SENASTE ARTIKLARNA

Blå vinnare i Bemz Design Award

0

Jag anländer till Stockholm försent för att vara med på tillkännagivandet av vinnaren i Bemz designtävling, men hinner få pressmeddelandet strax innan jag kliver av tåget. Jag erkänner att jag är Bemz-fan, och den här tävlingen tycker jag är riktigt spännande, inte minst för att den är internationell. Jag får snart anemi av det bleka, blonda. Vann tävlingen gjorde svenska Anna Möller med soffklädseln ovan. Härligt vattnigt mönster med en fint djup blå ton i botten som gör att det funkar i många sammanhang. Jag redovisar här skoningslöst selektivt mina egna favoriter bland vinnarna, och de är samtliga blå. Älskar blått. Nedan det franska bidraget Flying on Ice Mineral Blue av Charlène Juille. 
95df7d442d1be299_800x800ar

Och så Storbritanniens Urquhart Light Denim Blue av Roseanne Jack. Min absoluta favorit. Fin struktur i tyget, jag får en känsla av väv och trasmattor. 

b42b9a959db2e1db_800x800ar

DELA

Dear Niki, carpe diem

0

Jag försöker förlika mig med väggord – det är ju så många som älskar dem och jag vill inte regna på deras parad, jag är ju en god människa. Jag hade själv egenhändigt kalligraferade Karin Boye-citat på väggarna när jag var tonåring, så visst förstår jag hela Carpe Diem-grejen. Men nej, ändå inte. Slitenheten, ser ni inte den? Kanske inte. Jag är måhända en god, men möjligen också en rätt cynisk person. Är allergisk mot romantik och alla andra försök att uttrycka det som inte går att uttrycka. Religion, romantik – humbug säger jag tufft, men är inte så tuff inuti. För visst vill jag också uttrycka mig. Om hjärta och smärta, om drömmar, om kraft, om godhet. Men så fort orden ramlar ur munnen: bah! Humbug!

Jag har en mapp i min dator som heter ATT BRODERA. För ska det vara väggord för min del, får de ju vara av trådar. Bilden ovan finns också i mappen. Jag älskar Niki de Saint Phalle, och hennes ”dagbokstavlor” där hon blandar ord med bild, högt med lågt, stora ord med små. Om jag gör något av orden i ATT BRODERA-mappen vill jag att de ska kännas som Nikis tavlor. Orden? Ok, jag testar att uttrycka dem så här:

/Once again the sun is rising. I better keep on walking./

/Om man ska krascha ska man göra det riktigt snyggt./

/I am secretly in love with everyone that I grew up with./

/It’s a huge carnival in the chest./

 

 

DELA

Atelier Cph – The Art of Fabric

0

The Art of Fabric är en kollektion posters där man har försökt ”översätta” tygets struktur till digital konst. Tyg har målats för hand, klippts i olika abstrakta former; bitarna har komponerats samman för att fotograferas av danska fotografen Jonas Danholt med en Hasselbladskamera. Bilderna har sedan tryckts på ett kraftigt, obestruket papper. Allt i Atelier Cph:s regi. Jag blir nyfiken på de här, hur de känns att ta på och hur pass textila de ser ut på väggen. Spännande möte mellan grafiska prints och textila väggprydnader!

atelier-cph-art-4

DELA

Batik i sängen

0

Jag är så trött den här helgen och önskar att jag kunnat stanna i sängen. Men söndagar har jag alltid lite jobb, lite städning, lite träning, och ja, allt annat som hör söndagsångesten till. När jobbet handlar om sköna lakan blir det extra svårt att hålla sig vaken. Tänk en nybäddad säng, att vara utvilad, ha semester och få dra sig i de här lakanen från DIS Inredning. Älskar färgerna från havet och stranden.
DIS_limited3 DIS_limited1

DELA

Vävt på Konstfacks vårutställning

0

Det är det här (bland annat) som är så bra med Designbloggarna: eftersom er trådbloggare inte kan vara överallt kan jag idag i stället skicka er vidare till kollegan Trendstefan, som var på vernissagen för Konstfacks vårutställning igår. Utställningen pågår inte längre än t o m 22 maj, så skynda skynda.

Bilden ovan är Stefans och föreställer vävda mattbitar av Oskar Nilsson som studerar inredningsarkitektur och möbeldesign.

DELA