Virkade Coasters i Del Mar

0
virkade coasters

En bra sak med att ha en sån som mig som husgäst är att jag ofta lämnar trådar efter mig. Mina stora barn, som ännu inte flyttat hemifrån, brukar skoja om hur det kommer att bli när de gör det. Att varje gång mamma varit på besök ligger det en ny virkad matta någonstans.

virkade coasters

Redan första dagen här hos Anna i Del Mar frågade jag om det var något särskilt de behövde. Coasters! Blev svaret. Och det var bra. För de är både enkla och snabba att göra. Vi åkte till en gigantisk (eftersom vi är i USA) pysselaffär som heter Michael’s, och efter ett par timmar kom vi ut med (bland annat) ett par nystan melerat bomullsgarn i färger som passade perfekt hemma hos Anna och familjen. Jag kan rekommendera att göra coasters i ett enda garn, eftersom de är små och gärna ska vara helt platta, och man då undviker en massa trådar som ska fästas.

virkade coasters

Den här bilden gör mig glad – den visar hur lite ”trådar” kan bidra med värme och en mjukare känsla i inredningen. Här på Annas fina spiselkrans, som ni kan läsa mer om här

Efter att ha provat mig fram några gånger kom jag fram till följande modell, och hepp, här kommer en beskrivning:

Virka fem lösa maskor, slut till en ring. Virka sedan *en fast mask runt ringen, en lös maska* tio gånger. Virka sedan *två fasta maskor runt varje lösmaska i föregående varv, en lös maska* i två varv. På de två kommande varven virka *tre fasta maskor runt varje lösmaska* i föregående varv, en lösmaska*. Avsluta med ett varv fasta maskor i varje fast maska och lös maska.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − femton =