Höstkänsla med textilier – eller varför jag blir så trött på inredningsbloggar

7

Satt och letade efter bilder till ett blogginlägg på temat ”höstkänsla med textilier” Tänkte att det kunde vara en bra krok att fånga lite klick med. Gudarna ska veta att ni inte är många som läser det här.

elvang_6_stinas_tradar_designbloggarna

Jag började leta bilder än här, än där. Plockade en bild här, en där. Olika material, olika tillverkare, färger. En lagom och objektiv mix, med en tydlig vinkel och vackra bilder som passar i en redaktionell miljö. Jag blev trött. Varför kunde jag inte bara hitta en grön kudde i linne från en icke-skandinavisk tillverkare, gärna ekologisk och fotograferad utan att lappen med varumärket syntes?

elvang_7_stinas_tradar_designbloggarna

Nej vet ni vad. Ibland glömmer jag varför jag bloggar. Det är för att ibland VILL jag inte vara inredningsjournalist utan bara mig själv. Alldeles för många inredningsbloggare lägger ner alldeles för mycket tid på att leka journalister. Resultatet blir opersonliga, glassiga bloggar med perfekt stylade bilder från perfekta hem, perfekta liv.

elvang_3_stinas_tradar_designbloggarna

Jag tycker att en blogg ska vara personlig. Den ska rymma åsikter, egen smak och konstigheter. Som hos min bloggkollega Martin. Ibland vet han inte vad han snackar om, ibland är han bara jobbig. Ganska ofta är han genialisk och jätte, jätterolig. Och så konstig. Men vet ni – han är sådan, på riktigt. Jag har kilometerlånga chatkonversationer som bevisar det.

tellmemore_1_stinas_tradar_designbloggarna

Vissa anser att bloggar måste innehålla ”egenproducerat material”, alltid syftande på bilder, eftersom texter generellt värderas lägre i bloggosfären just nu. Men vet ni? Bilder som är egenproducerade kopior av inredningsföretagens pressbilder – de har betydligt mindre värde än snabba, korniga mobilbilder som fångar ett ögonblick, en hand i arbete, ett ögonblick i en stad, en väggfasad en kaffekopp på en uteservering.

elvang

Bildjakten idag slutade med att jag sparade de här bilderna. Från bara två olika företag, Elvang och Tell Me More För att jag, personligen, fick en bra känsla i magen när jag fick syn på dem.

7 KOMMENTARER

  1. Tack!

    Det var exakt det här jag ville veta! Det jag behövde landa mina morgontrötta ögon på just idag! Bästa peppen och bekräftelsen på att det är precis och exakt nästan mer än ok att jag fortsätter blogga.

    För jag är inte proffs. Inte journalist. Inte fullutrustad fotograf och inte heller stylist. Jag är jag, liten och meningsfull, spretig och bra. Punkt slut, tack och hej onsdag:)

  2. Ville bara säga att jag läste, höll med och tyckte att du skrev personligt och fångande. Jag sparar ett litet bokmärke.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × ett =