Sovrumsinspiration från Tigron & Floyd

0

Som ni säkert sett hos Tapetmartin har svenska Tigron & Floyd kommit med en ny tapetkollektion.

Jag älskar Tigron & Floyd lika oreserverat som Martin. Deras tapeter är magiska, mystiska, vackra och poetiska. Bilden ovan har jag haft som inspiration för omgörningen av mitt sovrum som ännu inte blivit av. Kanske har det räckt att somna till bilden, med tapetprovet på tapeten Svenskt vemod (poesi, sa jag), i handen, för nu känner jag mig redo för en helt ny idealbild.

sovrumsinspiration tigron & floyd

Tapet Méredienne från Tigron & Floyds senaste kollektion Versailles 4ever. Nytt tapetprov beställt. Sover snart på franska.

Ikea Lurvig – inredning för husdjur

0
ikea lurvig

Oj, det här var ju tokigt. Inte behöver hundar och katter särskilda möbler? Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om Ikea Lurvig.

Lite trött blir jag, på tillverkning av rätt onödiga saker. Men, Jessie och Tiger hade inte förlåtit mig om jag inte uppmärksammade denna nyhet. Ikea har gjort en ny inredningskollektion för både hundar och katter. Ganska ful, men lite gullig. Lite.

ikea lurvig Okej tjena katten det där ser inte jättemysigt ut? Eller?

ikea lurvigVisst vill man sova bredvid husse/matte.

Och visst är husse och matte rädda om soffan.

Jag har inga ”hundmöbler” hemma, om man inte räknar en flyttlåda fylld med bokföringspärmar som av någon anledning hamnat i sovrummet och fått en stor kudde på sig. Eller mina virkade mattor. Så fort jag börjar på en kommer en vovve och lägger sig på den. Jaja, jag har massor av skisser på virkade puffar, kuddar och mattor till hundarna. Jag erkänner. Men jag tänker göra dem av överskottsmaterial från textilindustrin. Och lite finare än Ikeas hoppas jag att de ska bli. Men soffan i bilden överst var faktiskt jättefin. Eller så var det bara det att andra jycken från vänster är liiiite lik Jessie 🙂

Paola Navone och trådarna

0
paola navone textil

Den italienska formgivaren Paola Navone är hedersgäst på Stockholm Furniture Fair i februari nästa år. Liksom miljontals andra människor i världen gillar jag Paola Navone för hennes lättillgängliga design och bredd. Jag har spanat lite på hennes textila formgivning.

Paola Navone rör sig över hela världen och plockar gärna upp intryck från andra kulturer; hon experimenterar gärna med material och trender. En del tycker att hon är spretig, för mig känns hon uppfriskande och prestigelös. Men okej, kör man på bredd riskerar man ju saker som att kallas ”föregångare inom shabby chic” som jag faktiskt läst någonstans om just Paola Navone. (Jag tror att man då syftar på hennes av alla skandinaviska inredningsbloggare djupt älskade soffan Ghost för Gervasoni.)

paola navone textil nuvolaHär en soffa som faller mig mer i smaken. Nuvola betyder moln på italienska (och står alltså inte bara för en utomkroppslig spabehandling jag med stor tveksamhet erfarit – mer om det en annan gång). Här är det klädseln jag gillar: textil ska vara tredimensionell, det ska hända grejer. Också från Gervasoni.

paola navone textil

Samma här. Struktur, tredimensionellt och jag ser stickade maskor. Från Dominique Kiefer by Rubelli. 

paola navone textil

Här mer form än textil. Älskar sängen Isola – ö – för Poliform.

paola navone textil

Trendflört för svenska Kasthall 2012 med kollektionen Crinkle. Det var då vi pratade om vatten, rinnande färger, batik, shibori… jag har inte tröttnat. 2015 gjorde hon den svartvita, grafiska mattan Doodle för Kasthall.

paola navone textil

Struktur. Från Dominique Kiefer by Rubelli. Här gjorde Paola Navone sin första textila kollektion, och sedan har det fortsatt. Bildgodis i färg och struktur avslutar denna rapport.

paola navone

paola navone textil

paola navone textil

En stickateljé i Brooklyn och andra saker jag är bitter över

0
brooklyn lindsay degen stinas tradar

Varning för bitter kärring.

På torsdag åker jag till New York och säkert blir det flera dagar i Brooklyn, även om jag även denna gång bor på Manhattan. Dock har världshistoriens sorgligaste sak hänt (näst efter att Anna flyttade till San Diego): Hotel 17, mitt och Annas home away from home har stängt för vanlig hotellverksamhet. Vi är med andra ord hemlösa. Vi ska bo på tre olika hotell under vår vecka tillsammans i The Big Apple, missförstå mig inte. Men vi har inte längre det HEM vi haft på Hotel 17 där vi bott otaliga gånger.

brooklyn lindsay degen stinas tradar
Lindsay Degen är stickartist. Det här är hennes ateljé i f-g Brooklyn. Foto: The Selby

Jag åker till New York för att fira min 50-årsdag – jag vet, så orimligt – och åldersnojorna har inte uteblivit. I ett par år nu har jag gått omkring och muttrat ”2017” för mig själv som något slags förebyggande KBT-trick. Funkat sådär. Det värsta med min ålderskris är inte att jag har rynkor eller att ungdomar i 20-årsåldern frågar mig hur allt var innan internet fanns. Nej, det värsta är att jag levt i 50 år och nu går in i ”döhalvan” av livet. För det är det 50 betyder; en till som säger att ”det är bara en siffra” får en smäll.

brooklyn lindsay degen stinas tradar
Underbart och avundsvärt experimenterande av Lindsay Degen. Foto: The Selby

Näst värst med 50-årskrisen är de saker jag inte gjort i livet och som jag rimligtvis (orimligtvis!) inte heller kommer att göra. Jag har huvudsakligen två bitterheter: 1. Att jag inte jobbar med någon form av textil formgivning, och 2. Att jag inte skrivit någon bok. Nummer ett påmindes jag om häromdagen när jag fick syn på den här lilla gumman (Förlåt, men jag känner att jag behöver få ge igen lite nu när ingen längre kallar mig ”lilla” någonting överhuvudtaget. Lindsay Degen heter hon. Jätteduktig är hon.) i The Selby. Gah! En stickateljé! I Brooklyn! Grön är jag av avund. Samt färgen man får av bitterhet.

brooklyn lindsay degen stinas tradar
Gullig, ung, smal, begåvad, j-a tjej Ok, förlåt. Jag sa FÖRLÅT DÅ. Foto: The Selby

PS. Låt mig få återkomma angående bitterhet nummer 2. 😉

Klicka här om du vill läsa mer från Stinas trådar.

Coffice i Stockholm – att jobba på hotell

3
coffice stockholm

 ”Coffice” är caféer som används som arbetsplats av frilansare som jag. Mest gillar jag att jobba på hotell. Här är mina favoriter i Stockholm.

Jag är i Stockholm några dagar varje månad, för att träffa Stefan och jobba med Designbloggarna, hänga med bloggkompisar, besöka tidningsredaktioner jag frilansar för. Det är skönt att ha några fasta punkter där jag känner mig ”jobbhemma”. Det bästa med hotellobbyer/barer i jämförelse med caféer är att det är mycket lugnare. Här sköter man sig själv, det finns ingen överdrivet uppassande personal, inga horder av tjattrande gymnasieelever.För oss som gillar design och inredning bjuder Stockholms hotellscen på hur många inspirerande miljöer som helst – det här är bara ett litet axplock.

Scandic Continental

coffice stockholm stinas trådar

Nya Scandic Continental mitt emot Centralen har satsat på en inbjudande lobby som erbjuder många olika sittplatser: här finns både sköna soffgrupper och långbord med skrivbordslampor och eluttag. Ny favorit!

Anglais

coffice stockholm stinas trådar

På klassiska Anglais sitter jag gärna mjukt i de sköna sofforna, dricker god cappuccino och njuter av utsikten mot Humlegården.

Hilton Slussen

coffice stockholm stinas trådar

Det finns två skäl att jag ibland hänger på detta ganska ocharmiga hotell: 1. Utsikten och 2. Jag har läst att (min idol) Mats Strandberg skrev Jaktsäsong här.

Clarion Sign

coffice stockholm stinas trådar

Går du en trappa upp på Clarion Sign vid Norra Bantorget finns en avskild, lugn avdelning med gratis bubbelvatten och vacker fotokonst av Malmö-fotografen Georg Oddner. Och så utsikten över Norra Bantorget. Men förra helgen hade vi bloggträff med Designbloggarna, då bodde vi alla här. Och jag utnyttjade mitt rum till max, och satt i Ägget vid fönstret med datorn. Ibland drömmer jag om en egen övernattningslägenhet i Stockholm, och då vill jag att den ska ligga just i de här kvarteren. (Högt upp i Tegnérlunden är högsta drömmen – jag tror att Astrid Lindgren och Mio min Mio är ansvarig för det.) 

Haymarket

coffice stockholm stinas trådar

Gå en trappa upp till vänster, till andra våningen på Gretas, och slå dig ner vid långbordet med utsikt mot Hötorgets torghandel. Art deco-interiören kommer jag personligen snart att tröttna på, den är lite överväldigande, och ibland är det lite varmt och stökigt här – men bra läge och riktigt goda mackor.

Rival

coffice stockholm stinas trådar

Älskar caféet och bullarna på Rival. Vid lunchtid är det lite stökigt här, men leta dig in i de inre rummen och vänta ut lunchruschen så är det här en perfekt spot mellan möten på Söder.

Scandic Malmen

coffice stockholm stinas trådar

Malmen vid Medborgarplatsen är en annan bra oas. Anspråkslös lobby där det är lätt att slå sig ner en stund

Klicka här om du vill lösa mer från Stinas trådar.