Sitt tidlöst

0

Detta är en sponsrat inlägg i samarbete med Svenssons i Lammhult.

Ingen har väl undgått att designklassikerna är hetare än någonsin i hemmen, i tidningarna, i sociala medier, de går som smör i butikerna för att förgylla våra hemtrivsel.

För min del trånar jag efter dom än så länge! Efter tre sittfavoriter i kategorin designklassiker. För mig står designklassiker för tidlös design. Med över 50 år på nacken är stolarna designade för att funka i årtionden och i nästintill vilken miljö som helst.

Y-stolen-svenssons-i-lammhult 2

Y-stolen-svenssons-i-lammhult 1Danska designern Hans J. Wegner designade stolen CH24 även kallad Y-stolen eller Wishbone chair, ja kärt barn har många namn. Stolen formgavs 1949 för Carl Hansen & Son. Den är tillverkad i tvålbehandlad bok med flätat sits av vaxat, naturfärgat papperssnöre. Finns idag ett 20-tal olika kulörer och kombinationer. En sann stilikon som har producerats non stop sedan 1950.

ch25-svenssons-i-lammhult 1 ch25-svenssons-i-lammhult

Efter Y-Stolen försatte Hans J. Wegner leverera en fantastiskt skön fåtölj till Carl Hansen Son, kallad CH25. Fåtöljen är producerad i tvålbehandlad ek med naturflätad sits. Bakbenen är karaktäristiska till sin formgivning, som ger en speciell profil av fåtöljen. Bara av att titta på den kan man föreställa sig hur bekväm den är att koppla av i.

arka-lounge-svenssons-i-lammhult arka-lounge-svenssons-i-lammhult 1

Min tredje favorit Arka loungechair är skapad av småländske formgivaren Yngve Ekström som designade 1955 den låga pinnstolen för Stolab. Arka loungechair är tillverkad i björk och är skapad efter tre olika cirklar, som utgör ett speciellt uttryck för möbeln. För några år sedan tog de upp produktionen av stolen igen. Bra val!

Jag trånar fortfarande, men för er andra som redan vill slå till idag att äga en gammal goding finns de tillgängliga på Svenssons i Lammhult. Antingen på webben eller i butikerna runt om i landet. Värt ett besök för att också frossa i andra designklassiker!

Bilder: Svenssons i Lammhult

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton + 6 =