SENASTE ARTIKLARNA

Soft Feelings – Boråstapeter

0

I vanlig ordning berättar Boråstapeter i väldigt god tid när de släpper nästa kollektion. Den 9:e november är det dags för kollektionen Soft Feelings där man låter ständigt aktuella Emma von Brömssen spela huvudrollen. Det är ett bra val. De tapeter hon gjort tidigare i samarbete med Wallvision har ju blivit virala succéer och glädjande nog för alla oss som gilla tapeter i kombination med Instagram så utsågs precis Emmas konto  till det mest inspirerande av Residence Magazine. Kul!

Shades
Shades

Nåväl, tapeterna då.

Det är handmålat, handritat, naturliga pigment och tapetvärldens just mest uttjadade ord – taktilt. Boråstapeter håller sig inom den skandinaviska och storsäljande ramen men gör en god gärning att ta in mer mönster i det annars ganska sterila formspråket som präglar genren.

Humble
Humble

Emma von Brömssen har designat sex av de åtta mönstren i kollektionen Soft Feelings. De är Tender, Quiet, Fragrance, Humble, Sense och Subtle. De två övriga mönstren Shades är designat av Boråstapeters designteam och Gentle är ett arkivmönster från 1956. With all due respect men Gentle är faktiskt det mönster som kittlar mest i den här kollektionen. Ett fantastiskt mönster som ger liv åt rummet.

Gentle
Gentle

När Soft feelings lanseras den 9 november så består den av totalt  33 artiklar. Priset är faktiskt galet lågt.  349 kronor per rulle. Varför? En stabil kollektion med en aktuell formgivare och man lägger den i ett lågprissegment. Märkligt. Det är ju svensk design och producerat i Sverige. Kan man inte slå sig för bröstet och vara stolt även prismässigt?

/Tapetmartin

 

DELA

Jonna Jinton – Photowall

0

Om ni har en stund över så borde ni läsa Jonna Jintons bloggpost I Ärlighetens Namneller förresten ni måste läsa den! Lägg undan det du håller på med, avsätt en bra stund för att läsa och begrunda Jonnas oerhört välskrivna bloggpost. Det är troligtvis en av de bästa texter jag någonsin läst.

Vad har då Jonna Jinton på tapetbloggen att göra undrar ni? Jo, givetvis har hennes magiska bilder blivit till tapeter via Photowall. Drömskt, vackert och stämningsskapande.

Jonna_Jinton_Photowall_Taptmartin_1 Jonna_Jinton_Photowall_Taptmartin_2

/Tapetmartin

DELA

#wallpaperwednesday

0

Då var det dags igen. Dags att samla veckans tapetfavoriter från Instagram. Ett kärt nöje kan jag tala om. Det finns så mycket vackert där ute.

6 stycken fina favoriter uppradade här nedan utan inbördes rangordning, det är bara att titta, njuta och följa!

wallpaperwednesday_tapetmartin_11

Veckans mest intressanta tapetbild kommer från @apartmentgbg. Jag tror att hela Sveriges tapetnördsällskap har varit inblandade i diskussionerna om vad det egentligen är för tapet på väggen. Vet du?  Snygg är den hur som helst!

wallpaperwednesday_tapetmartin_16

@tapetkompaniet.se visar upp Grandecos Trinidad. Visst blir man glad?!

wallpaperwednesday_tapetmartin_15

Aningen lågupplöst, men ljuset i bilden och den vackra retrotapeten från @linaoj gör att man fäller glädjetårar. Så himla fint!

wallpaperwednesday_tapetmartin_13

Precis som alla färgfackhandlare denna vecka så visar även @coloramavarberg upp Boråstapeters samarbete med Lexington. Jag har skrivit om det tidigare. Nyfiken? Läs här.

wallpaperwednesday_tapetmartin_12

Under avdelningen oblyga mönster som man blir förälskad i hittar man detta alster från @paperraven.co Magiskt bra!

När vi ändå befinner oss på den internationella arenan så är steget inte långt till London där @sandbergandfriends lanserade Signatur under veckan. 4 unika och omtumlande livsöden som resulterat i höstens pampigaste kollektion.

wallpaperwednesday_tapetmartin_14

 

Ha nu en underbar wallpaper wednesday!

/Tapetmartin

DELA

Sweden at Heart

0

Satt ni också och kollade på TV4 Play och senaste avsnittet av Äntligen Hemma precis? I hopp om att se mer trendspaningar från Stefan Nilsson? Så buggar det vid 27:15. Man blir ju så trött. Dryga 20 minuters ölskämt med Timell är lite mer än vad jag klarar av. Dock var det inte helt förgäves. Sweden at Heart var tydligen representerade med kuddar. Väldigt fina såklart, men det som är absolut finast är ju deras tapeter. Kolla bara!

 

Halland
Halland
Lappland
Lappland

Båda ovanstående tapeter kommer från kollektionen Landskapstapeter. Jag har skrivit om dem innan men den posten verkar ha försvunnit i omorganisationen av den nya portalen. Nåväl, en kollektion väl värd att kolla in!

/Tapetmartin

DELA

Signatur – Sandberg Wallpaper

0

Att vara tapettillverkare handlar inte bara om att ständigt leverera nya mönster och färgställningar, det handlar även om att vårda den kulturskatt som som finns runt omkring oss. Det gör Sandberg Wallpaper med kollektionen Signatur.

Signatur_Sandberg_Tapetmartin

Med fyra av våra formstarkaste konstnärer och designerns i modern tid – Dagmar Lodén, Ylva Källström-Eklund, Joy Zandén och Lillo Wikstrand – har en lucka i tapetvärlden täppts till. Signatur är en kollektion som utstrålar lekfullhet, modernitet och samtidigt står stadigt i den skandinaviskt grafiska traditionen. Underbart!

Signatur_Sandberg_Tapetmartin_2 Signatur_Sandberg_Tapetmartin_4Bilderna från Sandberg är i vanlig ordning fantastiska. Exemplariskt foto av Lina Östling och styling av Jill Windahl som lyfter verkligen fram tapeterna på ett alldeles utmärkt sätt. Kollektionen hittar ni i butik från och med den 4:e oktober.

Trevlig helg kompisar!

/Tapetmartin

DELA