Dämpande och dämpade effekter med textila väggar

0
menu space showroom

Vi har ett projekt på kontoret, som jag delar med Futency, en byrå som arbetar med digitala strategier. De kan allt om detta. Men de kan ingenting om inredning. Därför kan det hända att jag helt ur det blå, när jag befinner mig på en flygplats i ett annat land, får ett sms med en bild på tyglappar i olika nyanser tillsammans med en fråga: ”Vilken ska vi ta?”. Och då får jag vråla ”INGEN AV DEM” så högt att väskorna ramlar av bagagebandet på den där svettiga flygplatsen. Och så får jag ställa den retoriska frågan ”Vad hade DU tyckt om jag hade börjat göra facebookuppdateringar helt utan strategi?” Helheten, den stora bilden och visionen är lika viktig i båda fallen.

menu space showroom

Igår fick jag ett pressmeddelande från danska företaget Menu, som ville berätta att de öppnar nytt showroom med kafé i centrala Köpenhamn. Dit ska jag ta mina kontorskollegor. Vårt projekt på kontoret (som det här inlägget handlar om) just nu handlar nämligen om ett konferensrum som är så kalt att det låter som man sitter på toaletten när man pratar där. Så vi ska hänga upp ett tyg längs ena långväggen. De som hade kontoret före oss hade gjort så, men eftersom det tyget var knallorange och illa sytt plockade vi ner det. Dessutom – en stark färg på den långsida man möts av när man kliver in i rummet, får ett avlångt rum att se ännu mer avlångt ut.

menu space showroom

Väggarna i vårt konferensrum är vita och ska så förbli, så när stormen vid bagagebandet lagt sig och jag återvänt till landet bestämde ”vi” oss för ett vitt tyg med ett lätt skimmer och fint fall. Och det här är fiffigt. Tyg på väggen dämpar ljud, det vet vi, men det är inte alltid det passar med en bonad eller matta, hur trendigt det än är. Eller ljuddämpande plattor i filt som får vilket rum som helst att se ut som ett väntrum i en kommunal verksamhet. Ett tyg i samma färg som väggen bidrar med ljuddämpning, men också med en fin, mjuk effekt när de olika texturerna i samma kulör möts.

menu space showroom

Det får mig att tänka på den här bilden från Sadolin, som valsade runt bland inredningsbloggare förra året. Tänk dig makramébonad infärgad i samma kulör som väggen (svårt att få till i praktiken, jag vet) eller häng ett draperi framför dörren!

sadolin green wall

Och har man lyckan att, som Menu, ha en stor öppen industrilokal delar man naturligtvis in rum i rummet med hjälp av textilier. Som här, ett rum för ljusterapi inramat av vitt, transparent tyg som fångar upp och sprider det naturliga ljuset.

menu space showroom

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett + 20 =