SENASTE ARTIKLARNA

När jag bara vill virka

0
virka shorts tatuerade ben

Jag ska jobba nu och inte virka men eftersom en hel del av mitt arbete faktiskt försiggår på Facebook och i andra sociala medier finns distraktionerna alltid där. Just nu vill jag bara åka hem, rita upp de där knäppa shortsen jag tänkt på så länge, börja virka, och sluta med allt annat.

Kan det inte få vara så enkelt?

Ibland (ofta) tänker jag på att det jag lärde mig och blev handlöst i förälskad i när jag var fem år (trådarna) är det jag fortfarande alltid längtar efter, hela dagarna.

Varför fortsatte jag inte bara, och lät trådarna ta över allt?

Kanske för att jag ett år tidigare, då jag var fyra, knäckte en kod och blev lika förälskad i det jag nu i stället fyller mina dagar med: orden.

Tajming alltså. Det är allt.

Filmen nedan distraherade mig nu. Bilden ovan har jag sparad sen länge. 

DELA

När jag blir alldeles tokig

0

Jag vet att jag är priviligerad som har ett jobb jag kan sköta varsomhelst, närsomhelst. Men ibland blir jag så hemskt trött på just det. Jag begriper inte vem JAG är när jag jobbar hela tiden. Då kan jag få panik och börja fundera på att bryta upp och göra något helt annat. Öppna en glasskiosk i Italien, ett bokkafé i New York, eller ja, vad f-n som helst utom det jag just håller på med. Häromdagen fick jag ett sådant infall när senaste mailet från The Selby flimrade förbi. JA! Jag ska stå ute och frysa och färga saker i helt galna färger! Och jag SKA ha en hund!

Läs om Audrey Louise Reynolds som gör just det. OCH som bor i Brooklyn. Jag smäller av.

 
theselby-stinastradar-1

DELA

5 heta mattnyheter

0

Mattor är underbara att titta och känna på… tyvärr har man ju inte plats för alla hemma. Trenden att hänga dem på väggen är tacksam, men jag kan faktiskt också njuta av att bara titta. Här är några jag hajat till över på sistone.

normann copenhagen matta pavilionFärger. Normann Copenhagens ny serie Pavilion är färgstark och uttrycksfull. Gillar de breda ränderna som för tankarna till konstverk av Mark Rothko. Hade jag haft en stor ljus våning med tre, fyra meter högt i tak hade jag använt en av de här mattorna just som ett konstverk på väggen.

kasthall matta gretas skimmerGlitter. Kasthall står för genuint hantverk, bra kvalitet och hållbarhet ur både miljö och formhänsyn i min bok. Gunilla Lagerhem Ullbergs Greta har i år fått trådar av Lurex, och nya namnet Gretas Skimmer. Superfin kontrast!

massimo matta burburLudd. Danska Massimos nya matta Bur Bur får jag lust att klia under hakan. Fin struktur, och ja, vi går i hundvalpstankar här hemma, därav associationen.

ikea matta ibsker Detaljer. Enfärgat där maskor, varv och trådar bildar mönstret är ju egentligen finast av allt. Nya Ibsker från Ikea är vit. Ja, det är en vit matta, så kanske hänger den säkrast på väggen. Säkert effektfullt med de olika strukturerna på en vit vägg i rätt belysning.

linum mattaBlått. Ge mig sommar med slitna jeans, barfotakänsla och naturens stora blå i oändligt skiftande nyanser. Matta från Linum.
 

Överst: Utställningen Mycket mer än gångbart på Stockholm Furniture Fair i februari. 

 

 

 

 

 

 

DELA

#instalove till @knittingwonders för fina färger och bra tutorials

0
knitting wonders instagram

Ibland sitter hon i skogen och stickar som ett skogsrå, om sådana stickade. Det är jag kanske mindre entusiastisk över på grund av själv mer fyrkantig. Men hennes flöde på instagram består av vackra bilder i en enhetlig färgskala (gillas på grund av fyrkantig) där hon visar hur färgerna i det hon gör med sina trådar plockats direkt från nämnda skog. Sierra med Knitting wonders får veckans instalove <3

knitting wonders instagram

Knitting wonders finns också här, där hon säljer mönster och DIY-kit samt bloggar. På den egna youtube-kanalen finns bland annat flera bra tutorials inom makramé, stickning och virkning. 

DELA

Gör inte så här när du inreder sovrummet

0
virkade hexagoner

Sovrummet är mitt hems viktigaste rum. Och nu går jag i sovrumsdrömmar. Ända sedan jag kom hem från San Diego har jag känt mig överväldigad av alla prylar vi har hemma, alla rum, alla ytor, alla möbler. Jag blir matt. Det första jag gjorde när jag kom hem, innan jag både packade upp och duschade, var att städa min garderob för första gången på… ja ok, första gången någonsin. Det visade sig att min pyttelilla walk-in-closet (man kan ta ETT steg in, det räknas) hade ett golv. När garderoben nu är både fengshuiad och konmariad framträder själva rummet i ännu brutalare dager. Men man lär sig av sina misstag och här kommer mina bästa tips på hur du INTE ska göra när du inreder ditt sovrum.

sovrum-stinas-tradar-designboggarna-tigronfloyd

Sätt inte upp en brokig tapet på väggen du stirrar in i när du ligger vaken på nätterna och oroar dig för saker. Varje gång jag ser Hanna Werning på en mässa eller annan branschtillställning börjar jag oroa mig för saker. Placera tapeten BAKOM sängens huvudända.

sovrum-stinas-tradar-designbloggarna-1

Du kan få perfekt sängkomfort om du går till en sängbutik och får hjälp av en expert. Vad hen inte talar om för dig, när du och älsklingen valt ut varsin individuellt anpassad 90-säng som sen trycks ihop till en dubbelsäng, är att ni aldrig mer kommer att skeda. Varför? Nivåskillnad. Jovisst, visst händer det att maken ramlar ner på min sida. Men trångt blir det. 90 cm är ingen dubbelsäng precis.

sovrum-stinas-tradar-designbloggarna-3

Om du har en pytteliten walk-in-closet mitt emot fotändan på sängen kan du skippa dörr för att få mer svängrum och i stället hänga upp ett fint tråddraperi. Ja, du kan göra så. Om du inte har något emot att trådar från ett tråddraperi hänger från dina kläder när du lämnar hemmet vill säga. (Ja, jag skulle kunna låta bli att klä på mig i den pyttelilla garderoben, men har man en walk-in-closet så har man.)

sovrum-stinas-tradar-designbloggarna-muuto-dots

Ha inte en herrbetjänt. Förutom att det är ett dumt namn kan den inte bära upp alla de kläder du kommer att kasta på den utan att välta minst en gång om dagen. Och ibland även gå sönder. Släng den då.

sovrum-stinas-tradar-designboggarna-2

Sätt inte upp hyllor på väggarna intill fönstret. Då kan du nämligen inte dra undan gardinerna ordentligt från fönstret och det kommer att råda evig skymning i ditt sovrum. Om du ändå måste göra så här, välj då inte mörkbruna gardiner i ett tyg som bleks i solen.

Bilder som inspirerar mig till mitt nya sovrum från: Tigron & Floyd, Elle Decoration ES, House & Garden, Muuto, Apartment 34. Överst: filten jag virkar som hjälper mig att hitta nya färgpaletten. 

 

 

DELA