SENASTE ARTIKLARNA

Bingo’s vernissage och mitt favoritmagasin The World of Interiors

0

I torsdags var det stort vernissagepartaj på Galleri Partout på Sturegatan 16 när Bingo Rimér ställer ut alster från perioden 1995-2005. En njutning att beskåda, höra historierna bakom och självklart köpa om man så vill och har möjlighet. En hel del naket såklart men också porträtt av ett otal spännande kända svenskar.  Han har hunnit med mycket under sin karriär som fotograf och personligen tycker jag att Bingo är en brilljant porträttfotograf. Sen har han en jäkla humor. Både när han plåtar och i sitt blotta varande. Jag blir alltid glad av detta blonda yrväder med det härliga leendet. Varm, omtänksam och generös. Inga dåliga superlativer men jag menar vad jag skriver. Tveklöst. Vi har inte setts sen vi var med i programmet ”Djävulsrallyt” i kanal 5. Ett fullkomligt hysteriskt tävlingsprogram där vi körde som galningar, skrek av skratt men det var fasen livsfarligt.. Vi tävlade ihop Bingo och jag och sällan har jag väl skrattat så i mitt liv. Skräckblandad förtjusning.. Jag fick en whiplash, bilar började brinna, fastnade i tunnlar och jag minns inte allt men vi vann Bingo och jag.. hör och häpna.. emellertid.. bör tilläggas att Gudarna ska veta att det inte var min förtjänst…Hahahahaha!!!

Besök Galleri Partout och se Bingos utställning. VÄL VÄRT!
IMG_8361 IMG_8358 IMG_8356 IMG_8348 IMG_8343 IMG_8340 IMG_8342 IMG_8341

IMG_8503

 

Jag älskar det för mig så legendariska och tidlösa Brittiska inredningsmagasinet ”The World Of Interiors”. Har samlat på denna ”älskling” sedan 1990. Jag köper inte alla nummer dock. De väljs noga ut och det är endast omslaget som avgör. Mats Theselius formgav ju ett gult skåp för att ha en praktisk och snygg möbel att förvara sina National Geographic i och jag tror det är dax för mig att göra detsamma snart fast för mina TWOI;);)

FullSizeRender 7 FullSizeRender 8 FullSizeRender 9 FullSizeRender 10 FullSizeRender 11 FullSizeRender 13

WoI1-700x394

 

 

 

Avslutningsvis vill jag uppmärksamma en fotograf jag upptäckte av en slump i veckan. Hans bilder av miljöer, inredning och byggnader på Kuba gör mig knäsvag…. Michael Eastman 

@eastmanimages www.eastman.com

Magisk trappuppgång..

FullSizeRender 14
Allt för idag kära Ni, Vi hörs i veckan.

Kram!!

Ps. Har Ni några undringar så maila mig bara. Jag svarar så snart jag bara hinner,  lulu@lulucarter.se

DELA

Orange and Pink.

0

Just för närvarande är jag barnsligt förtjust i orange/tangerine och rosa, både klara nyanserna och de mer bleka ”pudriga” tonerna. Det kom hastigt på när jag köpte hem tulpaner i de kolörerna. Det måste vara våren:))

Njut av lite härliga inspirationsbilder:

FullSizeRender 35

FullSizeRender 25

FullSizeRender 37

FullSizeRender 27 FullSizeRender 29
FullSizeRender 26

FullSizeRender 36 FullSizeRender 30

 

Och så lite konst.. Helen Frankenthaler. Amerikanska 1928-2011. Hon arbetade med abstrakt expressionism.

I adore her work.

FullSizeRender 41

Vi hörs snart.

Kram!

DELA

Boken och pläden som garanterat kommer gå i arv.

0

Jag älskar fotoböcker, äger många och här sprang jag in i en som nog kommer vara en tio-i-topp i mitt bibliotek. Fantastiska bilder av vår planets alla urbefolkningar tagna av Jimmy Nelson. Ingen pocketbok direkt utan en coffeetablebook som heter duga (vikt 5.5kg!!!) Spännande och inspirerande men också skrämmande att så många av dessa folkgrupper är på väg att försvinna. Jag hittade den i ett av mina favoritgallerier för foto här i Stockholm, Galleri Partout på Sturegatan 16. Mycket fin fotokonst och underbara böcker som sagt. Tänker styra kosan dit på torsdag igen för då har Bingo Rimér vernissage och jag tror att det blir en spännande mix av allt han producerat under många år.

IMG_8188 IMG_8189 IMG_8186

FullSizeRender 39

 

En drömpläd!

FullSizeRender 40 IMG_8153

Det kom en pläd med posten häromdagen.. Oj! Inte vilken pläd som helst. Helt underbara färger och fantastisk kvalitet. Den här kommer jag njuta av i resten av mitt liv och sen kommer den gå i arv. Garanterat! Man vet när något riktigt själfullt och äkta kommer över ens tröskel och in i hemmet.. Så kände jag både med veckans bokköp och pläden som kom i present ifrån Falu Rödfärg, detta härliga företag som stått för svensk kvalitet och genuinitet i 250 år Dom har gjort ett kul och inspirerande samarbete med duktiga Mia Svalänge som har formgett pläden. http://falurodfarg.com

Här i Stockholm finns pläden att införskaffa hos Svenskt Tenn.

Jag älskar den!! Ingår i samlingen ibland mina Pendletonplädar nu.

 

IMG_8118 Avslutningsvis en bild ifrån Galleri Partout av Kevin Winter/Getty Images föreställande Rhianna på scenen under Billboard Music Awards i Las Vegas 22:a Maj 2016. Den vill jag ha!!!

Ha en skön kväll folket, jag återkommer i veckan.

Kram

Lulu

 

DELA

Färgstark kelim och lite klapptips från ”Grannen”.

0

Ingen större hemlighet att jag älskar Kelim i alla dess former.. Även om jag personligen inte är så särskilt intresserad av trender så är det alltid kul OCH SPÄNNANDE när någon som brinner för ämnet berättar om vad som komma skall. Därför blev jag såklart jätteglad av att få veta att kelim finns med på ett hörn under en av rubrikerna. TrendStefan som är vårt egna superproffs i ämnet har gett oss lite förkunskaper. Mer om detta kan man få lära sig och uppleva under stora Trenddagen här i Stockholm 10:e Januari gå in och läs om allt som händer den 10:e och anmäl Dig här www.storatrenddagen.se 

Mycket färg och mönster 2017. Härligt säger jag då. Inte särdeles avskalat och minimalistiskt utan tvärtom. KUL!! Återvinning är dock den viktigaste av alla trender icke att NÅGONSIN förglömma. Vävda mattor är konstverk och får aldrig slängas. Det är arvegods, auktion, loppis och resefynd så i allra högsta grad en återvinningsprodukt.

FullSizeRender 20

FullSizeRender 9 FullSizeRender 19 FullSizeRender 15Happy blir jag när jag ser denna stol.

IMG_6263 Jag bor näst intill vägg i vägg med underbara DIS här i Stockholm men Ni vet hur det kan vara.. man blir lätt hemmablind och även så för vad som finns alldeles inpå husknuten. Travade in där idag och hittade några favoriter. Älskar den runda spegeln och drömmer om att ha den över min säng. http://www.disinredning.se

IMG_6259 Kitschigt härligt så det förslår.. hur ska man kunna leva utan dessa gojjor. Inte heller en slit å slängvara utan kommer nog finnas kvar i generationer. Bra julklapp till någon som förstår sig på att uppskatta.

IMG_6272 Höganäs kan!!! Ljushållare, kaffemugg eller glöggkopp. Snyggt.

IMG_6275 Fantastiskt vackert och prisvärt porslin. Portugisiskt såklart. En storsäljare hos DIS

IMG_6285 Var tvungen att ta en riktig närbild av dessa danska metallburkar med emaljarbete. Härliga färger. Praktiskt att lägga smycken och dyl smått i.

IMG_6279 Lack är så vackert och dessa eleganta askarna föll jag verkligen för.

IMG_6255Mmmm.. tycker så mycket om dessa kuddar med guldpaljetter.. Bryr mig inte om att det nu plötsligt är så att det är en silvertrend 2017. Gold is what I like :))

IMG_6268

Mongolisk getpläd.. hur har vi kunnat leva utan dessa..;))

images

Så tar vi lite konst som vanligt såklart. August Strindberg. Lika duktig målare som författare. Denna oljemålning är en av mina absoluta favoriter ibland hans verk. På Thielska Galleriet http://www.thielskagalleriet.se på Djurgården hänger många av hans största verk. Väl värt ett besök. Monica Ahlberg http://www.thielskagalleriet.se/cafeet/ driver caféet där så gå dit lite hungriga..

images-1

DELA

Lite om något OERHÖRT viktigt, Lulu’s boktips och en dos Svenskt Tenn..

0
INDONESIA- Leonardo with Orangutans in the Leuser Ecosystem. For two years, Leonardo DiCaprio has criss-crossed the planet in his role as UN messenger of Peace on Climate Change. This film, executive produced by Brett Ratner and Martin Scorsese, follows that journey to find both the crisis points and the solutions to this existential threat to human species. © 2016 RatPac Documentary Films, LLC and Greenhour Corporation, Inc. All rights reserved.

 

Alla som inte sett dokumentären ”BEFORE THE FLOOD” av och med Leonardo DiCaprio borde göra det snarast och jag hoppas innerligt att man visar den i skolor i runt om i världen. Vi vet ju alla att vår planet plågas och lider svårt av all vår miljöförstöring men själv har jag inte förstått förrän nu hur ohyggligt illa det verkligen är.

DiCaprio berättar så sakligt och ingående om det han själv lär sig under produktionen av filmen när han reser runt jorden för att sätta sig in i förödelsen och genom alla intervjuer med forskare och experter kommer han och vi som tittar till insikt om att jorden faktiskt är på väg mot en undergång och det med en hastighet som åtminstone inte jag själv personligen haft insikt om.

Bara för att jag tycker att det är så trivsamt att ha alla mina smålampor tända när jag kommer hem så lämnar jag dom just tända när jag går hemifrån.. Sopsortering.. äsch! för jobbigt när man bor mitt i stan…Vattnet som får rinna ur mina kranar tills jag tycker att temperaturen är exakt som jag vill etc etc. Min egna ”sorgliga” lista av ren lättja inför att ta MITT ansvar kan göras lång. Jag har skärpt mig avsevärt sen jag såg filmen för drygt en vecka sedan och om jag bättrar mig så gör förhoppningsvis De flesta som så behöver det också efter att ha sett den.

Små eller stora levnadsförändringar från var och en av oss ger Moder Jord en liten liten chans att återhämta sig så snälla alla Ni som inte sett filmen…. GÖR DET!! Jag såg den på Youtube men den finns säkert också på någon av filmkanalerna.

Before_the_Flood_(2016_documentary_film)_poster Vad har då detta med inredning att göra? Massor såklart och det vet ju dom flesta av oss men att påminnas om det och verkligen försöka tänka på vad vi köper behöver åtminstone jag. Att tänka miljövänligt är egentligen den enda trend som är av betydelse och kan jag som inredare på något sätt inspirera till att tänka miljövänligt så ska jag iallafall försöka.IMG_5730 IMG_5728 IMG_5727  Det finns många företag (thank God), stora som små som tänker på miljön och ett av dom är Classic Textiles som jag träffade häromdagen. Otroligt intressant att få höra VD Jan Franck berätta om hur dom på ett genomtänkt sätt verkligen arbetar med och för recycling.

”Recyclingprodukterna tillverkas av insamlad och återvunnen textil, en process som kapar åtgången av energi och vatten med upp till 30-50 procent. Ett vanligt påslakanset för enkelsäng kräver cirka 12000 liter vatten från planta till produkt. Genom att undvika odling och infärgning landar vi istället på 7000.”  

Detta är en av många åtgärder som företaget aktivt arbetar med för att bidra till en positiv förändring för mänskligheten och vår vackra planet. Underbart!! Gå in på deras hemsida, titta på allt fint och läs mer om deras sätt att producera. http://classictextiles.se 
IMG_8334-300x300 IMG_8294http://classictextiles.se

 

Sen tar vi lite boktips inför julen. Boken är ju fortfarande en av de bästa julklapparna och jag vet inte hur det är med Er men personligen kan jag liksom inte få för många inrednings/arkitektur eller konstböcker. Gick in på Hedengrens bokhandel och hittade lite nya favoriter.

IMG_5733  ”Svenska fritidshus”. Det bästa av härliga svenska sommarparadis.

 

IMG_5737  ”Eighty four Rooms” ingår i serien Boutique hotels med samma namn och just denna presenterar det mysigaste av det mysiga i fråga om små pärlor i alperna. Passar bra till julen och vintertider och även om man aldrig skulle få möjlighet att bo på någon av hotellen så får man inspiration från varje boksida.

 

IMG_5740 ”Elemental living”. Den här boken står med på min önskelista.. En Phaidonbok som presenterar fantastisk arkitektur och inredning med byggnader som integrerats med naturen maximalt. Otroligt inspirerande och bilderna magiska. MUST HAVE!

 

IMG_5735  Boken ”Biby” handlar om Biby gård i sörmland. En spännande bok om en gård med oväntad historia och återigen något i vårt egna land som man kanske inte kände till. Fantastiska bilder och något för en inredningsälskare med stort historieintresse.

 

IMG_5744 ”150 Best of the best house ideas” av Francesc Zamora Mola är precis som titeln avslöjar en bok fylld av bygg och inredningstips. Elegant och lyxigt men med många bra och handfasta tips som funkar i de flesta hem.

 

IMG_5758 Älskar Hans Blomqvist bok ”In the mood for colour”. Jag tycker den är en bok omöjlig att inte älska och den ligger nu redan på mitt soffbord. Titeln avslöjar rätt tydligt vad det handlar om..

 

FullSizeRender 11 Haha.. Vad ska vi säga om den här boken då.. Tipsar jag nu om inredningsböcker så tar jag ju såklart stolt med min egna på listan. Förutom härliga bilder och handfasta tips så är boken självbiografiskt skriven och varje kapitel inleds med en anekdot ur mitt brokiga liv. ”Sinnliga rum” -konsten att inreda med hjärtat. Vill Du köpa ett personligt signerat ex kan Du göra det direkt från mig. Maila mig lulu@lulucarter.se

 

IMG_5749  ”Josef Frank möbelformgivare”. Underbar bok och fantastisk julklapp till en Frankälskare.

 

IMG_5732

Ny i bokhyllorna är denna, Josef Frank De okända akvarellerna. Bläddrade i den länge och tycker den är magisk.
IMG_5755 ”Nordic Painting” Den boken står nog högst på min önskelista. En stor och tjock bok sprängfylld med det bästa ifrån våra allra främsta nordiska konstnärer.

 

IMG_5669  Svenskt Tenn.. ljuvliga ljuvliga Svenskt Tenn.. som jag avskydde så som barn. Fast avskydde gjorde jag såklart inte. Jag blev bara så otroligt utmattad av att vara där i minst en heel dag då familjen gjorde sin årliga Stockholmsresa i samband med att pappa skulle till huvudstaden för delta i Läkarstämman. Dagarna spenderade mamma och jag med att besöka de för min mor allra heligaste förrättningarna och Svenskt Tenn var tveklöst högst på listan och först att besökas. Som regel satt jag nedsjunken i en av de gigantiska Josef Franksofforna i timmar tomt stirrande framför mig med en eller två av mor redan utvalda brickor i knät, varav minst en med vita elefanter på.. Gud, vad jag avskydde de där små elefantjäv…

Idag då..? hahah.. JAG ÄLSKAR SVENkT TENN!!!! Jag har emellertid ingenting med de små vita elefanterna på i mitt hem men förutom just dom finns det inte mycket jag skulle tacka nej till. Var där häromdagen på det årliga julmarknadsminglet. Vackert skyltat och dekorerat som alltid. Tove, min sons flickvän och jag gick noggrant igenom lokalerna och tittade på ALLT med var sitt glas glögg i handen. Jag sjönk dock så småningom ändå ner i den gigantiska och helt förtrollande vackra Liljevalchssoffan ungefär som när jag var sju år gammal och jag tror att min mor såg mig från sin himmel med ett leende på läpparna och ganska nöjd.IMG_5672  Den rätta röda kulören.. Har den på mina egna väggar i vardagsrummet.

IMG_5675 IMG_5679 Där är hon ju.. Madam Carter;);)

 

IMG_5686  Jag älskar cirklar. Hittade den här favoritkudden på Svenskt Tenn. Fina detaljer, underbara färger.

IMG_5687    IMG_5753 Avslutar som vanligt med lite konst ur boken ”Nordic Painting”. En detaljbild från ett verk av danskan Agnes Slott-Möller (1862-1937) Magiskt vackert tycker jag.

 

 

DELA