Trött måndagsmorgon? Kör tre sprut tonic i ansiktet!

0

Kinesiskt grönt te och lugnande trollhasselvatten gör susen för att kicka igång ansiktet för veckan.

Den är egentligen till för efter att du har rakat dig, därav namnet After Shave Tonic. Men rak- och ansiktsvattnet från Rosenserien For Men är perfekt att spruta i ansiktet, tycker jag som har provat under några veckor efter att ha upptäckt den på magasinet Daisy Beautys skönhetsmässa Daisy Beauty Expo, eller i handen och badda över ansikte och hals för en uppfriskande känsla. Det sluter porerna, återställer hudens pH-värde (stora delar av ansiktet och kroppen har mellan 4,7 och 5,7, medan vårt vatten har mellan 7 och 9 och fungerar även som en fuktsluss som gör att din ansiktskräm/dina ansiktskrämer går lättare och djupare in i huden. Doften är frisk av citrus och sandelträ, ingredienserna är både 100% veganska och 100% naturliga av ekologiska ingredienser och tillverkligen sker i Sverige med världens hårdaste kontroll av tillverkningsprocessen. Så nu har du all anledning att inte chocka kroppen med iskallt vatten i ansiktet för att vakna till på morgonen.

Det är sulan som gör det – om du vågar

0

24-årige rapartisten sätter färg på sulorna – och jag älskar det!

Converse är hetare än någonsin, som jag också slog fast i mina trendprofetior för 2018 häromveckan. Senaste samarbetet är med heta artisten Vince Staples, där han har haft sitt eget Big Fish Theory-albumomslag som utgångspunkt när han tolkat ett par höga och ett par låga Chuck 70´s-sneakers. Och vill man inte ha guldprickiga skor i vår, som på skorna i förra inlägget, kanske en sula i utstickande blå och orange färg passar bättre? Riktigt snygga, och helt rätt i tiden att sätta färg på en sådan subtil detalj av skon. Skynda dig i så fall att lägga beslag på något av de sista paren i Converse x Vince Staples-samarbetet hos Sneakersnstuff, Patta och converse.com. Pris: 1 000-1 100 kronor.

Äntligen! Prickigt och lekfullt på fötterna i vår

0

Guldiga prickar blir naturligtvis ett måste i skogarderoben i vår.

Sandra Backlunds couturekreationer – av 4,5 kilometer hörlurssladdar

0

Ni har väl inte missat svenska couturedesignerns senaste verk?

På tal om det förra inlägget, där fashionistan Fredrik Robertsson konstaterade att det är svårt att leva på att verka i gränslandet mellan mode och konst i Sverige i dag, så är ju Sandra Backlunds samarbete med Urbanears ett bra exempel på motsatsen. Först presenterat på en stor fest i november på Scandinavian Mans kontor och showroom, där jag själv sitter på dagarna, visades det även upp på Jewelry and Accessories Lounge på Fashion Week Stockholm i dag. När Urbanears släppte sin trådlösa bluetooth-version av klassiska modellen Plattan, Plattan 2, lät man helt enkelt Backlund gå loss på hörlurssladdarna som blev över. Resultatet blev fem kreationer av 4 500 meter textila sladdar. Och som synes helt enastående! Det är ju tydligt att det helt klart är möjligt att skapa fantastiska verk även här på hemmaplan, helst naturligtvis med en finansiellt stark partner i ryggen. Och på fredag öppnar utställningen Couturens hemligheter för allmänheten på Sven-Harrys konstmuseum i Vasastan i Stockholm…