SENASTE ARTIKLARNA

#designbloggarnavip

0

Jag och mina fina kollega Camilla har under en tid snickrat, fixat och trixat ihop en liten företeelse som vi kallar #designbloggarnavip . Det är om sanningen ska fram inte alls litet. Det är ett större kalas faktiskt. 250 designintresserade människor träffas, minglar, dricker bubbel och lyssnar på Trendstefans spaning för 2017. Efter det kör vi klackarna i taket och dansar tills man önskar att man hade haft fotriktiga skor.

designbloggarnavip

Jag vill redan nu passa på att tacka alla våra samarbetspartners och sponsorer. Utan er och Camillas tålamod med mig, hade detta aldrig varit möjligt! Tack Jakobsdals, Finlayson, Svenska Hem, Designers Guild, Dixie, Bucks and Spurs, Mercedes Benz och Clarion Hotel Stockholm. Tack!

Det finns platser kvar för den festsugne. Först till kvarn gäller. OSA till vip@desigbloggarna.se

/Tapetmartin

DELA

Joy Zandén – Aktuell igen

0

Höstens virala succé med den Sandbergproducerade filmen om Joy Zandén har inte lämnat någon oberörd. Joy berättar med en svag men obeveklig stämma om vägen fram till det som kom att bli ett av 2016 års mest intressanta tapetkollektioner. Med ålderns rätt, 94 år, på sin sida skulle man kunna tänka sig att varva ner och ta det lite lugnt. Icke sa Nicke.

Härom veckan öppnade Joy upp hemsidan joyzanden.se där man just nu kan köpa brickor med hennes mönster. Målet är att digitalisera ca 50 mönster från hennes arkiv och få ut de på marknaden. Jag är inte ensam om att längta!

fredsfaglar_joy_zanden_tapetmartin_2

/Tapetmartin

DELA

#wallpaperwednesday

0

Äntligen är det onsdag och äntligen är det dags att köra ett svep med mina personliga tapetfavoriter funna på Instagram under den senaste veckan. Vi kallar det #wallpaperwednesday ! Idag trotsar jag rådande yrväder och ihållande mörker med ett gäng glada, roliga och uppmuntrande tapeter. Håll till godo!

wallpaperwednesday_tapetmartin_1

Exakt! Man blir inte ledsen alls av den här tapeten från @theroomalive

wallpaperwednesday_tapetmartin_2

En bild från en ständig inspirationskälla @designersguild gör vinterstormen lite lättare att härda ut.

wallpaperwednesday_tapetmartin_3

Kan vårkänslorna bli tydligare än så här? Tack @span_interiordesign för en magisk bild!

wallpaperwednesday_tapetmartin_4

Alla behöver en tapet med foodtrucks. Alla! @aurore_danielou har just en sådan. Perfekt!wallpaperwednesday_tapetmartin_5

Enkelt, roligt och raffinerat! Hatt av för @kiran_ravilious

wallpaperwednesday_tapetmartin_6

Avslutar med ett tjat. Följer man inte några av de svenska färgfackhandlarna så är det onekligen dags att börja nu.  @coloramapartille är ytterligare ett exempel. Här med en färgsprakande tapet från Pip.

/Tapetmartin

PS. Extremt roliga nyheter om ett väldigt trevligt evenemang finns på Designbloggarnas Facebook. Kolla upp det! DS

 

DELA

RAND – Scandinavian Stripes

1

Efter en färg– och mönstersprakande höst tar nu Sandberg Wallpaper och lugnar ner oss en aning med vårens kollektion RAND – Scandinavian Stripes.

Det är just, fräscht, grafiskt och skandinaviskt. Klassiskt måhända men absolut inte långrandigt. Med en rand som bas har du oändliga möjligheter att skapa rum i olika stilar, där nya trender, vintagefynd och möbelklassiker kan spela huvudrollen.

Magnus II

Kollektionen innehåller 41 olika tapeter för moderna hem där ledordet är enkelhet, när det gäller både form och färg. Med inspiration från den skandinaviska inredningens estetik har Sandbergs designteam skapat en kollektion där nyanserna gör skillnaden och där valmöjligheterna är oändliga.

Fjordbyen_RAND_Tapetmartin_2 Djurgarden_RAND_Tapetmartin_1
RAND finns i butik 18 januari och lanseras på Paris Deco Off 2017. Kan du inte hålla dig och känner att du måste läsa mer om randiga tapeter och få ta del av mer matnyttiga tapettips så kan jag varmt rekommendera Hildur Blads blogg Fixaodona.se

Bilderna ovan kommer från Sandberg och är alldeles förträffligt stylade och fotograferade av den här fina trion Emma Fisher, Charlotte Ryding och Jonas Berg.

 

/Tapetmartin

 

DELA

#wallpaperwednesday

0

Gott folk! Äntligen dags för årets första #wallpaperwednesday. Som vi har längtat. Mest ni, men även jag såklart. Här är veckans 6 mest tilltalande tapetbilder från Instagram. Följer du inte nedan nämnda konto så är det dags nu. Håll i hatten. Nu kör vi!

wallpaperwednesday_tapetmartin_1

Visst, tapeten är fin men tavelväggen @blendworth1921 visar upp är är to die for. Magiskt!

wallpaperwednesday_tapetmartin_2

Två saker som hamnade väldigt högt min önskelista. Tapeten och stolen. Båda sakerna förträffligt fångat på bild av @mkkcollective.wallpaperwednesday_tapetmartin_5Jag vet att jag har tipsat om det innan men det är fortfarande aktuellt. Se till att följa ett knippe färghandlare. Det finns gott om entusiaster ute i vårt avlånga land. @ekholmsfargcenter är en av dem.

wallpaperwednesday_tapetmartin_3

@santorus.london utlovar precis som @littlegreenepaintcompany nya spännande lanseringar under 2017. Det ser vi verkligen framemot. Mest ni, men även jag såklart.wallpaperwednesday_tapetmartin_6

Sist ut i årets första #wallpaperwednesday är @tracywallpaper ´s Newsprint. Det kan inte bara vara jag som är intresserad av att läsa vad det står…

wallpaperwednesday_tapetmartin_4

/Tapetmartin

DELA