Designspaning på hotell

0
Hotell

Jag gillar att bo på hotell. Det är något speciellt med att kliva innanför entrédörrarna och helt plötsligt befinna sig en alldeles egen värld, oavsett var du befinner dig rent geografiskt. Att sitta i lobbyn och jobba en stund eller hänga i baren och samtidigt spana in de andra gästerna  (högst diskret förstås) och fundera över vilka de är och vad de gör här, är som en resa i sig.

Clarion Hotel Sign i Stockholm spanar man även design. Förslagsvis tillsammans med Designbloggarna. Här huserade hela gänget härförleden, för att konferera och umgås – och gå på rundtur. Det är ett hotell som gör en nysatsning på design och självklart ville man visa upp sig.

Hotell
Foto Kina Andersson

Det är rysligt roligt att gå på spaning med ett så initierat gäng. De har koll på allt. Jag tjuvlyssnar förstås när de kommenterar och diskuterar – allt medan jag själv försöker bidra med någon slags smyckespaning… Jag finner i alla fall utsmyckningar som den onyxsvarta gitarren i hisstaket, opalskimrande mosaikplattor i badrummet, skålar som glimmar av guld, silverskimrande siffror på väggarna och blommor som ju alltid är som små juveler.

Foto Kina Andersson
hotell
Foto Anne Jorunn Kleven

Jag tänker  också på att små charmiga hotell brukar omnämnas som hotellpärlor. Clarion Hotel Sign är snarare en majestätisk kronjuvel men på ett skandinaviskt avskalat vis. Det är Stockholms största hotell, ritat av arkitekten Gert Wingårdh och de olika våningsplanen och hotellrummen bjuder på just skandinaviska klassiker –  tillsammans med fantastisk utsikt som blir till en del av inredningen. Jag håller också med Annettes Skimmer, att utsikten ger en härlig puls till hotellet. Läs också Trendstefans spaning samt vad Stinastrådar skriver om att jobba på hotell som frilansande skribent.

Clarion Hotel Sign är också  ett populärt tillhåll för ”locals,  baren såväl som  New Yorkbaserade svenske kocken Marcus Samuelssons nya restaurang Kitchen & Table är välbesökta. Tips: Läs vad Very Camilla skrev om brunchen här.

hotell
Foto Kina Andersson

Till sist. Det hölls prisutdelning på hotellet också. Ni vet, ”Vinnaren är…” Med glimten i ögat välkomnade mina nyfunna kolleger och vänner mig i gemenskapen med en liten pokal och titeln ”Årets Smalis”. Min blogg alltså. För att mitt ämne är smalt. Än så länge.

Alla fick pris förstås.

Hövliga hotellhälsningar,

Kina

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − tre =