Textila tapeter – men ändå inte

0
textila tapeter

Nej det är inte textila tapeter, det är fototapet och den gör ju inte alls samma sak för rummet som äkta varan. Mysfaktorn, ljuddämpningen, den lyxiga känslan – de finns inte där. Men lite kul är de i alla fall.

Om du som jag har en komplicerad relation till symaskinen men (till skillnad från mig) är fena på att tapetsera, så kanske detta ändå kan vara något. Tapeterna kommer från Murals, och visst skulle de funka för en stämningsfull fondvägg i ett sovrum eller en dramatisk effekt i hallen. Versionen med knapparna har dock samma problem som Murals ”stickade” tapeter. Proportionerna blir så fel att motiven blir svårplacerade.
textila tapeter
Nej, det här bli bara konstigt. Om du inte medvetet söker en absurdistisk inredningsstil med förvridna proportioner som väcker betraktarens oro ska du låta blir de här. Småmönstrat tror jag dock att det här hade blivit riktigt fint, med färgskiftningarna i tyget.
textila tapeter
Naturligare proportioner och det fungerar genast bättre. Komplettera måste du ju dock göra med riktiga textilier för myskänsla och ljuddämpning.
textila tapeter
Färgen skulle göra sig fint i ett sovrum, motivet också. Men det krävs ett ganska stort rum; i ett litet rum kommer den här tapeten att kännas väldigt rörig.
textila tapeter
Schysst effekt här: den sandgula färgen får mig att tänka på öknen. Och att längta till Marocko.
Klicka här för att läsa mer från Stinas trådar.

Marina väggbonader får veckans instalove

0
väggonader instalove
Virkade havstulpaner igen. Var tror ni de här sitter?

Väggbonader är fortfarande heta som inredningsdetaljer, men de kan faktiskt också vara rena konstverk. Det vill jag gärna lyfta fram i veckans instalove.

Och rubrikens ”marina” syftar inte på en inredning i New England-stil, utan på marinbiologi och allt som händer och lever under vattenytan. För det är havstulpaner, korallrev, tång, stjöstjärnor och sjögräs vi ser i portugisiska textilkonstnären Vanessa Barragaos verk. Du kan köpa hennes väggbonader på Etsy för runt 10 000 kr. Ja, det är vad de kostar. Eftersom de är konstverk. I sin Etsybutik säljer Vanessa också väven hon använder för att göra sina bonader – det är ett rutnät i jute, tycker jag att det ser ut som. Bonader av det här slaget är ett av mina många fantasiprojekt, min tanke är att använda vanliga mattskydd i gummi. vanessa barragao instalove Vanessa arbetar även med stickat, och är utbildad inom modedesign. Se mer av hennes alster här. Några favoriter:
väggbonad instalove
Grovstickat, yin och yang.
väggbonader instalove
Skisserna bakom.
 
väggbonader instalove
Så coolt med kontrasten smal pennkjol och oversized, chunkystickad tröja.
väggonader instalove
Virkade havstulpaner igen. Var tror ni de här sitter?
väggbonader instalove
Jo, på en t-shirt. Jag går fortfarande och tänker på José Dammers frivirkade Flicka med örhänge på svart volangtopp.
Det är väldigt bra att det är fredag idag. Och att jag ska ha skrivarhelg i stugan. För mellan skrivpassen passar det utmärkt att virka och sticka. Ha en skön helg! /Stina Alla tidigare instalove hittar du här. 

Grattis Finland, och sov gott!

0
grattis finland

Ja, idag säger vi grattis Finland, som fyller 100 år som självständigt land. På Designbloggarna firar vi dagen med finskt i dagens lucka i vår julkalender. Jag lägger till lite extra finsk sovrumsinspiration från Finlayson.

grattis finlandgrattis finlandgrattis finlandgrattis finland
grattis finland
Det här bäddsetet kan du vinna i Designbloggarnas julkalender idag 6 december. Titta in hos Camilla för mer info!

Sommar hos Linum

0
linum ss18

Sommarnyheterna har börjat ramla in i mailboxen. Idag kollar vi in Linum.

Jag tycker att hela det senaste året känns väldigt somrigt inredningsmässigt, med pastellfärger och skrynkliga linnetyger. För min del får det gärna fortsätta så. Just nu drömmer jag om att flytta till stugan permanent och leva i min beach house-dröm året runt… linum ss18 linum ss18 linum ss18 linum ss18 linum ss18 Klicka här för att läsa mer från Stinas trådar.

Abstrakt broderi i veckans instalove

0
broderi needle instalove

Jag är i Stockholm igen. Himlen är stålgrå och dagsljuset iskallt, så länge det nu finns kvar. Men det går att göra något av industrigrå toner också. Som broderi, till exempel.

Veckans instalove går till Lou och kontot _needle_. Och det handlar om broderi igen. IRL har jag denna vecka inspirerats av Stockholms tunnelbanestationer. Jag har en tanke där: har ni tänkt på att kakelplattor och virkade rutor kan bilda samma mönster? Annars tycker jag det är skönt att vila sinnena på de abstrakta bilderna i dämpad färgskala hos Lou den här veckan, då jag har mycket som händer omkring mig. broderi needle instalove All min samlade instalove hittar du här.