Pimpa String-hyllan – designklassikern som klär i allt

0
stringhylla med garnbollar

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Svenssons i Lammhult

Ibland är man bitter och önskar att man hade mer i livet. Man är missunnsam mot dem som tycks födda med silversked i mun och man glömmer att se vad man själv har. Där har vi temat för detta inlägg. Jag är nämligen inte född med silversked i mun men väl med en avsevärd samling gamla String-hyllor. Oklart varifrån de kommer, men de finns där. I mina hem hittills, då jag behövt en String-hylla, har jag kunnat gå ut i förrådet, plocka ihop passande delar, tvätta och montera. Jag förstår om ni är missunnsamma. Det är helt okej. Men jag försäkrar att jag känner tillbörlig tacksamhet. När ni dessutom får se hur fint jag pimpat en av mina hyllor förstår jag om ni virkar voodoodockor föreställande mig och sticker nålar i dem på nätterna. Men vet ni. Jag har faktiskt köpt otaliga Stringhyllor ändå – som presenter till vänner som inte är så lyckligt lottade som jag. Karma, vet ni. Som ytterligare ett tecken på min välvilja får ni här mitt eget recept på garnbollspimpad String-hylla.

1_DIY

Tag två garnhärvor. (Har du nystan får du göra härvor.) Välj ull, akryl eller en blandning.

2_DIY

Klipp till ca 20 cm långa bitar av ett slitstarkt snöre. (Det gör ingenting om det har en avvikande färg, det kommer inte att synas.) Knyt snöret hårt längs härvan med ca 3 cm mellanrum.

3_DIY

Nu behöver du en välslipad skräddarsax av god kvalitet. Klipp av härvan rakt av mellan åtsnörningarna.

string

Rufsa till bollarna så att de blir runda. Om du vill friserar du dem till perfekta klot. Det ville inte jag. (Jag tycker att den här gamla String-hyllan klär i en lite tufsigare look. Hade jag pimpat en ny String Pocket hade jag däremot tagit fram nagelsaxen och trimmat rejält.) Tag en lång bit av garnet och knyt upp bollarna på det till en girlang. Tada!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × 5 =