Nygammal tavelvägg med udda prylar – eller: saker jag aldrig blir färdig med

2
tavelvägg stinas trådar

Mitt vardagsrum håller på att få världshistoriens långsammaste makeover. Det är knappt att jag märker den själv, faktiskt.

Ibland önskar jag att jag var mer som Anna, som gör saker som att måla om köksluckorna med jättekomplicerad chalk paint en tisdagkväll klockan elva och inte går och lägger sig förrän färgen torkat och luckorna är tillbaka på skåpen. Men jag har för längesedan accepterat devisen jag är hänvisad till: Se men inte göra. Och jag har lärt mig att se ett värde i att söka och samla inspiration, att tänka ut, titta på vackra bilder, att gå igång om än bara i skallen. Det är stimulerande, och jag har nästan helt slutat känna mig misslyckad över att aldrig komma i mål. Vilket är helt logiskt; jag är ju och har alltid varit en livsnjutare, och saknar helt tävlingsinstinkt. Att jag jobbar väldigt mycket beror helt och hållet på att jag njuter av det, inte att jag är ambitiös och karriärfokuserad.

tavelväggen stinas trådar hilda granat
Hilda Grahnat for House of Rym. Ja, textilt vill jag ju ha också. Här är fina fågeln stylad som en lekmatta, jag tror den gör sig bättre på väggen. Min vägg, alltså.

Så, igår kväll började jag samla nya inspirationsbilder för vardagsrummets nya tavelvägg i stället för att göra klart det jag håller på med. Tror att det har något att göra med den där udda hyllan som står väldigt olämpligt placerad mitt i vardagsrummet sedan några månader. Den är nog på väg någonstans men jag har glömt vart. Strunt samma!

tavelvägg
Udda, brötigt, men så balanserat. Och ljust. Hemma hos Therese, @hapinessanddesign på Insta.

Inspiration till att dra igång det här fick jag i söndags, då jag gjorde ett hemma hos-reportage hos Therese, i hennes tvåa i Malmö.

tavelvägg lagerhaus
Runda former tack, och med den här korktavlan kan man ju också byta ut saker utan att behöva borra och spika. Från Lagerhaus.

Therese och jag pratade tavelvägg och var helt överens: en riktigt personlig sådan måste växa fram över tid. Perfekt. ”Över tid” – kan något passa en icke-tävlingsinriktad livsnjutare bättre? Ett ständigt pågående projekt som inte SKA bli färdigt. Perfekt igen.

tavelvägg hilma av klint
Jag brukar använda en bild för att sätta färgskalan i ett rum. Den här postern ligger i en rulle i källaren. Nu ska den få göra det jobbet.

På den nya tavelväggen ska också färgskalan sättas. Jag tänker inte köpa någonting nytt (pga har otaliga tavlor, posters och prylar i källaren, inköpta till otaliga projekt jag glömt bort) men ibland behöver man inspiration för att kunna se gamla saker med nya ögon.

tavelvägg lagerhaus
Saker som inte är tavlor ger väggen liv. Och belysning kan man ju inte få för mycket av. Den här kommer från Lagerhaus, men den ser lite hemmagjord ut. Ja, det går nog att få ihop något liknande av gamla felköp och loppisfynd.

Hemma hos Therese och hennes fina katt Sören blev jag inspirerad till en annan sak: att bo LITET. Och faktiskt, i min lilla stuga blir de flesta av mina idéer förverkligade, förr eller senare. I liten skala, med mindre projekt som går fort att avsluta, håller njutningen i sig ända in i mål. (Jag vet att det finns en diagnos för det här.)

tavelvägg svedese lamino
Jag tycker att Laminofåtöljen är så fin. Men hur många gånger jag provsitter den passar den ändå inte min kropp. Men kanske en bild på den till tavelväggen? Som dessutom passar färgskalan? Pressbild från Svedese.

I radhuset däremot: i tre plan med trädgård, befolkat av fyra människor med åtföljande prylar, vanor och ovanor. Therese, hon bor ensam hon. Med en mysig katt. Jag får nog boka in en helg i stugan snart. För nu känner jag mig klar med den här tavelväggen!

tavelvägg yellow corner
Bilder ja. Jag vill ha in mer ljus och gärna mer foton. Det blir kanske inte en bild på en isbjörn, men den här från Yellow Korner fick ju mig att se på Jessie, valpen, med nya ögon. Att hon ser ut som en isbjörn visste jag redan. Att hon ska få bli fotomodell vet jag nu.

Översta bilden representerar ljuset jag är ute efter, och att jag vill att den ska täcka hela väggen. Jag vill ha ett ljust vardagsrum, ja, det vår gärna vara fräscht också. Jag hoppar trenden med dova färger och inspireras inte längre av inredningsfotografier med beslöjande filter och fulsnygga skuggor.

Klicka här om du vill läsa mer från Stinas trådar.

 

2 KOMMENTARER

  1. Håller med dig om Lamino-fotöljen. Den går inte att sitta i. Hård, för hög rygg för någon som jag som är 160 cm kort. Får nackspärr av den. Hade en inklusive fotpall, fårskinnsklädd. Jättesnygg. Min dåvarande katt älskade fotpallen. När exet och jag separerade fick han ta med sig Laminon inklusive fotpall till E-tuna dit han flyttade. Han var också betydligt längre än jag och satt skönt i den. Har aldrig saknat den. Men jag tycker fortfarande att den är snygg på bild.

  2. Jag är 176 cm lång och den funkar inte för mig. Den där knycken under nacken tippar ner huvudet på mig. Och den passar inte min man heller, han är 190 cm! Sitter alla människor och har ont i nacken tro, bara för att fåtöljen är så snygg? 😉

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × 2 =