SENASTE ARTIKLARNA

Lune Lamp to be my valentine

0

Jag förälskade mig i Lune lamp som jag först hittade i våran ”Light Pop Up Shop” på Stockholm Funiture & Light Fair. Som idag får bli min alla hjärtans dag favorit. Inga blommor och choklad för mig inte, jag vill ha Lune Lamp!

Företaget Brdr. Krüger är producenten till lampan och Sverre Uhnger står bakom designen. Den är skapad i endast massiv ek, med LED belysning och finns både som pendel och lampfot.

Konturerna och linjerna tillsammans med materialet är en förjd för ögat.

#bemyvalentine

lune-lamp-detail-arm

lune-lamp-dark-detail-2

lune-lamp-light-oak lune-pendel

Bilder: Brdr Küger

 

DELA

Skippa mobilen och börja tälj

0

Jag har länge funderat på vad jag ska syssla med på kvällarna för att koppla bort helt från stress av jobb och sociala medier. Jag har haft idéer kring  att starta med målarböcker och pussel. Men har aldrig riktigt satt igång, viket kanske har att göra med att det inte är riktigt min grej, Stickning har också funnits med i tankarna, vilket jag gärna skulle vilja börja med för att skapa eget, men alldeles för svårt för min del. Jag förstår helt enkelt inte! Men nu har jag hittat motsvarigheten till stickning. Det nya sättet att fördriva tiden hemma och koppla av är att börja tälja i trä med Täljogram.

Jag träffade Felix Wink & Ragnar Kierkegaard Suttner som är hjärnorna bakom Täljogram på Formex och de blev såklart Johanna Woods utvalda produkt av ”Selected By Designbloggarna”.

Täljogram består av en enkelt litet paket som säljs hos återförsäljare men kan även prenumereras på. I paket får beställaren en startkit med redskap för sin täljning, vakuum förpackad träbit, olja samt instruktioner för att sätta igång och såklart plåster i förebyggande syfte.

Ett roligt och innovativt sätt att fortsätta med träslöjden i hemmet. Koppla bort omvärlden och karva ut din egen smörkniv!

täljogram 2 täljogram 3

Bilder: Egna

DELA

Stora Trenddagen 2017 – Succé

0

Det var några dagar sedan succédagen tog plats, Stora Trenddagen 2017.  För sjätte året i rad presenterade Trendstefan de fem kommande trenderna för året. Närmare 650 medierepresentanter, designföretag, formgivare och allmänhet besökte dagen och alla sittningar inklusive extrasittningen var fullsatt. Ett rekordår!

Närmre 30 deltagande samarbetspartner gjorde dagen möjlig. Vissa av dom fanns på plats med egna montrar andra med produkter i våra trendmiljöer som designnätverket Trends&Friends designade och stylade, och jag var spindeln i nätet och projektledde spektaklet.

Tack alla som kom och gjorde dagen möjlig för oss, nästa år satsar vi ännu högre.

611A9039

Superhero Supernature – Med bland annat färg från Alcro, plexistolar från Sweef, bänk och bord från Jotex och kakel från Kakelspecialisten.

611A9066 - crop

Old is the new black –  Lampor från Konsthantverk, stol från PB Home, sideboard från Designtorget (Stålverket), tekanna från By On.

611A9070 - crop

Kelim Kinship – Korgar från Malaika Cotton, pläd från House of Rym, hyllor från Maze Interior. 

611A9074

Kelim Kinship blev min favorittrend med inslag från Mellanöstern och Afrika, med varma jordnära toner, trä och hantverk som viktiga delar i trenden. Här med skärbräda och  mortel från Cook n’bloom.

611A9093 - crop - kopia

Peter Pan – Bänk och stol från Nola, apa från Jamie Hayon, tapeter från Engblad & Co, porslin från Wik och Walsoe.
611A9318 - kopia

Blomsterarrangemang från Blomsterfrämjandet.

611A9081 - crop

Waste –  Lampor, krukor och tallrikar från Remade By, förvarning från Glimt och växter från Nordic Green Design.

611A9139

611A9282

Egna montrar från bland annat Remade By och vår stora samarbetspartner Engblad och Co.
611A9309

Specialbeställd plastmatta från HRD Carpets.

611A9349

Ett stort tack till övriga partners; tavlor och textiler från Ylva Skarp, återbruksmat från Destination Sigtuna, dryck från Cointreau och Schweppes, krukor och dekoration från Village, ljushållare från Northen Lightning och textiler från Jakobsdals och doftljus från Victorian. Och ett stort tack till Lundqvist & Lindqvist som stod för lokalen för tredje året i rad.

Mer info om dagen finns på: www.storatrenddagen.se

Nu ska jag kasta mig från datorn direkt till Designbloggarnas VIP-fest på Clarion hotell. Hoppas vi ses i vimlet.

 

DELA

En hylla i sin enkelhet

0

Inredningsbutiken Tambur i Stockholm har tillverkad en egendesignad furuhylla under egna varumärket Tambur Collection. Butiken Tambur grundades 2015 av Anders Widegren. En butik med utvalt sortiment från unga formgivare och välkända varumärken, som Klong och Skultuna.

Hyllan Kvist designades av Martin Eckerberg, som även han driver Tambur, i syfte att skapa en hylla som passade in till den nya butiksinredningen, då inget annat på marknaden passade in. Avsikten var inte att den skulle säljas, utan för  att fungera som ett schysst hyllsystem i deras nya köksmiljö. Hyllan bestående av furuplankor och runda stavar, liknade kvistar blev så pass uppmärksammad i butiken att den började produceras till försäljning.

Hyllan Kvist produceras i Sverige. Den tillverkas i vitoljad furu och finns att beställa i 60- och 90 centimeters längd. Den är lika fin naturell som att sätta sin egen färgprägel på.

De enkla konsolerna ger ett intryck av en svävande hylla. En diskret produkt som inte tar för sig, utan låter produkterna på få ta plats.

Tambur-Hylla-Kvist-90cm-egen-kulor Tambur-Hylla-Kvist

Bilder: Tambur Store

DELA

Teknik när den är som snyggast

0

Jag är inte så förtjust i teknikprylar. För att det ska falla mig i smaken ska helst prylarna smälta in i resterande miljö. Just därför har jag såklart införskaffat mig en Marshall högtalare som nu de flesta andra har i hemmet…  Men nu ser jag att jag hade missat denna skönhet att önska mig. Danska varumärket Kähler lanserade under våren snyggaste högtalaren, Fugato i äkta material som verkligen smälter ihop i hemmet. Högtalarna är gjorda i porslin, läder, textil och såklart trä. Kommer i olika färger och i olika träslag, ek och valnöt.

Den får första platsen på min nästa önskelista.

fugato 1 fugato_burgundy_16023_1 fugato_dark_grey_16022_1

Bilder: Kähler

 

DELA