sökning på ordet mojito på Mr Perswalls sida. Fick 13933 träffar. Jupp. Drygt tretton tusen träffar!

Mrperswall_tapetmartin_1

Ett par enkla klick och 295kr/m2 senare så är saken biff!

Nej, nu måste jag släppa det här och återgå till verksamheten som fick mig hit från första början. Designbloggarnas vip-fest på Clarion Hotel Stockholm om en vecka. Är du intresserad av att kalasa med ett gäng bloggare i en härlig miljö så lämna en lagom fjäskig kommentar här så ska jag se vad jag kan göra. Vill du sitta på tryggt avstånd och bara följa kalaset från soffan istället, då följer du hashtagen #designbloggarnavip på Instagram.

Bästa Mojitoreceptet hittar du här.

/Tapetmartin

DELA

#wallpaperwednesday

0

Så var det äntligen onsdag igen. Äntligen dags att visa denna veckans tapetfavoriter från Instagram. En del nytt, en del gammalt men allt är fantastiskt vackert. Jag säger som jag gör varje onsdag: Följer ni inte redan nedan nämnda konton så är det hög tid att börja nu. Håll till godo!

Först ut i veckans svep är duktiga stylisten @styledbyemmahos Tänk om alla mäklarbilder hade så här fina fågeltapeter?

wallpaperwednesday_tapetmartin_1

Alltid lika stilsäkra @rebelwalls visar en fantastisk tapet av Evelina Waldemarsson.

wallpaperwednesday_tapetmartin_2

En ny bekantskap för mig är @jarlholt som frikostigt bjuder på personliga tapetanektoder.

wallpaperwednesday_tapetmartin_3

En av kreatörerna bakom Sandbergs nya kollektion Familj är @johannaskanmyr Missa inte hennes mycket inspirerande konto!

wallpaperwednesday_tapetmartin_5

@kaosiettvitthus är en favorit sedan länge i mitt flöde. Kolla in!

wallpaperwednesday_tapetmartin_6

Sist ut i veckans tapetsvep från Instagram är @sianzeng med en helt bedårande bild!wallpaperwednesday_tapetmartin_4

Trevlig onsdagskväll på er vänner!

/Tapetmartin

DELA