Mer fotokonst till folket

0
Jag är egentligen inte så intresserad av trender (inbillar jag mig..säkert supertorsk!) men jag vet hur det känns när jag ser en välbalanserad miljö eller bild... självklart och skönt. Foto: Karl Andersson
Skön blandning av vintage 70-tal och skön väggkonst.
Skön blandning av vintage 70-tal och skön väggkonst. Min inredning möter härliga bilder från Getty Images Gallery. Foto: Karl Andersson

 

Det är ingen nyhet att fotokonst är en starkt växande trend hos det trendkänsliga svenska folket. I min värld kallar vi foton för bilder och gud bevara den som säger ”kort”! Kort är något du tar med en gammal kamera när du är på utflykt till Ullared…

Bilder verkar ha blivit vårt primära sätt att kommunicera; snabbt, informativt, lekfullt och lättillgängligt. Precis så som man vill ha det!

Pratar man inredning så är det självklart att fotokonsten har en viktig roll. Även här är det löjligt lättillgängligt. Det finns ett helt spektra av olika forum att köpa eller för den delen, skapa din egen fotokonst i din egen personliga stil. Det tar inte många minuter att skapa sitt eget konstverk av en favoritbild. Utbudet är enormt och printen kan komma ut på allt från kaffemuggar till fondtapeter, kuddar och påslakan. Lätttillgängligt, folkligt och roligt.

Sen finns det ju också fotogallerier i ett stadigt ökande antal runt om i våra städer. Fotokonstens status är hög och vi kan vara stolta över att ha ett antal fotografer och gallerier av hög rang. ”Fotografiska” har ju seglat upp och blivit ett av det allra första man rekommenderar när folk från utlandet undrar vad dom inte ska missa vid ett besök i vår huvudstad. Jag brukar nämna det tillsammans med Skärgården och Vasamuseet. På senaste tiden har det varitflera spännande vernissage där. Camilla Åkrans visade sina fantastiska bilder som verkligen skapade habegär. Veckan efter var Patrick Demarchelier där på sitt vernissage. Där snackar vi kultstatus inom modevärlden. Jag trodde han skulle berätta lite om sitt förhållande till fotografi och konst men han gick upp på podiet och sa ”sänk you för cöming” klev av och gick tillbaka till champagnen. Så jobbar ett pro!

Camilla Åkrans är en av våra starkt lysande stjärnor på fotohimlen.
Camilla Åkrans är en av våra starkt lysande stjärnor på fotohimlen.
Missa inte den här utställningen om du är intresserad av modefotografi.
Missa inte den här utställningen om du är intresserad av modefotografi.

På Sturegatan 16 i Stockholm ligger ett fotogalleri som siktar högt och har fantastiska lokaler och spännande utställningar. Jag har under den här veckan förmånen att mjuka upp den vackra men lite kantiga och traditionella miljön i deras galleri. Tillsammans med skön vintagemöblering blir väggkonstruktion mer komplett. Jag tycker det är en brilliant ide’ och jag hoppas på att få chans att göra fler liknande projekt i framtiden. Bildbyrån Getty Images som tidigare bara haft press och företag som sina kunder har nu öppnat upp sitt ofantligt stora arkiv till allmänheten.

Sedan i torsdags och fram till den här helgen visas en utställning med 2016 som tema. Här är alla bilder till salu och till priser som är mänskliga. I framtiden kommer nog mänga väggar i svenska hem prydas av verk från Getty Images.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × tre =