Smycken för män – på nytt sätt

0
smycken.män.Gucci.
Gucci Style. Foto Gucci.

Det är mycket om män i media nu. Jag önskar att vi alla drar de lärdomar som behövs för att gå vidare på ett bra sätt. Men den brasklappen går jag över till mer ytliga ting: Smycken för män. På ett nytt sätt.

Den internationellt välrenommerade trendanalalytikern Paola de Luca, med särskild inrikting på smycken, lyfte fram ”Den nye mannen” under ett trendseminarium på smyckemässan Vicenzaoro i september: Män som inte är rädda för att smycka sig mer ”feminint”.

Var och en får naturligtvis smycka sig som han eller hon vill – men jag tycker verkligen att det är kul om just män vågar lite mer när det gäller smycken, vågar tänka lite annorlunda. Vara lite mer lekfulla.

smycken.män.gucci
Renässanshippie á la Alessandro Michele, creative director hos Gucci. Foto Gucci.

Därför blir jag helt lycklig av att se Guccis creative director, Alessandro Michele som smyckar sig i en romantiskt, lätt knasig och överdådig  lyx. Han kan bära nio ringar samtidigt,  halskedjor i viktoriansk stil samt armband och berlocker en masse. En stil som han själv beskriver som ”A Hippie Renaissance Idea of Fashion”.

smycken.män.halsband
Johan Magnusson sätter stilen. Foto August Dellert @dellert_photography

Men mitt favoritsmycke till honom just nu är ändå ett tunt, lite sirligt halsband. Se bara hur min kollega här på Designbloggarna, modeexperten Johan Magnusson, bär sitt halsband till smoking. Så lekfullt elegant! Smycket One Love från Andeliusgribbe för övrigt. Tack Johan för att du inspirerar!

 

smycken.män.diamond
Adolfo Courrier, smyckedesigner.

Jag vet, den här bilden har jag visat förut (och kommer förmodligen att göra det flera gånger): Den italienske smyckedesignern Adolfo Courrier med sin minidiamant på en tunn, tunn kedja.

Jag önskar också att jag kunde visa en bild från stilbloggen The Sartorialist som har etsat sig fast i mitt minne, men ni får helt enkelt förställa er den: Ett foto av en man klädd i en stickad tröja, blekrosa. Lite spetskrås sticker upp ur tröjkragen. Han kompletterar sin outfit med ett litet hänge i en lång, tunn kedja. Ursnyggt helt enkelt. Till saken hör att han i övrigt mest andas sån där ”väderbiten klättra i bergen”-typ.

Kraftiga halskedjor i stål och breda läderarmband får helt enkelt se upp.

Sirliga smyckehälsningar,

Kina

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 2 =