Paola Navone och trådarna

0
paola navone textil

Den italienska formgivaren Paola Navone är hedersgäst på Stockholm Furniture Fair i februari nästa år. Liksom miljontals andra människor i världen gillar jag Paola Navone för hennes lättillgängliga design och bredd. Jag har spanat lite på hennes textila formgivning.

Paola Navone rör sig över hela världen och plockar gärna upp intryck från andra kulturer; hon experimenterar gärna med material och trender. En del tycker att hon är spretig, för mig känns hon uppfriskande och prestigelös. Men okej, kör man på bredd riskerar man ju saker som att kallas ”föregångare inom shabby chic” som jag faktiskt läst någonstans om just Paola Navone. (Jag tror att man då syftar på hennes av alla skandinaviska inredningsbloggare djupt älskade soffan Ghost för Gervasoni.)

paola navone textil nuvolaHär en soffa som faller mig mer i smaken. Nuvola betyder moln på italienska (och står alltså inte bara för en utomkroppslig spabehandling jag med stor tveksamhet erfarit – mer om det en annan gång). Här är det klädseln jag gillar: textil ska vara tredimensionell, det ska hända grejer. Också från Gervasoni.

paola navone textil

Samma här. Struktur, tredimensionellt och jag ser stickade maskor. Från Dominique Kiefer by Rubelli. 

paola navone textil

Här mer form än textil. Älskar sängen Isola – ö – för Poliform.

paola navone textil

Trendflört för svenska Kasthall 2012 med kollektionen Crinkle. Det var då vi pratade om vatten, rinnande färger, batik, shibori… jag har inte tröttnat. 2015 gjorde hon den svartvita, grafiska mattan Doodle för Kasthall.

paola navone textil

Struktur. Från Dominique Kiefer by Rubelli. Här gjorde Paola Navone sin första textila kollektion, och sedan har det fortsatt. Bildgodis i färg och struktur avslutar denna rapport.

paola navone

paola navone textil

paola navone textil

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − sexton =