5 heta mattnyheter

0

Mattor är underbara att titta och känna på… tyvärr har man ju inte plats för alla hemma. Trenden att hänga dem på väggen är tacksam, men jag kan faktiskt också njuta av att bara titta. Här är några jag hajat till över på sistone.

normann copenhagen matta pavilionFärger. Normann Copenhagens ny serie Pavilion är färgstark och uttrycksfull. Gillar de breda ränderna som för tankarna till konstverk av Mark Rothko. Hade jag haft en stor ljus våning med tre, fyra meter högt i tak hade jag använt en av de här mattorna just som ett konstverk på väggen.

kasthall matta gretas skimmerGlitter. Kasthall står för genuint hantverk, bra kvalitet och hållbarhet ur både miljö och formhänsyn i min bok. Gunilla Lagerhem Ullbergs Greta har i år fått trådar av Lurex, och nya namnet Gretas Skimmer. Superfin kontrast!

massimo matta burburLudd. Danska Massimos nya matta Bur Bur får jag lust att klia under hakan. Fin struktur, och ja, vi går i hundvalpstankar här hemma, därav associationen.

ikea matta ibsker Detaljer. Enfärgat där maskor, varv och trådar bildar mönstret är ju egentligen finast av allt. Nya Ibsker från Ikea är vit. Ja, det är en vit matta, så kanske hänger den säkrast på väggen. Säkert effektfullt med de olika strukturerna på en vit vägg i rätt belysning.

linum mattaBlått. Ge mig sommar med slitna jeans, barfotakänsla och naturens stora blå i oändligt skiftande nyanser. Matta från Linum.
 

Överst: Utställningen Mycket mer än gångbart på Stockholm Furniture Fair i februari. 

 

 

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 1 =