Färgstark kelim och lite klapptips från ”Grannen”.

0

Ingen större hemlighet att jag älskar Kelim i alla dess former.. Även om jag personligen inte är så särskilt intresserad av trender så är det alltid kul OCH SPÄNNANDE när någon som brinner för ämnet berättar om vad som komma skall. Därför blev jag såklart jätteglad av att få veta att kelim finns med på ett hörn under en av rubrikerna. TrendStefan som är vårt egna superproffs i ämnet har gett oss lite förkunskaper. Mer om detta kan man få lära sig och uppleva under stora Trenddagen här i Stockholm 10:e Januari gå in och läs om allt som händer den 10:e och anmäl Dig här www.storatrenddagen.se 

Mycket färg och mönster 2017. Härligt säger jag då. Inte särdeles avskalat och minimalistiskt utan tvärtom. KUL!! Återvinning är dock den viktigaste av alla trender icke att NÅGONSIN förglömma. Vävda mattor är konstverk och får aldrig slängas. Det är arvegods, auktion, loppis och resefynd så i allra högsta grad en återvinningsprodukt.

FullSizeRender 20

FullSizeRender 9 FullSizeRender 19 FullSizeRender 15Happy blir jag när jag ser denna stol.

IMG_6263 Jag bor näst intill vägg i vägg med underbara DIS här i Stockholm men Ni vet hur det kan vara.. man blir lätt hemmablind och även så för vad som finns alldeles inpå husknuten. Travade in där idag och hittade några favoriter. Älskar den runda spegeln och drömmer om att ha den över min säng. http://www.disinredning.se

IMG_6259 Kitschigt härligt så det förslår.. hur ska man kunna leva utan dessa gojjor. Inte heller en slit å slängvara utan kommer nog finnas kvar i generationer. Bra julklapp till någon som förstår sig på att uppskatta.

IMG_6272 Höganäs kan!!! Ljushållare, kaffemugg eller glöggkopp. Snyggt.

IMG_6275 Fantastiskt vackert och prisvärt porslin. Portugisiskt såklart. En storsäljare hos DIS

IMG_6285 Var tvungen att ta en riktig närbild av dessa danska metallburkar med emaljarbete. Härliga färger. Praktiskt att lägga smycken och dyl smått i.

IMG_6279 Lack är så vackert och dessa eleganta askarna föll jag verkligen för.

IMG_6255Mmmm.. tycker så mycket om dessa kuddar med guldpaljetter.. Bryr mig inte om att det nu plötsligt är så att det är en silvertrend 2017. Gold is what I like :))

IMG_6268

Mongolisk getpläd.. hur har vi kunnat leva utan dessa..;))

images

Så tar vi lite konst som vanligt såklart. August Strindberg. Lika duktig målare som författare. Denna oljemålning är en av mina absoluta favoriter ibland hans verk. På Thielska Galleriet http://www.thielskagalleriet.se på Djurgården hänger många av hans största verk. Väl värt ett besök. Monica Ahlberg http://www.thielskagalleriet.se/cafeet/ driver caféet där så gå dit lite hungriga..

images-1

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sjutton − 9 =