Gör inte så här när du inreder sovrummet

0
virkade hexagoner

Sovrummet är mitt hems viktigaste rum. Och nu går jag i sovrumsdrömmar. Ända sedan jag kom hem från San Diego har jag känt mig överväldigad av alla prylar vi har hemma, alla rum, alla ytor, alla möbler. Jag blir matt. Det första jag gjorde när jag kom hem, innan jag både packade upp och duschade, var att städa min garderob för första gången på… ja ok, första gången någonsin. Det visade sig att min pyttelilla walk-in-closet (man kan ta ETT steg in, det räknas) hade ett golv. När garderoben nu är både fengshuiad och konmariad framträder själva rummet i ännu brutalare dager. Men man lär sig av sina misstag och här kommer mina bästa tips på hur du INTE ska göra när du inreder ditt sovrum.

sovrum-stinas-tradar-designboggarna-tigronfloyd

Sätt inte upp en brokig tapet på väggen du stirrar in i när du ligger vaken på nätterna och oroar dig för saker. Varje gång jag ser Hanna Werning på en mässa eller annan branschtillställning börjar jag oroa mig för saker. Placera tapeten BAKOM sängens huvudända.

sovrum-stinas-tradar-designbloggarna-1

Du kan få perfekt sängkomfort om du går till en sängbutik och får hjälp av en expert. Vad hen inte talar om för dig, när du och älsklingen valt ut varsin individuellt anpassad 90-säng som sen trycks ihop till en dubbelsäng, är att ni aldrig mer kommer att skeda. Varför? Nivåskillnad. Jovisst, visst händer det att maken ramlar ner på min sida. Men trångt blir det. 90 cm är ingen dubbelsäng precis.

sovrum-stinas-tradar-designbloggarna-3

Om du har en pytteliten walk-in-closet mitt emot fotändan på sängen kan du skippa dörr för att få mer svängrum och i stället hänga upp ett fint tråddraperi. Ja, du kan göra så. Om du inte har något emot att trådar från ett tråddraperi hänger från dina kläder när du lämnar hemmet vill säga. (Ja, jag skulle kunna låta bli att klä på mig i den pyttelilla garderoben, men har man en walk-in-closet så har man.)

sovrum-stinas-tradar-designbloggarna-muuto-dots

Ha inte en herrbetjänt. Förutom att det är ett dumt namn kan den inte bära upp alla de kläder du kommer att kasta på den utan att välta minst en gång om dagen. Och ibland även gå sönder. Släng den då.

sovrum-stinas-tradar-designboggarna-2

Sätt inte upp hyllor på väggarna intill fönstret. Då kan du nämligen inte dra undan gardinerna ordentligt från fönstret och det kommer att råda evig skymning i ditt sovrum. Om du ändå måste göra så här, välj då inte mörkbruna gardiner i ett tyg som bleks i solen.

Bilder som inspirerar mig till mitt nya sovrum från: Tigron & Floyd, Elle Decoration ES, House & Garden, Muuto, Apartment 34. Överst: filten jag virkar som hjälper mig att hitta nya färgpaletten. 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × två =