SENASTE ARTIKLARNA

NLXL och Piet Hein Eek har gjort det igen!

0

Holländska NLXL gillar att jobba med Piet Hein Eek. Man kan förstå det. Det blir liksom alltid väldigt bra. Resultatet den här gången heter PHM-37 Plywood Wallpaper. En klassisk trompe l’oeil-tapet. Jag gillar sådana tapeter. Kolla in gårdagens inlägg om Rebel Walls så förstår ni vad jag menar.

NLXL_Piet_Hein_Eek_Tapetmartin_2

Plywood har ju varit det absolut hetaste och trendigaste materialet att klä väggarna med det senaste året. Nu äntligen slipper man bärandet och fraktandet av tunga plywoodskivor. Bara att limma upp ett par rullar så är du garanterat inne.

NLXL_Piet_Hein_Eek_Tapetmartin_1 NLXL_Piet_Hein_Eek_Tapetmartin_3

Styling och foto kommer från Zus Interieur

/Tapetmartin

 

 

DELA

#wallpaperwednesday

0

Äntligen onsdag och äntligen dags att visa veckans mest inspirerande tapetbilder från Instagram. Som vanligt kommer mina 6 favoritbilder här utan inbördes rangordning. Följer du inte kontona redan så är det hög tid nu. Nu kör vi!

wallpaperwednesday_tapetmartin_1

Nu är jag ingen husvagnskille men om jag hade varit det så skulle min husvagn vara rosa och dörren skulle vara tapetserad precis såhär. @littlegreenepaintcompany

wallpaperwednesday_tapetmartin_2

Londonbaserade @renndesigns postade denna bilden för knappt en vecka sedan. Kan inte sluta titta på den. Så otroligt vacker!

wallpaperwednesday_tapetmartin_4

Här har ni ett spännande konto att följa. @abigailborg utlovar nya kollektioner under 2017 och det ser vi alla framemot.

wallpaperwednesday_tapetmartin_5

Alla vet att tapeter kan förändra uttrycket på ett rum, men det är få som lyckas med att faktiskt ändra hela rummet med en tapet. Den här optiska synvillan från @rebelwalls är ett genialiskt mind trick som lyckas utomordentligt med det.

wallpaperwednesday_tapetmartin_6

Man kan inte få nog av blommor. Vare sig ute i trädgården, inne i vaser eller som här på tapeten. @woodchipandmagnolia

wallpaperwednesday_tapetmartin_3

Sist ut i veckans tapethyllning är @missprint_ltd. Underbar tapet och lika underbar rekvisita.

Ha en underbar #wallpaperwednesday kompisar!

/Tapetmartin

 

 

DELA

Tapetskatten hos Stefan Hengst

0

Vissa dagar älskar man internet mer än andra. Idag är en sån dag. Jag råkade nämligen snubbla på Stefan Hengsts tapetskatt. Har aldrig tidigare hört talas om honom men oj vilka fina saker. Nu kan jag villigt erkänna att det är svårt att slita sig från hans hemsida. Kvällsmaten kan bli lidande.

För att inte ni ska tappa fattningen helt och missa Så Mycket Bättre ikväll har jag valt ut några av godbitarna. Håll till godo!

noblesse_stefan_hengst_tapetmartin_1

Nobless Feullie D´or i ljusgrått respektive grått.

noblesse_stefan_hengst_tapetmartin_2

Noblesse Jardin Royal i grönt respektive blått.

Ni förstår själva hur fint det är. Jag behöver egentligen inte säga så mycket mer om holländaren Stefan Hengst som numera är verksam i New York. Ni förstår.

noblesse_stefan_hengst_tapetmartin_3

Noblesse dentelle de marbre.

Trevlig kväll!

/Tapetmartin

 

 

 

DELA

Photowall – 10 years in style

0

För 10 år sedan började Photowall trycka tapeter till alla möjliga stilar,
personligheter och miljöer. För att fira sitt 10-årsjubileum har de tagit fram
en kollektion med sina kunders absoluta favoritmotiv i uppdaterad utgåva. Ni känner garanterat igen följande tapeter:

Photowall_Brooklyn_Bridge_tapetmartin_1 Photowall_Sunbeam_Through_Trees_tapetmartin_5 Photowall_World_Map_tapetmartin_5

Men den stora nyheten och glädjeämnet är samarbetet med Cecilia Carlstedt som mynnat ut i tapeten Cosmic Abstraction. Personligt och nytänkande. Vågat och helt utan regler. Sånt gillar vi.

Photowall_Cecilia_Carlstedt_Cosmic_Abstraction_tapetmartin_3

Den precis som resten av bilderna ovan är fotograferade av Idha Lindhag och stylade av Joanna Lavén. Ett mycket bra jobb!

Grattis Photowall, hoppas vi får vara med om 10 spännande år till.

/Tapetmartin

DELA

Tigron & Floyd – Odlarna

0

På min topplista över fantastiska tapettillverkare så är nykomlingen Tigron & Floyd självklar. Med ett nyskapande och en stilsäkerhet sätter de en ny standard i tapetvärlden. Efter en liten hint på Instagram igår kväll så damp äntligen pressreleasen ner i inkorgen alldeles nyss. Kollektionen heter Odlarna och det är den vi ska titta närmre på nu.

Tigron_Floyd_Odlarna_Oas_tapetmartin_2

Elin Unnes, Hannu Sarenström, Amanda Hellberg och Sutip Austad är Odlarna. De har på olika sätt spridit kunskap och inspiration till massor av odlings- och trädgårdsintresserade runt om i Sverige. Mönstren i kollektionen ”Odlarna” består av växter och blommor från Elins, Hannus, Amandas och Sutips trädgårdar som har fotograferats, frilagts och satts samman till fem olika mönster; ”Skimmer”, ”Tinktur”, ”Oas”, ”Stormhatt” och ”Skörd”.

Tigron_Floyd_Odlarna_Skimmer_tapetmartin_4 Tigron_Floyd_Odlarna_Stormhatt_tapetmartin_5

Vi tapetserade om här hemma i tisdags. Det blev sjukt fint och jag vet att man borde ta det lugnt och allt det där, men nu rycker det ordentligt i tapetserarfingrarna. Tre dagar mellan omtapetseringarna är väl rimligt?

Tigron_Floyd_Odlarna_Oas_tapetmartin_1

Samtliga bilder från Tigron & Floyd.

Önskar er alla en underbar fredag!

/Tapetmartin

DELA