SENASTE ARTIKLARNA

Nyårslöften och sensommarkänsla

0

Jag klamrar mig fast vid sensommaren med spontanälskade favoriter bland höstens nyheter. Och avlägger årets nyårslöften, vilket jag tycker passar bättre att göra inför hösten än mitt i vintern när man inte riktigt är sitt bästa.

IKEA

LOVAR: Att inte se ner på det folkliga. Ikeas nya Stockholmsserie är jättejättefiiiin! Kolla kuddarna i soffan, där finns flera klas
siker som hittills bara funnits i svartvitt, hemma hos alla i hela världen, och nu får vi dem i blåvitt. Jag gillart!

Waffle group

LOVAR: Att sluta gnälla på det här viset. Åh. Eller hur? Jag säger bara åh. Stillheten med en bok utan att ha något annat måste inom räckhåll. Första dagen på semestern. I en timme. Sen kommer rastlösheten, sen kommer stugfixet och sen är det dags att börja jobba igen.

dustyblue & go by the sea

LOVAR: Att skriva fyndigare texter på bloggen. Det fanns en tid innan flytandefärgtrenden, batiken och shiborin då jag inte förväntat mig att se en sån här kudde någon annanstans än i en souvenirbutik på Gotland jämte polerade snäckor och stenar utklädda till troll. Och det är ju inget fel på det.

NINAKULLBERG

LOVAR: Att acceptera mig själv som jag är, dvs konstig. Visa mig den här färgpaletten och jag ser knivskarpa inre bilder av vass, koraller och hav. Jag vet inte vad syndromet heter, men det tar ganska mycket energi kan jag säga.
Liberty-cushions-with-dine-mug-and-brass-tray_highLOVAR: Att sluta snooza i soffan. Sedan tv:n i sovrummet pajade äter jag aldrig frukost i sängen mer. Däremot ligger jag i soffan i två timmar (överdriver tyvärr inte) varje morgon. Jag måste ju se nyheterna. Och på något vis lyckas jag missa dem varje hel- och halvtimme. För att jag spelar Yatzy i telefonen för att hålla mig vaken tills det är dags att gå en trappa upp till jobbet.

Palma-furniture-and-daybed-i-velvet-with-new-cushions_high

LOVAR: Att vara mer trendkritisk. Vad är dealen med dagbäddar? Va? Vem f-n behöver en bädd på dagtid i dagens samhälle? Som vi sliter? Va? Men det får man väl inte säga i det här j-a landet.

Linen in the sea

LOVAR: Att vila lite någon gång ibland. Det här är en dagbädd jag kan tänka mig att investera i.

Bilder ur sensommarskörden: IKEA, Tell me More x2, Nina Kullberg, Tine K Home x2, Tell me More igen.

 

 

DELA

Textilt på gång 22-28 augusti

0

Nu börjar en hektisk tid för mig – men – det är mycket roligt också. Här kommer veckans tips på härliga trådaktiviteter.

our_pink_house

Just nu pågår Avesta art och bland de medverkande konstnärerna finns virkkonstnären Olek. Med hjälp av en grupp kvinnor i Avesta har hon skapat verket Little Pink House. De har helt enkelt virkat in ett helt hus.

d9753b3f-3b39-493a-b433-d237a7c4be8fPå onsdag 24/8 börjar Formex i Stockholm och jag ser fram emot att få prova på makro- och mikrovävning i Handarbetets vänners workshop.

IDAMalmö konstmuseum pågår utställningen Oomph – kvinnorna som satte färg på Sverige. På lördag 27/8 kommer Ida Magntorn till museet för att samtala med konstintendent Malin Forsell om utställningen på temat ”Vad behöver ett hem?”.

mmf

Den här veckan är det sista chansen att se utställningen Wallhangings, kurerad av danska designstudion The Apartment hos Märta Måås-Fjetterström i Båstad. Trots att jag spenderat hela sommaren bara en liten bit därifrån har jag själv inte kommit iväg och sett den, vilket grämer mig. Vi får väl se i veckan, om jag lyckas få till en utflykt till stugan innan jag åker till Formex. Lördag är sista dagen för utställningen.

DELA

Fredagsinspiration #instalove @_jujujust

0

I somras drog jag igång ett separat instagramkonto för Stinas trådar @stinas_tradar På @stinalo visar jag mer av mitt liv, min vardag. På nya kontot visar jag work in progress, skisser, färdiga verk som väggbonader, plädar, sjalar, vimplar – ja allt jag håller på med. Men också en hel del inspiration jag ramlar över i vardagen och på mina resor. I samband med att jag startade det nya instakontot har jag hittat en massa härlig trådinspiration. Som jag gärna delar med mig av. Så, varje fredag från och med nu sprider jag lite instalove här. Först ut är @_jujujust som gör helt grymma väggbonader.

Skärmavbild 2016-08-19 kl. 17.06.47

Blir du köpsugen? Finns på Etsy här.

DELA

Älska hösten – säsongens inredningsnyheter är här

0

I morgon ska jag till inredningsmässan Northmodern i Köpenhamn, och nästa vecka är det Formex i Stockholm. Det är dags för höstens nyheter. Och jag älskar hösten.
Marimekko_2016_Autumn0533_92630_11”Det är ju som höst i luften!” Varför säger ni det som om det var något dåligt? För mig finns inga vackrare ord än ”höst i luften”. Jag borde brodera dem.

Foto-Jonas-Ingerstedt_5100-(1)

På hösten får man ha riktiga kläder på sig igen och även i inredningen får det gärna vara lite mer påklätt. Jag älskar hösten. Det blir liksom lite ordning igen.

Hemtex miljobild sova acapulco 049Färgerna i höst är klassiskt dova höstfärger med en hel del terrakotta och röda nyanser.

hlens_AbigailBorg_1

Den krispiga känslan, de klara färgerna, konturerna, kontrasterna.

EKPR_House-Of-Rym_Miljbild_0kr_1000000021036

Hösten är inte mörk och dyster, ni blandar ihop den med november. Hösten är ljus, pigg och vaken. Rise and shine!

hlens_AbigailBorg_2

Och växtlivet finns kvar ett bra tag till. Både i naturen och på trendkartan.

Foto-Jonas-Ingerstedt_0466-(1)

Ljuset, det kalla ljuset som värmer och som är något helt annat än vårens obarmhärtiga.

Har jag fortfarande inte övertygat er om höstens kvaliteter? Titta i kalendern. Det är AUGUSTI. Det är fortfarande sommar. Sluta fundera över årstiderna och njut, ta ett dopp i havet, gå en sommarpratspromenad, ta en kopp te framför brasan. Så ska du se att övergången till höst blir precis som den faktiskt är – helt naturlig.

Bilder: Marimekko x2, Linum, Hemtex, Åhléns + Abigail Borg, House of Rym, Åhléns + Abigail Borg och Linum igen.

 

DELA

Aldrig mera söndagsångest

1

Idag bjuder jag på ett så kallat ”vardagshack”. Och innan någon blir kränkt ska jag tydliggöra att det bara gäller oss stackare som har de hårdaste cheferna av alla – oss själva. Vi som döms enbart efter prestation och inte efter fysisk närvaro.

Beach-House-AW1617_Inspiration_Bedding_NightgownAv veckans alla dagar har söndagarna alltid varit min svåraste. Så här: man vaknar av sig själv vid åttasnåret, i nybäddad säng efter en lördag fylld av lagom mycket pyssel och städning, följt av en kväll med lagom mycket mat och vin i lagom trevliga vänners lag. Man vaknar utvilad och tänker: jag bakar scones! Jag läser en papperstidning! Jag tar på mig en kimono! Jag mår så bra! Så gör man det och allt är söndagssoft och härligt. Ända tills ångesten tar vid. I mitt huvud låter den så här: jag har ingenting att ha på mig i morgon eftersom jag är så tjock, jag kommer att försova mig i morgon eftersom jag inte kommer att kunna sova eftersom jag känner så här nu, jag kommer att misslyckas med allt, hur kunde jag tro att jag skulle kunna vara vuxen och ha ett jobb, kan inte hela kontoret bara brinna ner under natten så att jag slipper? Allt?

Beach-House-AW1617_Inspiration_Bedding_BedspreadNu kommer hacket. Genom att utradera det söndagsångesten egentligen handlar om – måndagen – har jag lyckats överlista den. Jag går helt enkelt inte till jobbet på måndagar längre. Försök boka ett möte med mig en måndag får ni se. Jag ligger kvar i sängen. Det innebär att jag numera njuter av söndagen i fulla drag. När andra kastar sig i svettiga lakan sent på söndagkvällen sitter jag med en kopp kaffe (inte decaf!) vid datorn med lite facebook, lite blogg och framförallt – jobb. Ja, faktiskt. För jobbet har jag ju egentligen ingenting emot. Bara jag slipper måndagen och får utföra det i fred.

Beach-House-AW1617_Inspiration”Dagen efter söndagen”, som jag kallar den, stiger jag upp vid 10. Det kan jag göra eftersom jag jobbade halva natten. Sen klär jag inte på mig på hela dagen, jobbar så mycket jag behöver, svarar på lite mail, trycker bort några telefonsamtal. Ibland bakar jag scones! Läser en papperstidning! Och har på mig en kimono! Och jag mår så bra!

Beach-House-AW1617_Inspiration_Bedding_Beach

Jag har valt att illustrera det här inlägget med bilder från Beach House Companys nya kollektion. Jag älskar deras supermjuka jerseylakan och nattkläder, deras stickade alpackatröjor och strumpor. Men framför allt njuter jag av känslan i deras bilder. Ett liv vid stranden är alltid målet, oavsett veckodag.

DELA