Jag kom alldeles av mig.

0

En vacker och idyllisk bild av mitt älskade Stockholm, såsom jag vill att det ska vara och kännas i vår stad. Vår, sommar, höst och vinter. Vackert och tryggt.

Plötsligt händer något som inte får hända, något man befarat men som ändå bara inte får hända. Attentatet den 7:e April på Drottninggatan satte förlamande spår i mig och massor av ”tänk om” tankar som aldrig verkade lägga sig. Nicole min dotter hade rört sig i området på väg mot Tillskärsrakademin bara någon timma innan, min expojkvän och numera bästa vän korsade Drottninggatan på Kungsgatan på väg hem med både hans och min hund sju minuter innan det hände.. det som bara inte fick hända.. Jag själv var där dagen innan och flera bekanta hade änglavakt. 2 dagar före attentatet, på min födelsedag, så snubblade jag över en av hundarna och fick en spricka i benet. Därav har jag varit mycket i stillhet med benet som fick opereras i ständigt högläge. Många tankar om hur skört livet är och hur viktig det är att vara aktsam om livet den tid vi får här på vår vackra planet. Här och nu. Lev livet fullt ut men gör det med största ödmjukhet och respekt mot Dina medmänniskor. Be kind!

 

Jag missar ofta fantastiska butiker och restauranger i mina egna kvarter här på Östermalm. Stort sett dagligen har jag passerat Idyllien som ligger inne i Sturegallerian en minut från min port… Suck! Bättre sent än aldrig har jag upptäckt denna lilla idyll med vackra korgar ifrån Tanzania, underbara handdukar och badrockar ifrån Turkiet, egenproducerade doftljus och mycket annat härligt. Idyllien är ett familjeföretag med Visby som bas. Jag tog mig friheten att lägga in en del av texten ifrån deras hemsida då jag tycker hela historien om familjen och hur affärsidén kom till är så rörande.

www.idyllien.se
IMG_8268 IMG_8265 IMG_8263

”Vår yngsta dotter Leia gick bort i cancer och vi vet att det är en hel familj som drabbas, inte bara den som blir sjuk. Vi startade Idyllien som ett positivt familjeprojekt under en tid då vi kämpade mot hennes sjukdom. Det var så viktigt att försöka njuta av livet när vi kunde. Nu finns inte Leia hos oss längre, men Idyllien gjorde en stor skillnad för vår familj som en kreativ plattform vi kunde samlas kring när det var som svårast. Därför har vi bestämt oss för att Idyllien ska få göra skillnad för andra familjer med svårt sjuka barn. Idyllienhoppet är nu under uppstart (med en redan pågående insamling) och vi räknar med att vara igång med vårt första projekt redan våren 2017. Vårt första projekt kommer fokusera på kreativ och meningsfull sysselsättning för familjer som vårdar sina barn på sjukhus under längre perioder. Vi vet att detta är en tid som innebär oerhört mycket isolering och väntan för familjen. Mer information kommer inom kort. Genom att handla hos oss kan Ni som företag redan stötta projektet! Fr.o.m. 290317 donerar Idyllien 10% av fakturakunders ordervärde till Idyllienhoppet” (gäller ordinarie priser).

PS. Vi söker även företag för samarbeten gällande projektet. Har ni idéer om hur ni kan vara med och stötta projektet och önskar mer information, maila: catrin@idyllien.se

PRODUKTFILOSOFI

Våra egna märkesvaror är vår stolthet. Därför är vi kompromisslösa vad gäller både innehåll och paketering. De allra flesta varor är dessutom handgjorda och finns bara att köpa här. Det du hittar hos oss ska vara speciellt!

KUNDLÖFTE

1. Prisvärt – riktigt bra kvalitet till bra pris.
Det klarar vi av genom att sälja direkt till dig utan mellanhänder via egna butiker och webbshoppen.

2. Klokt producerat –  med tanke på naturen och dig.
Vi väljer endast de bästa råvarorna – gärna ekologiska om det är det bästa valet – och undviker skadliga ingredienser såsom parabener, sulfater och mineraloljor. Vi väljer även doftämnen innehållande minsta möjliga halt av allergener. För våra textilier väljer vi tunnare men högeffektiva, sköna vävar för din njutning och naturens skull! Vi älskar att berätta om våra olika produkter – så fråga oss gärna om dom!

3. Beroendeframkallande – för kropp och själ
.
Vi säljer inte enbart snygga förpackningar; innehållet ska vara så bra att du vill ha mer av det när det tagit slut. Även textilierna ska vara så sköna och bra att du vill ha fler av dom.

IMG_8334-300x300

banner.webb-2 bild butik sture webb-2 bild walle webb-2 ctn430_430_4300_0_0__inringakorgar ctn430_430_4300_0_0__Juteväska-förvaringskorg korgar.ska-l.banner

 

Sköt om er kära Ni

Kramar!

Lulu

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 15 =