Digital nomad i New York

0
digital nomad i new york

Jag har varit i New York i två veckor, det känns som ett halvår.

Mitt fria jobb gör att jag kallar mig digital nomad ibland. Jag kan ta med jobbet överallt – på gott och ont. Nu har jag varit i New York, men faktiskt varvat det digitala nomad-livet med en del ledighet. Därav ett litet uppehåll i bloggandet. Följer du mig på instagram har du redan fått en dos New York-inspiration, lovar att det kommer mer.

digital nomad i new york
Det här var andra gången vi sågs sen Anna flyttade till San Diego. Nu får hon snart flytta tillbaka till Sverige, jäkla flängande blir det ju.

Den första New York-veckan var Annas och min. Eftersom vårt eget hotell, Hotel 17, som vi bott på otaliga gånger, stängt för allt annat än vistelser på minst 30 nätter (vi får väl se …) passade vi på att testa ett par nya hotell. På uppdrag av First Class Magazine, som vi båda frilansar för. Fast de första två nätterna bodde vi på slitna men charmiga Hotel Pennsylvania. För att bara få vara och umgås utan att vara påpassade av nitiska pr-människor, som ofta är fallet då man testar hotell för tidningar.

digital nomad i new york
Schysst utsikt mot Lower East Side och påfarten till Manhattan Bridge från vårt rum på Hotel 50 Bowery.

Hotell nummer två, efter Hotel Pennsylvania (som ligger i Midtown, tvärs över gatan från Penn Station, vilket är praktiskt om man som jag kommer med tåget från Newarks flygplats) var Hotel 50 Bowery. Icke att förväxlas med hippa The Bowery, vilket vi naturligtvis gjorde. Men, vi hämtade oss. Grep tag i våra väskor och rullade åtskilliga kvarter söderut längs The Bowery. Taxi var inget alternativ pga illamående pga mkt genuint urinstinkande NYC Yellow Cab från Penn. Och hamnade vid foten till Manhattan Bridge, i… China Town. Japp, vi skulle bo mitt i stökiga, brötiga, galna China Town. Men i downtown Manhattan flyter allt numera ihop och våra kvarter för de närmaste två dygnen blev förutom China Town även Little Italy, Soho, Nolita och Lower East Side.

digital nomad i new york
Vanligt i USA är dubbelrum med två stycken queensize-sängar

Många steg blev det i stegräknarna. Men vi spenderade också en hel, effektiv arbetsdag på hotellet; i vårt sköna rum men också i de allmänna utrymmena på hotellen: på andra våningen i caféet (som var stängt men tillgängligt) och i takbaren.

digital nomad i new york
Väggen, som enligt bästa reskompisen tillika Fixa rummet-Anna, är gjord genom att man målat den blå, sedan dragit vanligt kakelfix med en tandad spackel över. Jag tycker resultatet ger en textil känsla!

Efter två dygn downtown återvände vi till Midtown och nyöppnade boutiquehotellet LUMA på 41:a gatan mellan Times Square och Bryant Park. Den senare en oas bland skyskrapor och turister i de här kvarteren. LUMA gillade vi främst för den trevliga personalen. Vårt rum vette in mot en gård och vi såg inte dagsljus på två dygn om vi inte lämnade rummet. Så här valde vi Bryant Park, som har både fritt wifi och eluttag för laddning utomhus, som arbetsplats. Temperaturen låg runt 23 grader så det var alls inte synd om oss. I Bryant Park finns också ett par kiosker som säljer goda sallader, mackor och kaffe. Tycker man köerna är för långa går man i stället in på stora Whole Foods, USA:s ”nyttiga” matvarukedja, och köper något att ta med sig ut i parken. Vid lunchtid är parken full av midtownbusinessmänniskor som stjäl lite dagsljus över en medhavd sallad och det är roligt att sitta och glo på folk.

digital nomad i new york
En riktigt bra sak med att resa med Anna är att hon ofta vaknar väääldigt tidigt på morgnarna. Då smyger hon ut och köper kaffe till oss <3 Även denna bild är tagen på Hotel 50 Bowery, då LUMA Hotel inte var mycket att skriva hem om.

Det bästa med att vara digital nomad, och kunna ta med sig jobbet vart som helst i världen, är naturligtvis friheten och känslan av att alltid kunna vara på väg. Det sämsta med att vara digital nomad är att det kan vara svårt med arbetsdisciplinen när man sitter mitt på Manhattan omgiven av butiker och kvarter som lockar. Därför funkar det bäst att kombinera jobbresandet med några dagars ledighet. Den här gången fick jag det då T och killarna anslöt samma dag som Anna åkte hem till sitt San Diego. Helt ledig är jag aldrig som frilans, men vecka två hade jag semester. Via Airb’n’b hade vi hittat en liten lägenhet på Lower East Side, i det som en gång var verklig slum och som idag är värsta hippa området. Mer om detta en annan gång!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sexton + 4 =