Coffice i Stockholm – att jobba på hotell

3
coffice stockholm

 ”Coffice” är caféer som används som arbetsplats av frilansare som jag. Mest gillar jag att jobba på hotell. Här är mina favoriter i Stockholm.

Jag är i Stockholm några dagar varje månad, för att träffa Stefan och jobba med Designbloggarna, hänga med bloggkompisar, besöka tidningsredaktioner jag frilansar för. Det är skönt att ha några fasta punkter där jag känner mig ”jobbhemma”. Det bästa med hotellobbyer/barer i jämförelse med caféer är att det är mycket lugnare. Här sköter man sig själv, det finns ingen överdrivet uppassande personal, inga horder av tjattrande gymnasieelever.För oss som gillar design och inredning bjuder Stockholms hotellscen på hur många inspirerande miljöer som helst – det här är bara ett litet axplock.

Scandic Continental

coffice stockholm stinas trådar

Nya Scandic Continental mitt emot Centralen har satsat på en inbjudande lobby som erbjuder många olika sittplatser: här finns både sköna soffgrupper och långbord med skrivbordslampor och eluttag. Ny favorit!

Anglais

coffice stockholm stinas trådar

På klassiska Anglais sitter jag gärna mjukt i de sköna sofforna, dricker god cappuccino och njuter av utsikten mot Humlegården.

Hilton Slussen

coffice stockholm stinas trådar

Det finns två skäl att jag ibland hänger på detta ganska ocharmiga hotell: 1. Utsikten och 2. Jag har läst att (min idol) Mats Strandberg skrev Jaktsäsong här.

Clarion Sign

coffice stockholm stinas trådar

Går du en trappa upp på Clarion Sign vid Norra Bantorget finns en avskild, lugn avdelning med gratis bubbelvatten och vacker fotokonst av Malmö-fotografen Georg Oddner. Och så utsikten över Norra Bantorget. Men förra helgen hade vi bloggträff med Designbloggarna, då bodde vi alla här. Och jag utnyttjade mitt rum till max, och satt i Ägget vid fönstret med datorn. Ibland drömmer jag om en egen övernattningslägenhet i Stockholm, och då vill jag att den ska ligga just i de här kvarteren. (Högt upp i Tegnérlunden är högsta drömmen – jag tror att Astrid Lindgren och Mio min Mio är ansvarig för det.) 

Haymarket

coffice stockholm stinas trådar

Gå en trappa upp till vänster, till andra våningen på Gretas, och slå dig ner vid långbordet med utsikt mot Hötorgets torghandel. Art deco-interiören kommer jag personligen snart att tröttna på, den är lite överväldigande, och ibland är det lite varmt och stökigt här – men bra läge och riktigt goda mackor.

Rival

coffice stockholm stinas trådar

Älskar caféet och bullarna på Rival. Vid lunchtid är det lite stökigt här, men leta dig in i de inre rummen och vänta ut lunchruschen så är det här en perfekt spot mellan möten på Söder.

Scandic Malmen

coffice stockholm stinas trådar

Malmen vid Medborgarplatsen är en annan bra oas. Anspråkslös lobby där det är lätt att slå sig ner en stund

Klicka här om du vill lösa mer från Stinas trådar.

3 KOMMENTARER

  1. Bra tips.

    Men Tegnérlunden ska man inte bo högt vid, träd är inte snygga sedda uppifrån på det avståndet. En trappa upp så tror man sig bo i parken. Två kan också funka.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

nio + 14 =