SENASTE ARTIKLARNA

#instalove till @knittingwonders för fina färger och bra tutorials

0
knitting wonders instagram

Ibland sitter hon i skogen och stickar som ett skogsrå, om sådana stickade. Det är jag kanske mindre entusiastisk över på grund av själv mer fyrkantig. Men hennes flöde på instagram består av vackra bilder i en enhetlig färgskala (gillas på grund av fyrkantig) där hon visar hur färgerna i det hon gör med sina trådar plockats direkt från nämnda skog. Sierra med Knitting wonders får veckans instalove <3

knitting wonders instagram

Knitting wonders finns också här, där hon säljer mönster och DIY-kit samt bloggar. På den egna youtube-kanalen finns bland annat flera bra tutorials inom makramé, stickning och virkning. 

DELA

Gör inte så här när du inreder sovrummet

0
virkade hexagoner

Sovrummet är mitt hems viktigaste rum. Och nu går jag i sovrumsdrömmar. Ända sedan jag kom hem från San Diego har jag känt mig överväldigad av alla prylar vi har hemma, alla rum, alla ytor, alla möbler. Jag blir matt. Det första jag gjorde när jag kom hem, innan jag både packade upp och duschade, var att städa min garderob för första gången på… ja ok, första gången någonsin. Det visade sig att min pyttelilla walk-in-closet (man kan ta ETT steg in, det räknas) hade ett golv. När garderoben nu är både fengshuiad och konmariad framträder själva rummet i ännu brutalare dager. Men man lär sig av sina misstag och här kommer mina bästa tips på hur du INTE ska göra när du inreder ditt sovrum.

sovrum-stinas-tradar-designboggarna-tigronfloyd

Sätt inte upp en brokig tapet på väggen du stirrar in i när du ligger vaken på nätterna och oroar dig för saker. Varje gång jag ser Hanna Werning på en mässa eller annan branschtillställning börjar jag oroa mig för saker. Placera tapeten BAKOM sängens huvudända.

sovrum-stinas-tradar-designbloggarna-1

Du kan få perfekt sängkomfort om du går till en sängbutik och får hjälp av en expert. Vad hen inte talar om för dig, när du och älsklingen valt ut varsin individuellt anpassad 90-säng som sen trycks ihop till en dubbelsäng, är att ni aldrig mer kommer att skeda. Varför? Nivåskillnad. Jovisst, visst händer det att maken ramlar ner på min sida. Men trångt blir det. 90 cm är ingen dubbelsäng precis.

sovrum-stinas-tradar-designbloggarna-3

Om du har en pytteliten walk-in-closet mitt emot fotändan på sängen kan du skippa dörr för att få mer svängrum och i stället hänga upp ett fint tråddraperi. Ja, du kan göra så. Om du inte har något emot att trådar från ett tråddraperi hänger från dina kläder när du lämnar hemmet vill säga. (Ja, jag skulle kunna låta bli att klä på mig i den pyttelilla garderoben, men har man en walk-in-closet så har man.)

sovrum-stinas-tradar-designbloggarna-muuto-dots

Ha inte en herrbetjänt. Förutom att det är ett dumt namn kan den inte bära upp alla de kläder du kommer att kasta på den utan att välta minst en gång om dagen. Och ibland även gå sönder. Släng den då.

sovrum-stinas-tradar-designboggarna-2

Sätt inte upp hyllor på väggarna intill fönstret. Då kan du nämligen inte dra undan gardinerna ordentligt från fönstret och det kommer att råda evig skymning i ditt sovrum. Om du ändå måste göra så här, välj då inte mörkbruna gardiner i ett tyg som bleks i solen.

Bilder som inspirerar mig till mitt nya sovrum från: Tigron & Floyd, Elle Decoration ES, House & Garden, Muuto, Apartment 34. Överst: filten jag virkar som hjälper mig att hitta nya färgpaletten. 

 

 

DELA

#instalove till @sarahkbenning och fantastiska broderier

0
sarah k benning broderier

Jag blir galen om jag inte hittar tid för att testa mina broderiidéer snart! Tillsvidare får jag nöja mig med, eller snarare bli ännu mer frustrerad av, att inspireras av andra. Sarah K Benning gör fantastiska saker, med mycket grönska, människor och fina interiörer – ja, broderade inredningsbilder! Dubbelinspiration med andra ord.

sarah k benning broderier

Sarahs hemsida finns en shop, och hon finns också på Etsy, där hon just nu är med i en tävling – Etsy Small Business Contest – där man kan vinna $10000 som hon bland annat tänker använda för att spela in instruktionsfilmer. Men du kan redan nu köpa fina gör det själv-kit av henne.

DELA

Josef Franks Baranquilla är tillbaka

0
josef frank baranquilla svenskt tenn

Mönstret Baranquilla ritades av Josef Frank 1943-1945. Han befann sig då i New York, dit han och hustrun rest via den colombianska hamnstaden Baranquilla för att komma undan krigets fasor i Europa. Jag förstår verkligen att Josef Frank hade en kreativ topp under åren på Manhattan, eftersom detta är en av de mest inspirerande platser jag vet. I höst åker jag dit igen, denna gång med familjen för att fira min födelsedag. Anna kommer över från San Diego och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att fira den här dagen.
josef frank baranquilla svenskt tenn

Mönstret Baranquilla var senast i produktion hos Svenskt tenn på 1980-talet, och det förstod jag är jag läste det. För visst finns det lite åttiotal i färgerna och mönstret. Jag förstår att vi gillade det då. Precis som nu. För så är det med Josef Frank, och andra formgenier: deras verk blir aldrig bara förknippade med en stil, eller en tid.

josef frank baranquilla svenskt tennMönstret visas nu i en utställning hos Svenskt tenn på Strandvägen i Stockholm, skapad av den österrikiska arkitekten och Frank-kännaren Claudia Cavallar. Både hon och Frank är samtidigt aktuella med utställningen Against Design, som just nu visas på ArkDes i Stockholm

svenskt-tenn-stinas-tradar-designbloggarna-4

Så här berättar Thommy Bindefeld på Svenskt tenn med anledning av nylanseringen:

– Mönstret bygger på slingrande lianer som blandas med fantasifulla blommor och frukter som för tankarna till regnskogens färger och flora. Josef Frank lyckades få till ett flöde i mönstret, som saknar en tydlig riktning och därför blir lika vackert i samtliga vinklar.

DELA

#instalove och tack till Lidköping!

0

Igår hade jag förmånen att få träffa en samling peppade och härliga människor på trenddagarna i Lidköping, dit Stefan, Jimmy och jag var inbjudna för att prata. En fantastiskt rolig kväll och jag hoppas att de som kom och lyssnade var lika inspirerade som jag när jag åkte hem i morse. Jag reser mycket, men i Sverige bara sträckan Lund-Stockholm, om och om igen. Nu vill jag ser mer! Och drömmer om en roadtrip med bloggkollegorna för att träffa läsare, inspirera och inspireras. Idag är det fredag och dags för #instalove – jag tycker vi skickar den till Lidköpings egen drottning Karoline och @kueenscarves

instagram kueenscarves

DELA