SENASTE ARTIKLARNA

A for effort!

0

Jag har vid flertalet tillfällen skrivit om det engelska företaget Murals Wallpaper som skickar pressmeddelande oftare än Kim Kardashian postar lättklädda bilder av sig själv på Instagram.

Under de senaste veckorna har den mailskörden dubblerats eftersom samma företag ligger bakom en hel kollektion med golv. Nu kan man alltså klä in hela rummet med samma mönster. Praktiskt. Min kollega Anna Braun visar upp den del av golven på bloggposten HÄR.

Roligast och vackrast just nu är dock kollektionen Tile Effect. En serie tapeter till alla oss som älskar marrakech.

tapetmartin_1_murals_wallpaper tapetmartin_3_murals_wallpaper tapetmartin_4_murals_wallpaper tapetmartin_5_murals_wallpaper

Ha nu en riktigt trevlig helg!

/Tapetmartin

 

DELA

Boråstapeter – Beautiful Traditions

0

Det kom finpost häromdagen. Massvis med härliga tapetprover och dessutom en handskriven hälsning. Hög gillafaktor på sånt. Boråstapeter släpper nu sin kollektion Beautiful Traditions, en fin kollektion med mönsterprakt och fantastiska färgexplosioner.

BeautifulTraditions_Alicia_Livingroom_Detail3

I samband med lanseringen har man tagit hjälp av Krickelin som med snudd på ett alldeles exemplariskt sätt visar oss hur man tapetserar. Ja, jag skrev snudd. Hon utelämnade kanske det viktigaste. Eller trevligaste. Tapetölen. Som av en händelse nämner jag det HÄR.

Men, är du det minsta osäker på hur man gör när man tapetserar eller bara vill tillbringa några trivsamma minuter i ett vackert sovrum då kollar du på filmen nedan.

 

Ha en underbar kväll!

/Tapetmartin

 

DELA

#wallpaperwednesday

0

Nu undrar ni såklart vilka tapetbilder på Instagram som fångat mitt intresse alldeles extra den senaste tiden. Lugn bara lugn. De kommer här. Mina 6 favoriter, utan någon som helst inbördes rangordning. Tapetkärlek i sin renaste form! Håll till godo och se till att följa om du inte redan gör det!

wallpaperwednesday_tapetmartin_1

Kan inte riktigt se mig mätt på den här tapeten från @sandbergandfriends 

wallpaperwednesday_tapetmartin_5

Jag missade Milano i vanlig ordning men så länge man kan följa väl utvalda bitar på Instagram är jag nöjd. @newnaturepatterns är just en sådan bit.

wallpaperwednesday_tapetmartin_6

Den här färgkombon tilltalar mig enormt mycket. Underbart fångat av @stylerevolutionary

wallpaperwednesday_tapetmartin_3

Dramatiska fjärilar med fantastisk belysning från @timorous_beasties

wallpaperwednesday_tapetmartin_4

Det här är bara så himla bra. På alla sätt. Tack @grahamandbrown !

wallpaperwednesday_tapetmartin_2

Avrundar veckans lilla instasvep med en ny favorit, @sprucenola

/Tapetmartin

 

DELA

Rijksmuseum – Piet Hein Eek – NLXL

0
Mural Wallpaper

Han har gjort det igen. Piet Hein Eek. En serie omtumlande, drömska och dramatiska tapeter som får en att tappa andan. Även denna gång i samarbete med NLXL. Frågan är om de någonsin släppt något dåligt?

Mural Wallpaper

 

Kollektionen heter Rijksmuseum och består av 9 mer eller mindre kända arkivskatter som uppdaterats och översatts till tapet. Hela kollektionen premiärvisas i Milano kommande vecka. Bara det är en anledning att åka till Salone de Mobile.

Mural Wallpaper

Mural Wallpaper

 

/Tapetmartin

DELA

Midbec – Amazonas

0

Västsvenska Midbec lanserade ganska nyss en kollektion med namnet Amazonas. En livfull tapetkollektion med koloniala influenser. Tropiska mönster och vackra färgställningar som mixas med geometriska former och metallic-effekter. Lite spretigt och jag har faktiskt sett mig trött på gröna djungeltapeter. Men….

Midbec_Emeline_Tapetmartin_4

…om man har en tapet som Emeline i kollektionen så är allt förlåtet. Jag kan inte bestämma vilken färgställning jag är mest förälskad i så jag visar er samtliga. Hoppas det är ok?

Midbec_Emeline_Tapetmartin_1 Midbec_Emeline_Tapetmartin_6 Midbec_Emeline_Tapetmartin_5 Midbec_Emeline_Tapetmartin_3 Midbec_Emeline_Tapetmartin_2

Det här vill jag ha på väggarna. Nu!

/Tapetmartin

 

DELA