H&M home lockar med vintagedesign

1

Jag satt och kollade igenom H&M homes bilder för vårens produkter och såg att man stylat bilderna med vintagemöbler för att ge sina egna produkter mer tyngd och rätt trendkänsla. Dessutom precis av den typen som jag och mina kollegor säljer i vår butik La Contessa Arreda i Italien. På ena bilden har de använt sig av serveringsvagn designad av Cesare Lacca i mässing och rosenträ. Den har tillverkats i olika modeller med med samma material och ursprungsform med den typiska X-formen. Den här typen av möbel ger omedlebart karaktär och stil till ett vardagsrum. Sen är det bara att ösa på med ”tillbehör” ovanpå.

hm home cesare lacca

Bild H&M home

I den andra bilden har man tagit soffan Paradiset ur serien med samma namn, av Kerstin Hörlin-Holmqvist formgiven 1956-57 för NK Triva. Numer nyproduceras den av danska Gubi. Den här typen av striktare hårda soffor var tills för några år sedan det absolut sista någon ens funderade på att sätta i sitt vardagsrum. Men som så mycket annat som varit omodernt så svänger trenden även för det som man tidigare ratat och så lär det nog alltid vara.

hmprod (1)

Soffa i design Kerstin Hörlin-Holmqvist. Bild H&M home

Däremot är jag rätt dubbel i vad jag tycker om H&M´s inredningsprodukter. Det här med slit och släng är ingen ny diskussion, men det verkar som vi kommit dit igen eftersom vi konsumerar trender som aldrig förr och då köper vi gärna billigare varor eftersom de bara är en trend och snart kommer kastas ut igen. Jag kan tycka vissa grejer från H&M är fina på bild, men i verkligheten är de för dålig kvalitet för att jag ska köpa något.

Bild: Gubi

Massproducerade trendprylar som sen hamnar på nån loppis och egentligen aldrig kommer ha något andrahandsvärde, eftersom kvaliteten och produkten i sig har ett aldeles för lågt värde för att spara till kommande genrationer har jag kommit över. Men så är det väl med erfarenhet. Man blir mer och mer kräsen. Satsa därför på kvalitet så kanske vi kommer se de sakerna återanvändas i produktbilder om 50-60 år igen.

Vagnen känns igen. Bild: Residence

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

20 − fjorton =