SENASTE ARTIKLARNA

#wallpaperwednesday

0

Dags att summera den gångna veckans tapethöjdpunkter på Instagram och hylla #wallpaperwednesday. Som vanligt kommer mina 6 favoriter utan inbördes rangordning. Denna veckan blev det ganska botaniskt. Kanske är jag färgad av den underbara våren och trädgården som står i full blom? Nåväl, följer man inte redan nedan nämnda konton så är det onekligen dags. Nu kör vi!

wallpaperwednesday_tapetmartin_1

Först ut är ännu en ny bekantskap @youdesignme.de 

wallpaperwednesday_tapetmartin_4

Jag hoppas att ni inte har missat Cecilias projekt @tapetstudion Fantastiskt!

wallpaperwednesday_tapetmartin_5

Veckans tapetbubblare är kändisen @leilalindholm Visst hennes flöde består till stor del av saker man kan äta men inte allt för sällan dyker det upp utsökta tapeter i bakgrunden på hennes bilder. Som här till exempel.

wallpaperwednesday_tapetmartin_3

Det behöver inte vara så komplicerat. Man kan ta en snygg tapet och en snygg blomma så är saken biff. @dearwhimsy har gjort så.

wallpaperwednesday_tapetmartin_2

Veckans enda bild utan blommor. Avskalat, enkelt och alldeles förtjusande från @eskayel

wallpaperwednesday_tapetmartin_6

Jag avrundar med sommarstugeromantik på hög nivå. Magiskt vacker bild från @lucytannerphotography

Trevlig onsdag på er vänner!

/Tapetmartin

DELA

Jean Nouvel – Summer Hours In Kensington

0

I Juni är det dags för en tapet av det mer speciella slaget. Jean Nouvel lanserar då Summer Hours In Kensington. En tapetkollektion av det mer intensiva slaget. Jag gissar i och för sig bara här, men av pressreleasen och den enda bilden att döma ser det minst sagt mäktigt ut.

Ett gäng arkitekter, konstnärer och kreatörer vars namn för mig är helt obekanta har varit delaktiga. Jag känner inte till Rosemarie Trockel, Toyo Ito och Ai Weiwie särskilt bra men det hindrar inte mig från att bli nyfiken och längta till att fler bilder släpps.

Papierpeint_JNVL_MaharamNEW

Jean Nouvel beskriver det väldigt poetiskt i sin text. Läs och njut!

”Red is summer heat. Red complements green. Red is bright, alive, piercing. Red is provocative, forbidden, loud. Red is as English as a red rose, as red as London’s iconic objects, a double-decker bus or a telephone box, the transitory places we gravitate towards.”

Kollektionen ska finnas tillgänglig för köpsugna på Maharam inom kort.

/Tapetmartin

 

DELA

#wallpaperwednesday

0

Som vanligt på onsdagar tipsar jag om härliga Instagramkonton. Ingen inbördes rangordning, bara en gemensam sak – fina bilder på fina tapeter. Ha nu en underbar #wallpaperwednesday !

Först ut en ny bekantskap @sorayaforsberg som är stylist och inredare. Hon hittade en skatt när hon renoverade. Underbart!

wallpaperwednesday_tapetmartin_5 wallpaperwednesday_tapetmartin_6

Ovan ser ni en av Göteborgs mästerfotografers bidrag. Bedårande vackert kök hos @dromma med Emma von Brömssens tapet på väggen.

wallpaperwednesday_tapetmartin_4

En ständigt källa till inspiration är @awesomeinredning. Dessutom bjuder han alltid frikostigt på härliga tips, som i fallet ovan med Apotekarns.

 

wallpaperwednesday_tapetmartin_3

Veckans roligaste händelse var danska Elles modefest i måndags. Via @tapetcafe fick jag syn på @heleneblanche som gjort ett magiskt mönster som prydde hela festen. Från bilar och golv till placeringskort och väggar. Kolla in! Mönstret kommer tydligen att ges ut både som textil och tapet.

wallpaperwednesday_tapetmartin_1

Alltid lika kreativa @oddbirds håller på med ett projekt på Villa Strömsfors. Det ser lovande ut! Ska bli intressant att följa detta.

wallpaperwednesday_tapetmartin_2

Sist ut i veckans svep av #wallpaperwednesday är @finelittleday . Lugnet, ljuset, mönstret – perfektion! För de av er som följer Designhjälpen kan jag redan nu hinta om att en av alla vackra saker vi lägger ut ikväll kommer från just Fine Little Day. Var beredda!

/Tapetmartin

 

 

 

 

DELA

Midbec – In The Factory

0

Igår snubblade jag på en bild från Midbecs kommande kollektion In The Factory. Inte min stil, men kan inte låta bli att imponeras över fotorealismen. Kollektionen kommer att innehålla ”mönster” hämtade direkt från fabriksinteriörer men ska även mjukas upp med en del botanska motiv. Du måste helt enkelt fram och känna på väggen för att se om det är tapet eller inte.

midbec_tapetmartin_1

Visst är det häftigt?!

midbec_tapetmartin_2

/Tapetmartin

DELA

Grandpa x Alcro

1

Härom dagen kom pressreleasen om samarbetet mellan Grandpa och Alcro. Det är inte ofta som man blir tårögd av pressmail, men i detta fallet kunde jag inte hejda glädjetårarna. I samband med att fyra nya kulörer lanseras skänker de även bort 8 stycken posters till Designhjälpen. Jag och min fru startade Designhjälpen i höstas. Under de här månaderna har formgivare, designers och konstnärer bidragit med hundratals föremål. Följare har snabbare än blixten ropat in prylarna och vi är ständigt på jakt efter fler nyheter att lägga ut. Flyktingkatastrofen finns kvar och hjälp behövs ständigt. Pengarna som kommer in går oavkortat till Röda Korset. Därför blev jag så oändligt glad över det lilla mailet. Samtliga 8 posters läggs ut på Instagram på fredag kväll runt 21-snåret. Det är glädje det.

GrandpaxAlcro_Tapetmartin_1

Här ser ni två av verken. Hejnum till vänster och Styelin till höger.

Färgerna undrar ni? Jo, skandinaviskt återhållsamma och stilrena. Fyndigt namngivna till de adresser där Grandpa har sina lokaler: Södermannagatan, Fridhemsgatan, Gamla Brogatan och Vallgatan.

GrandpaxAlcro_Tapetmartin_3

De vackra inspirationsbilderna på samarbetet är gjorda med hjälp av fotograf Lina Östling och stylist Jill Windahl. Mycket snyggt!

GrandpaxAlcro_Tapetmartin_4

Hatten av för samtliga inblandade! Ni är hjältar hela bunten. Glöm nu inte att följa Designhjälpen. På fredag kväll kommer Instagram att koka. Tro mig!

/Tapetmartin

 

 

DELA