SENASTE ARTIKLARNA

Textila favoriter från Broste

0

Jag har försjunkit i Brostes vackra bilder på höstens nyheter. Jag är ju en total sucker för alla tänkbara väggbonader, det måste jag erkänna. Experimenterar lite hemma, och förutspår ett regn av egenknåpade väggbonader på mitt instagramkonto inom det närmaste.

H_Broste_AW16_0068 H_Broste_AW16_0080 H_Broste_AW16_0089 H_Broste_AW16_0102 Skärmavbild 2016-09-06 kl. 18.08.26

DELA

10 garnbutiker i New York

0

Tack vare den här posten fick jag ju nys om en hel radda garnbutiker i New York. Flera av dem anordnar kurser och workshops – är du på väg over there, kolla schema på deras hemsidor.

annieandco_designbloggarna_stinastradar

Annie & Co, 1763 Second Avenue, Manhattan

Profilerar sig med stickning och broderi, säljer garn, böcker och fina kit.

 

argyleyarnshop_designbloggarna_stinastradar

Argyle Yarn Shop, 288 Prospect Park West, Brooklyn

Stor garnbutik i Brooklyn som håller kurser och bloggar här. 

 

brooklyngeneralstore_designbloggarna_stinastradar

Brooklyn General Store, 128 Union Street, Brooklyn

BGS är en ljuvlig upplevelse, inrymd i ett gammalt handelskvarter med inredningen intakt sedan 1800-talet. Här säljs garn, tyg, böcker och mönster.

 

downtownyarns_designbloggarna_stinastradar

Downtown Yarns, 45 Avenue A, Manhattan

Liten personlig kvartersbutik på Lower East Side med populära workshops.

 

knittycity_designbloggarna_stinastradar

Knitty City, 208 West 79th Street, Manhattan

Butik på Upper West Side med fint sortiment – webbutiken levererar även till Sverige. Fin blogg med berättelser om människor och deras trådande.

 

purlsoho_designbloggarna_stinastradar

Purl Soho, 459 Broome Street, Manhattan

Trendig och chic butik som sig bör i den här delen av Manhattan. Lägger stor möda på att kommunicera med bilder – inspireras av hemsidan och prenumerera på nyhetsbrevet!

 

schoolproductsyarn_designbloggarna_stinastradar

School Products Yarn, 13 East 37th Street, 6th Floor, Manhattan

Detta är New Yorks äldsta garnbutik. Här hittar du bland annat handfärgat garn och unika mönster.

seaportyarn_designbloggarna_stinastradar

Seaport Yarns, 181 Broadway, 4th Floor, Manhattan

En av New Yorks största garnbutiker och man marknadsför sig som ”The yarnaholics candy store”.

slipstitchneedlecraft_designbloggarna_stinastradar

Slipstitch Needlecraft, 450 Nostrand Avenue, Brooklyn

Traditionell garnbutik som också håller workshops och kurser. För den som kan läsa amerikanska mönster finns här några att ladda ner gratis.

stringyarns_designbloggarna_stinastradar

String Yarns, 144 East 74th Street, 2nd Floor, Manhattan

Upper East Side är de förnämaste kvarteren på Manhattan, och String Yarns har genom åren fått utmärkelser av Zagats shoppingguide, och synts i tidningar som Vogue och Better Homes and Gardens.

DELA

Textilt på gång v38

3

Bemz har lanserat en ny linje i sammet, i samarbete med Designers Guild. Ett hållbarhetstips för dig som har en gammal Ikea-soffa men vill hänga på sammetstrenden – bara att byta överdrag. Samtidigt kommer en ny färgställning av tyget Sudara, också det i samarbete med DG.

lulucarter_royaldesign_designbloggarna_stinastradarHar ni sett Lulu Carters kollektion för RoyalDesign? Det tog ett tag innan jag fick upp ögonen för denna personliga favorit. Den här kudden får snart ta plats i stugan. Och håll fortsatt koll på Lulu – en riktigt rolig nyhet kommer snart...

hellstrom_designbloggarna_stinastradarThe Folklore Company har jag skrivit om förut – de gör riktigt fina, broderade bonader efter egna mönster. Det senaste med en rad från Håkan Hellströms låt ”Du är snart där”. Ett exklusivt mönster som säljs i en begränsad upplaga. Allt överskott från försäljningen går till Unicef

hemslojden_designbloggarna_stinastradar

Hemslöjden har gett ut en ny bok av stickmästaren Ulla Engquist. Det är en uppföljare till förra boken Sticka – detaljer som gör skillnad, och här kan man fördjupa sig i ännu fler detaljer samt dessutom lära sig göra egna mönster.

NYCyarncrawl2016_designbloggarna_stinastradar

Slutligen. Ska du till New York i helgen? Lucky you. Det är nämligen dags för den årliga NYC Yarn Crawl, där en rad riktigt fina garnbutiker bjuder på rabatter, event och allmän garnglädje. I New York. Fatta.

DELA

Fredagsinspo #instalove @lenamalevitis

0

Léna Malevitis är textilkonstnär i Paris, och precis som många andra just nu arbetar hon mycket med vävda och knutna väggbonader. Helt ok med mig, så länge de är så här coola.

designbloggarna_stinastradar_lenamalevitis

Etsyshop här.

DELA

Olek på Avesta Art

0

Jag har varit i Avesta, hälsat på Annika och sett Avesta Art. En två timmar lång guidning gav massor av inspiration och jag är så imponerad över höjden på urvalet. Mest intryck på mig gjorde naturligtvis Olek, och det var ju också i första hand för att se hennes skapelser i verkligheten för första gången som jag såg till att verkligen komma iväg innan utställningen var slut.

olek_avestaart_dedsignbloggarna_stinastradar_4 olek_avestaart_designbloggarna_stinastradar_1 olek_avestaart_designbloggarna_stinastradar_2
olek_avestaart_designbloggarna_stinastradar_5 olek_avestaart_designbloggarna_stinastradar_6 olek_avestaart_designbloggarna_stinastradar_7 olek_avestaart_designbloggarna_stinastradar_8 olek_avestaart_designbloggarna_stinastradar_9 olek_avestaart_designbloggarna_stinastradar

 

DELA