En stickateljé i Brooklyn och andra saker jag är bitter över

0
brooklyn lindsay degen stinas tradar

Varning för bitter kärring.

På torsdag åker jag till New York och säkert blir det flera dagar i Brooklyn, även om jag även denna gång bor på Manhattan. Dock har världshistoriens sorgligaste sak hänt (näst efter att Anna flyttade till San Diego): Hotel 17, mitt och Annas home away from home har stängt för vanlig hotellverksamhet. Vi är med andra ord hemlösa. Vi ska bo på tre olika hotell under vår vecka tillsammans i The Big Apple, missförstå mig inte. Men vi har inte längre det HEM vi haft på Hotel 17 där vi bott otaliga gånger.

brooklyn lindsay degen stinas tradar
Lindsay Degen är stickartist. Det här är hennes ateljé i f-g Brooklyn. Foto: The Selby

Jag åker till New York för att fira min 50-årsdag – jag vet, så orimligt – och åldersnojorna har inte uteblivit. I ett par år nu har jag gått omkring och muttrat ”2017” för mig själv som något slags förebyggande KBT-trick. Funkat sådär. Det värsta med min ålderskris är inte att jag har rynkor eller att ungdomar i 20-årsåldern frågar mig hur allt var innan internet fanns. Nej, det värsta är att jag levt i 50 år och nu går in i ”döhalvan” av livet. För det är det 50 betyder; en till som säger att ”det är bara en siffra” får en smäll.

brooklyn lindsay degen stinas tradar
Underbart och avundsvärt experimenterande av Lindsay Degen. Foto: The Selby

Näst värst med 50-årskrisen är de saker jag inte gjort i livet och som jag rimligtvis (orimligtvis!) inte heller kommer att göra. Jag har huvudsakligen två bitterheter: 1. Att jag inte jobbar med någon form av textil formgivning, och 2. Att jag inte skrivit någon bok. Nummer ett påmindes jag om häromdagen när jag fick syn på den här lilla gumman (Förlåt, men jag känner att jag behöver få ge igen lite nu när ingen längre kallar mig ”lilla” någonting överhuvudtaget. Lindsay Degen heter hon. Jätteduktig är hon.) i The Selby. Gah! En stickateljé! I Brooklyn! Grön är jag av avund. Samt färgen man får av bitterhet.

brooklyn lindsay degen stinas tradar
Gullig, ung, smal, begåvad, j-a tjej Ok, förlåt. Jag sa FÖRLÅT DÅ. Foto: The Selby

PS. Låt mig få återkomma angående bitterhet nummer 2. 😉

Klicka här om du vill läsa mer från Stinas trådar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − fem =