Textilt på gång v36

0

Såja, ett dygn försenade på grund av hållbarhetsgrubbleriet igår kväll kommer här veckans textila snackisar, eller okej, det var önsketänkande. Men häng med, så kommer vi kanske dit!

catarinalarsson_kaleido_designbloggarna_stinastradar Idag fick jag ett trevligt mail från textilformgivaren Catarina Larsson som berättade om sin utställning Textila sagor i Kaleidos Galleri i Uppsala. Utställningen pågår t o m 18 september, och så här säger Catarina om utställningens tema: ”Vi behöver sagor och fantasier för att överleva, känna oss fria och förlora oss för en stund.” Sådana här tips tar jag gärna emot fler av, maila mig på stina@hejdoris.se om du har något textilt på gång!

logotyp_hemslojden_desingbloggarna_stinastradar Kan det handgjorda skapandet och andra kreativa processer leda till ett ökat välbefinnande och en positiv utveckling – för människor som för samhället i stort? Kan skapandeprocesser stärka en människas självkänsla? Och vad händer med någon som hamnar i ett kreativt flow? Jag citerar inledningen på ett pressmeddelande om Hemslöjdens Handmade issues som hålls på Kulturhuset i Stockholm nu på torsdag 7/9. På de två första frågorna svarar jag tveklöst JA. Den sista frågan tar upp mycket av min tid just nu, det ska jag återkomma till. Ni som är i Stockholm, gå till Kulturhuset och hör bl a Jenny Jägerfeld och Simon Kyaga prata om detta.

luminea_designbloggarna_stinastradarLuminea är ett nystartat företag som jag är nyfiken på och hade tänkt besöka på Formex, men nu blev det tyvärr inte så. Deras mattor och kuddar i filtad ull görs enligt en gammal turkisk tradition och jag påminner härmed mig själv om att titta lite närmare på det här.

Kueen_flower_silk_pillows_designbloggarna_stinastradarSlutligen, min Formex-favorit två år i rad – Kueen – har gått från klarhet till klarhet, eller som man också kan säga: från scarves till kuddar. Hur galet underbara är inte de här? Bild även överst.

 

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − nio =