Intryck av Möbelmässan 2015

0

Nu så är jag hemma igen efter att ha varit i Stockholm på mässan och jobbat. Så vad var mina intryck och behållning av mässan?

Väldigt Skandinavisk och mycket som gick i det avskalade och blonda. Mycket bulliga former. En enkelhetsestetik kan man kanske kalla det med naivistiska drag. Mörkare färger tillsammans med pasteller. Svart känns som det finns mycket av. Metaller som mässing, brons och koppar förstås. Grafiska mönster till ögonen blöder, men det runda börjar vinna mark.  Naken belysning i alla dess former, men mycket glödlampor kändes det som. Några fina saker som stod ut lite ser ni nedan.

Keiji Ashisawa byrå

 

 

Stram och elegant byrå (som här saknar en låda tyvärr) av japanska Keiji Ashisawa

kristina liljenberg halström

 

Skrivbord av danska Christina Liljenberg Halström

DSC_0285[1]

Enkla ljusstakar av danska Maribel Carlander som känns lite japanska och väldigt nu

Glen Baghurst chair

 

I Greenroom hittade jag fin design i form av fåtölj och klinker av australiensaren Glen Baghurst som bor i Malmö och som samarbetat med Mats Teselius, vilket kanske kan anas på formspråket i fåtöljen.

 

DSC_0246[1]

 

Mitt största intryck fick jag faktiskt ifrån Entrémontern av Studio Ilse. Det var en avskalad monter med ett tema som gick helt i linje med mina frågeställningar. Såsom: Vad är en hållbar inredning? Behöver vi en till stol? Vad är bra design? Etc. Så huvudet på spiken kan man väl lätt säga. Jag fick en lång pratstund med en av deras designers som heter Brigitte och som varit en av formgivarna bakom hotellet Ett Hem i Lärkstaden och som varit delaktig i att formge serien Sinnerlig för IKEA.

studioilse do we need another chair

studioilse trendstefan what is valuable

Hängde med vår Bloggdaddy 😉 TrendStefan

studioilse brigitte sff2015

Brigitte som är designer hos StudioIlse

studioilse materials

Nya och innovativa material i olika blandningar av trä och bark tex

Sinnerlig är väldigt avskalad och minimalistisk nästintill och materialvalen ska ge det största intrycket både visuellt och taktilt. Materialen där naturmaterial som tex kork, sjögräs, bambu och glas dominerar är gjorda för att kunna återvinnas till så stor del som möjligt. Och jag gillar produkterna faktiskt. Risken är väl att alla andra gör det också.

Serien kommer finnas ute i butik i augusti i år

ikea studioilse cork stool

sinnerlig studioilse daybed

studioilse ikea cork table stool

studioilse ikea cork table stool lamps jar

 

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

9 + ett =