SENASTE ARTIKLARNA

…om att tappa fästet lite grann

0

Jag har varit den sämsta bloggaren den senaste tiden. Verkligen! Mitt huvud har liksom inte alls fungerat. Det har varit så intensivt med bygget -när alla material skall väljas, beställas och färdigställas -så jag har varit helt mättad på intryck. Har verkligen hatat allt som har med inredning att göra. Stundvis. Jag har till och med sagt den där förbjudna meningen ”jamen vi sätter vad som helst nu bara, jag orkar inte tänka på det mer!” AJ AJ AJ! Jag som har föraktat husbyggare som tappar greppet. Inte alls förstått hur man kan bli loj när man bygger sitt drömhus!! Nu står jag där själv. Som tur är så har jag en man som orkat hålla humöret uppe! Han har samlat upp mig när jag har legat där i soffan som en grå lealös massa och helst bara velat vrida i mig choko.

Nej men riktigt så illa är det väl inte. Men visst är jag trött!
Alla val är gjorda nu så det känns lite lättare! Nu hoppas vi bara att allt funkar och blir som vi vill. Om en månad exakt skall vi vara ute ur vårt nuvarande hus -så SNART får vi andas ut!

DELA

Slutrakan -husbygge, del 5

0

Det här inlägget är ett kommersiellt samarbete med KANNUSTALO.
Alla bilder mina egna.

Januari är så gott som slut! VART tar tiden vägen? Huset skall stå klart om ca en månad…! Helt otroligt! Vi har inte packat en endaste en pryl ännu…så vi borde kanske börja på så småningom.

Arbetet som pågår just nu är tidskrävande och monotont, så det är inte jättespännande bildkavalkad denna gång. Sedan december har taket och väggar skivats. All el är dragen. Nu spacklas alla ytor. Ett arbete jag I N T E är speciellt avundsjuk på…man har ju spacklat en del under alla renoveringar vi gjort genom åren, och det är nog väldigt svårt att få det riktigt bra. Tur vi har proffs som jobbar för oss!

johannasformligheter_designbloggarna_kannustalo_3johannasformligheter_designbloggarna_kannustalo_8

johannasformligheter_designbloggarna_kannustalo_6johannasformligheter_designbloggarna_kannustalo_9Väggar och tak har skivats och all el är där den ska vara.

johannasformligheter_designbloggarna_kannustalo_7johannasformligheter_designbloggarna_kannustalo_12_

johannasformligheter_designbloggarna_kannustalo_5

Just nu är allting prickigt och fint. Längtar så efter att slippa allt det bruna. Allt kommer att ändra så totalt! Det har ändrat mycket redan nu bara av att det kommit upp lite ljust spackel.

Vi har tagit de flesta materialbeslut nu och det börjar vara dags att göra de sista beställningarna. Vi är riktigt nöjda. Visst, hade plånboken varit bottenlös hade det garanterat sett annorlunda ut -man får kompromissa och väga in allt hela tiden. Var sätter man krutet och var kan man spara. Vi har hittat en bra balans tycker jag. Det blir en enkel bas, med svarta dörrar och svarta detaljer mot det gråa betonggolvet. Känns som om man kan gå vart som helst därifrån. Vi börjar lite safe med ljusa ytor tills vi bott in oss lite. Då vet man lite mer om hur ljuset faller, hur vi använder rummen och vad man vill köra för linje.

DELA

Projekt dockhus

1

Fotograf Photographer Frida Ström littlephant_johannasformligheter_designbloggarna_3

Bilder: Littlephant

Nåja. Nu har jag plöjt igenom HELA världens utbud (känns det som) av dockhus. Lillasyster fyller snart fem och har önskat sig ett sådant. De flesta är så gräsliga så man vill inte ens tänka på att ha dem i sitt hem, många är sjukt dyra och de flesta supertråkiga. Jag köpte sist och slutligen en hylla som ser ut som ett hus. Där kan man själv tapetsera, måla, fixa och sedan när man inte längre vill leka med dockhus så kan man använda den som vanlig hylla. Praktiskt tyckte jag. Men det skall ju bo typer där också. Valet föll till sist på de klassiska SYLVANIAN FAMILIES som funnits på marknaden sedan mitten av 80-talet. Hon kommer att älska dem, djurvän som hon är… MEN jag hade HELT missat LITTLEPHANTs dockhus!!! HUR HAR JAG KUNNAT MISSA?! Det ultimata dockhuset, version större!

DELA

KUTIKAI

1

kutikai_johannasformligheter_designbloggarna_2 kutikai_johannasformligheter_designbloggarna_3

Som ni vet så börjar det så småningom närma sig inflytt i det nya huset. Jag försöker fiska info av barnen hur de vill ha sina rum. Åttaåringen vill ha en koja ovanför sin säng. Jag har googlat och googlat och googlat efter färdiga lösningar / idéer för hur man kunde bygga och hittade KUTIKAI. KUTIKAI gör ekologiska möbler som lockar fram barnens kreativitet. De är lekfulla, men enkla i sitt formspråk. Idealiskt med andra ord. Jag älskar det! Blir väldigt inspirerad!

DELA

Kalashelg

0

kalas_johannasformligheter_designbloggarna_1

Trött måndag efter en lång kalashelg! Vi har firat vår åttaåring med både stora och små gäster. Temat var fotboll. Om ett par veckor blir det femårskalas och temat där är klart sedan länge. Frost, såklart…
Jag önskar er alla en riktigt fin vecka!

DELA