Ibizadreams..

0

Det är tjugofem år sedan jag var på Ibiza sist och då var det party och nattliv som gällde. Nu är det ett helt annat Ibiza jag njuter av. Norra ön, ute på landet. Min dotter Nicole och jag har lyckats hitta två underbara ombyggda fincor som bägge är som en dröm på alla sätt. Inte minst när det kommer till inredningen och alla vackra detaljer. Alessandro som äger och driver många fantastiska hotell runt om i världen har satt sin mycket personliga prägel på fincan vi nu bor på. Av alla sina locations är just detta hans favoritplats och vi njuter så av denna underbara miljö att det är knappt att vi tar oss till någon av alla de omtalade Ibizastränderna. Mattor och porslin från Marocko, textilier från Bali, Indien och Afrika. Mycket av keramiken kommer här ifrån ön. Allt är således i min smak som Ni kan förstå.

Här är så otroligt lugnt och fridfullt. En lisa för själen.

Vi tog en utflykt till Elvissa enbart för att besöka en pärlshop som var magisk.. Rätt dyrt tyvärr men ack så mycket fint.

IMG_0049 IMG_0046 IMG_0012 IMG_0006 IMG_0003 IMG_9965 IMG_9962 IMG_9958 IMG_9940 IMG_9937 IMG_9936 IMG_9933 IMG_9932 IMG_9877 IMG_9872 IMG_9869 IMG_9737 IMG_9751

 

Jag vill inte åka hem!!! Tack och lov är vi här en vecka till och självklart ska jag besöka hippiemarknaderna. Återkommer i ämnet.

Kram!!

 

Jag kom alldeles av mig.

0

En vacker och idyllisk bild av mitt älskade Stockholm, såsom jag vill att det ska vara och kännas i vår stad. Vår, sommar, höst och vinter. Vackert och tryggt.

Plötsligt händer något som inte får hända, något man befarat men som ändå bara inte får hända. Attentatet den 7:e April på Drottninggatan satte förlamande spår i mig och massor av ”tänk om” tankar som aldrig verkade lägga sig. Nicole min dotter hade rört sig i området på väg mot Tillskärsrakademin bara någon timma innan, min expojkvän och numera bästa vän korsade Drottninggatan på Kungsgatan på väg hem med både hans och min hund sju minuter innan det hände.. det som bara inte fick hända.. Jag själv var där dagen innan och flera bekanta hade änglavakt. 2 dagar före attentatet, på min födelsedag, så snubblade jag över en av hundarna och fick en spricka i benet. Därav har jag varit mycket i stillhet med benet som fick opereras i ständigt högläge. Många tankar om hur skört livet är och hur viktig det är att vara aktsam om livet den tid vi får här på vår vackra planet. Här och nu. Lev livet fullt ut men gör det med största ödmjukhet och respekt mot Dina medmänniskor. Be kind!

 

Jag missar ofta fantastiska butiker och restauranger i mina egna kvarter här på Östermalm. Stort sett dagligen har jag passerat Idyllien som ligger inne i Sturegallerian en minut från min port… Suck! Bättre sent än aldrig har jag upptäckt denna lilla idyll med vackra korgar ifrån Tanzania, underbara handdukar och badrockar ifrån Turkiet, egenproducerade doftljus och mycket annat härligt. Idyllien är ett familjeföretag med Visby som bas. Jag tog mig friheten att lägga in en del av texten ifrån deras hemsida då jag tycker hela historien om familjen och hur affärsidén kom till är så rörande.

www.idyllien.se
IMG_8268 IMG_8265 IMG_8263

”Vår yngsta dotter Leia gick bort i cancer och vi vet att det är en hel familj som drabbas, inte bara den som blir sjuk. Vi startade Idyllien som ett positivt familjeprojekt under en tid då vi kämpade mot hennes sjukdom. Det var så viktigt att försöka njuta av livet när vi kunde. Nu finns inte Leia hos oss längre, men Idyllien gjorde en stor skillnad för vår familj som en kreativ plattform vi kunde samlas kring när det var som svårast. Därför har vi bestämt oss för att Idyllien ska få göra skillnad för andra familjer med svårt sjuka barn. Idyllienhoppet är nu under uppstart (med en redan pågående insamling) och vi räknar med att vara igång med vårt första projekt redan våren 2017. Vårt första projekt kommer fokusera på kreativ och meningsfull sysselsättning för familjer som vårdar sina barn på sjukhus under längre perioder. Vi vet att detta är en tid som innebär oerhört mycket isolering och väntan för familjen. Mer information kommer inom kort. Genom att handla hos oss kan Ni som företag redan stötta projektet! Fr.o.m. 290317 donerar Idyllien 10% av fakturakunders ordervärde till Idyllienhoppet” (gäller ordinarie priser).

PS. Vi söker även företag för samarbeten gällande projektet. Har ni idéer om hur ni kan vara med och stötta projektet och önskar mer information, maila: catrin@idyllien.se

PRODUKTFILOSOFI

Våra egna märkesvaror är vår stolthet. Därför är vi kompromisslösa vad gäller både innehåll och paketering. De allra flesta varor är dessutom handgjorda och finns bara att köpa här. Det du hittar hos oss ska vara speciellt!

KUNDLÖFTE

1. Prisvärt – riktigt bra kvalitet till bra pris.
Det klarar vi av genom att sälja direkt till dig utan mellanhänder via egna butiker och webbshoppen.

2. Klokt producerat –  med tanke på naturen och dig.
Vi väljer endast de bästa råvarorna – gärna ekologiska om det är det bästa valet – och undviker skadliga ingredienser såsom parabener, sulfater och mineraloljor. Vi väljer även doftämnen innehållande minsta möjliga halt av allergener. För våra textilier väljer vi tunnare men högeffektiva, sköna vävar för din njutning och naturens skull! Vi älskar att berätta om våra olika produkter – så fråga oss gärna om dom!

3. Beroendeframkallande – för kropp och själ
.
Vi säljer inte enbart snygga förpackningar; innehållet ska vara så bra att du vill ha mer av det när det tagit slut. Även textilierna ska vara så sköna och bra att du vill ha fler av dom.

IMG_8334-300x300

banner.webb-2 bild butik sture webb-2 bild walle webb-2 ctn430_430_4300_0_0__inringakorgar ctn430_430_4300_0_0__Juteväska-förvaringskorg korgar.ska-l.banner

 

Sköt om er kära Ni

Kramar!

Lulu

Bingo’s vernissage och mitt favoritmagasin The World of Interiors

0

I torsdags var det stort vernissagepartaj på Galleri Partout på Sturegatan 16 när Bingo Rimér ställer ut alster från perioden 1995-2005. En njutning att beskåda, höra historierna bakom och självklart köpa om man så vill och har möjlighet. En hel del naket såklart men också porträtt av ett otal spännande kända svenskar.  Han har hunnit med mycket under sin karriär som fotograf och personligen tycker jag att Bingo är en brilljant porträttfotograf. Sen har han en jäkla humor. Både när han plåtar och i sitt blotta varande. Jag blir alltid glad av detta blonda yrväder med det härliga leendet. Varm, omtänksam och generös. Inga dåliga superlativer men jag menar vad jag skriver. Tveklöst. Vi har inte setts sen vi var med i programmet ”Djävulsrallyt” i kanal 5. Ett fullkomligt hysteriskt tävlingsprogram där vi körde som galningar, skrek av skratt men det var fasen livsfarligt.. Vi tävlade ihop Bingo och jag och sällan har jag väl skrattat så i mitt liv. Skräckblandad förtjusning.. Jag fick en whiplash, bilar började brinna, fastnade i tunnlar och jag minns inte allt men vi vann Bingo och jag.. hör och häpna.. emellertid.. bör tilläggas att Gudarna ska veta att det inte var min förtjänst…Hahahahaha!!!

Besök Galleri Partout och se Bingos utställning. VÄL VÄRT!
IMG_8361 IMG_8358 IMG_8356 IMG_8348 IMG_8343 IMG_8340 IMG_8342 IMG_8341

IMG_8503

 

Jag älskar det för mig så legendariska och tidlösa Brittiska inredningsmagasinet ”The World Of Interiors”. Har samlat på denna ”älskling” sedan 1990. Jag köper inte alla nummer dock. De väljs noga ut och det är endast omslaget som avgör. Mats Theselius formgav ju ett gult skåp för att ha en praktisk och snygg möbel att förvara sina National Geographic i och jag tror det är dax för mig att göra detsamma snart fast för mina TWOI;);)

FullSizeRender 7 FullSizeRender 8 FullSizeRender 9 FullSizeRender 10 FullSizeRender 11 FullSizeRender 13

WoI1-700x394

 

 

 

Avslutningsvis vill jag uppmärksamma en fotograf jag upptäckte av en slump i veckan. Hans bilder av miljöer, inredning och byggnader på Kuba gör mig knäsvag…. Michael Eastman 

@eastmanimages www.eastman.com

Magisk trappuppgång..

FullSizeRender 14
Allt för idag kära Ni, Vi hörs i veckan.

Kram!!

Ps. Har Ni några undringar så maila mig bara. Jag svarar så snart jag bara hinner,  lulu@lulucarter.se

Orange and Pink.

0

Just för närvarande är jag barnsligt förtjust i orange/tangerine och rosa, både klara nyanserna och de mer bleka ”pudriga” tonerna. Det kom hastigt på när jag köpte hem tulpaner i de kolörerna. Det måste vara våren:))

Njut av lite härliga inspirationsbilder:

FullSizeRender 35

FullSizeRender 25

FullSizeRender 37

FullSizeRender 27 FullSizeRender 29
FullSizeRender 26

FullSizeRender 36 FullSizeRender 30

 

Och så lite konst.. Helen Frankenthaler. Amerikanska 1928-2011. Hon arbetade med abstrakt expressionism.

I adore her work.

FullSizeRender 41

Vi hörs snart.

Kram!

Boken och pläden som garanterat kommer gå i arv.

0

Jag älskar fotoböcker, äger många och här sprang jag in i en som nog kommer vara en tio-i-topp i mitt bibliotek. Fantastiska bilder av vår planets alla urbefolkningar tagna av Jimmy Nelson. Ingen pocketbok direkt utan en coffeetablebook som heter duga (vikt 5.5kg!!!) Spännande och inspirerande men också skrämmande att så många av dessa folkgrupper är på väg att försvinna. Jag hittade den i ett av mina favoritgallerier för foto här i Stockholm, Galleri Partout på Sturegatan 16. Mycket fin fotokonst och underbara böcker som sagt. Tänker styra kosan dit på torsdag igen för då har Bingo Rimér vernissage och jag tror att det blir en spännande mix av allt han producerat under många år.

IMG_8188 IMG_8189 IMG_8186

FullSizeRender 39

 

En drömpläd!

FullSizeRender 40 IMG_8153

Det kom en pläd med posten häromdagen.. Oj! Inte vilken pläd som helst. Helt underbara färger och fantastisk kvalitet. Den här kommer jag njuta av i resten av mitt liv och sen kommer den gå i arv. Garanterat! Man vet när något riktigt själfullt och äkta kommer över ens tröskel och in i hemmet.. Så kände jag både med veckans bokköp och pläden som kom i present ifrån Falu Rödfärg, detta härliga företag som stått för svensk kvalitet och genuinitet i 250 år Dom har gjort ett kul och inspirerande samarbete med duktiga Mia Svalänge som har formgett pläden. http://falurodfarg.com

Här i Stockholm finns pläden att införskaffa hos Svenskt Tenn.

Jag älskar den!! Ingår i samlingen ibland mina Pendletonplädar nu.

 

IMG_8118 Avslutningsvis en bild ifrån Galleri Partout av Kevin Winter/Getty Images föreställande Rhianna på scenen under Billboard Music Awards i Las Vegas 22:a Maj 2016. Den vill jag ha!!!

Ha en skön kväll folket, jag återkommer i veckan.

Kram

Lulu