SENASTE ARTIKLARNA

Atmospheres by Ilse Crawford

0

En av mina absoluta favoritmänniskor släpper en tapetkollektion. Det måste bara lyftas. Och synas. Ilse Crawford har gjort så mycket gott för designvärlden så det är onekligen på tiden att även väggarna föräras hennes kunnande och fingerspitzengefühl.

Kollektionen heter Atmospheres och släpps på Engblad & Co.  5 olika mönster och totalt 30 olika tapeter att välja bland.  Så här ser det ut:

Engblad_Atmospheres_6208_LinesLarge_2

Lines

Engblad_Atmospheres_6209_Canvas_2

Canvas

Engblad_Atmospheres_6218_BrushMedium_2

Brush

Engblad_Atmospheres_6223_KnitMedium

Knit

Engblad_Atmospheres_6227_Weft

Weft

Ja, vad tycker man då? Hur går tankarna i tapethuvudet? En sak är solklar, det är snyggt, Riktigt snyggt. Men fegt. Fasen vad jag egentligen hade hoppats på några extravaganta utanför boxen-grejer från min idol. De här tapeterna kommer nog inte att riva ner applåder på säljmötet hos Wallvision när det är dags för kvartalsrapport men det kvittar. Du som gillar stilen och framförallt du som vill spara på ett par rullar sisådär 10-20 år, ni gör en bra affär.

Från 589 kr/rulle och finns ute i handeln i septembertrakten.

/Tapetmartin

DELA

#wallpaperwednesday

0

Äntligen är det dags för #wallpaperwednesday igen! Som ni har längtat. Jag har bläddrat genom flödet på Instagram om samlat mina favoriter från den gångna veckan. Kanske lite spretigt men väldigt vackert. Lite nya bekantskaper och några gamla vänner. Håll i hatten för nu kör vi!

wallpaperwednesday_tapetmartin_1

Fantastisk tapet från @stjudesfabrics . Helt perfekt för mig som tillförordnad cirkusdirektör.

wallpaperwednesday_tapetmartin_2

@hannahnunnstudio är en ny bekantskap för mig. Ska bli otroligt spännande att följa. Ser extremt lovande ut!

wallpaperwednesday_tapetmartin_3

Ny kollektion ute från @rebelwalls , den ska vi kolla närmre på vid ett senare tillfälle. Precis som nyheterna från Mr Perswall. Här från @nordsjoidedesign_lund ´s flöde. Jag har sagt det tusen gånger och säger det igen. Alla dessa små engagerade färgfackhandlare där ute i landet. Ni är grymma!

wallpaperwednesday_tapetmartin_4

wallpaperwednesday_tapetmartin_5

Veckans roligaste tapet är i själva verket flera som auktioneras ut nästa vecka via @merrillsauction Läge att lägga ett bud där faktiskt…

wallpaperwednesday_tapetmartin_6

Sist ut i veckans svep är en fantastisk tapet från ett hotell strax utanför Bristol där livsstilsbloggaren @thislifeisbelle har spenderat lite tid.

Fortsatt trevlig wallpaper wednesday på er kompisar!

/Tapetmartin

DELA

Nya Josef Frank-blomster i Svenskt Tenns tapetsortiment

0

Äntligen lite nyheter från Svenskt Tenn! Tre härliga nyheter som sätter sommaren i fokus. Stjärnmattan, Eldblomman och Elefant i nya färgställningar. Underbart!

Svenskt_Tenn_Tapetmartin_1

Tapeterna limtrycks på enligt gammal tradition hos Sandbergs , där varje enskild maskininställning görs för hand av erfarna limtryckare.

Svenskt_Tenn_Tapet_Elblomman_Gra_1.1

Det är lätt att känna hantverket när man drar handen över en limtryckt tapet, då mönstret bildar en lätt upphöjning i materialet. Tekniken ger tapeten en levande känsla och för oss nära Josef Franks original och mönsteridé, säger Svenskt Tenns marknadschef Thommy Bindefeld, och fortsätter:

Josef Frank hade en teori om att färger och mönster kan häva känslan av instängdhet och förespråkade därför tapeter för små utrymmen, men idag används hans blomstrande tapetmönster lika ofta i kök, sovrum och sällskapsrum

Svenskt_Tenn_Tapet_Elefant_Gron_1.1

”Stjärnmattan”, med blomrankor i grågrön färg samt sippor och violer i blå och grå toner, lanseras tillsammans med Josef Franks tapetmönster ”Eldblomman” i grått och Estrid Ericsons klassiska Elefantmönster på grön botten.

Grattis alla färghandlare, här har vi en ny storsäljare!

/Tapetmartin

 

DELA

Bloggforum med Mio

0

Jag har spenderat två härliga dagar med några kollegor på Knistad Herrgård. Med huvudet fullt av idéer och trevliga minnen håller jag helg. Men först ett stort tack och lite bilder. Tack till Mio som tillsammans med Milk gjort ett fint arrangemang, men också tack till Lundbergs för en intressant tur i fabriken och till Knistad Herrgård för fantastisk mat och dito boende.

bloggforummio_tapetmartin_2 bloggforummio_tapetmartin_3

Utsökta färger och ett genuint hantverk på Lundbergs.

bloggforummio_tapetmartin_5 bloggforummio_tapetmartin_4

Vackert porslin från Christian Bitz/Mio och en angenäm vinprovning i vinkällaren på Knistad Herrgård.

bloggforummio_tapetmartin_7

Efter en fantastisk middag dök räven upp. Hyfsat skötsam faktiskt. Räven alltså.

Tillsammans med Room By Sofie och Att Vara Någons Fru stylade vi en miljö i Mios fotostudio. Orimligt kul. Hipster Butcher Style om någon undrar… Tapeten kommer från Scandiwall.

bloggforummio_tapetmartin_9

Så, nu håller vi helg!

/Tapetmartin

DELA

Mimou leker med ljuset

0

Ett av Mimous kännetecken i tapetvärlden är blandningen av matta och blanka tryckfärger. Detta gör att tapeterna upplevs olika beroende på hur ljuset faller på väggen under dagen. Även i nya kollektionen Elusive (gäckande) har Mimou tagit fasta på detta. Flyktigheten och ljuset som tillför en tapetserad vägg ytterligare en dimension är en naturlig ingrediens i designen. ”Även stormönstrade tapeter blir lugna och rytmiska när man färgsätter på detta sätt – det är något alldeles speciellt när man är i ett rum och mönstret framträder på en vägg och försvinner på en annan”, säger Mimous Creative Director Malin Karstensson.
Kollektionen består av fem mönster: Reflections och Arches, Lotus Lake och Poppy som lanserades förra året samt klassikern Nippon i nya färgställningar.

Reflections

mimou_tapetmartin_1
Inspirationen kommer från gamla speglar och fönster med bågform”, säger Malin Karstensson, ”konstigt nog tyckte jag att formerna blev för hårda på vägg och jag fick inte ihop dimensionerna vilket gjorde att jag bestämde mig för att dela på formerna” fortsätter Malin.
Resultatet blev ett svulstigt mönster men som genom sin monokroma färgsättning bara blir som reflektioner på väggen.

Arches

mimou_tapetmartin_2
Arches är syskon till Reflections – en lek med vad som händer när man ramar in en form samt hur uttrycket förändras bara genom att ändra en färg. Arches förvandlas. Från att vara polerad och storslagen med pastellnyanser till att bli lättillgängligt grafiskt i andra sammanhang där stora ytor fått en spegelblank yta. I detta uppstår det magiska och gäckande. Ögat luras att ibland se ett flerfärgat mönster och ibland ett monokromt.

Lotus Lake

mimou_tapetmartin_3
Mönstret som lanserades förra året i kollektionen Artisan Flower, är en otrolig kamelont som går från att vara nästintill kalkat enfärgad via klassiskt blommig till att man bara ser det dammiga enfärgstrycket med några färgstänk. Konturen i blommorna är tryckt med en mjuk metallic och när den försvinner, vilket den gör i släpljus, så framträder ett eteriskt blommönster med färgrinningar.

Nippon

mimou_tapetmartin_4
Fantastisk tapetmönster med tredimensionell känsla som vi lanserade 2008 som vi nu sätter nya färger på”, säger Malin Karstensson. Limtryckt med mjuka, glansiga pastellfärger på en lätt tonad vit botten samt två klassiska färgställningar tryckta med metallic på mörka bottnar. Väggarna förvandlas från skiftande enfärgade till mönstrade beroende på hur ljuset faller på väggen. Helt enligt temat på Elusive. En lek, ett gäckande, en svårfångad upplevelse.

Poppy

mimou_tapetmartin_5
Mönstret som lanserades förra året i kollektionen Artisan Flower, kommer till sin fulla rätt i Elusivekollektionen. Intrikata vallmoblad bildar ett enhetligt ytmönster som skapar en lek för ögat. På håll upplevs Poppy som en fylligt målad yta, för att på nära håll fascinera med det skira och spröda i blommorna. Mönstret försvinner i vissa ljus för att förstärkas i andra.
Poppy finns i två nya färger i Elusivekollektionen: Pink och White. Pris 995 kr/rulle.

/Tapetmartin

DELA