Sitt tidlöst

0

Detta är en sponsrat inlägg i samarbete med Svenssons i Lammhult.

Ingen har väl undgått att designklassikerna är hetare än någonsin i hemmen, i tidningarna, i sociala medier, de går som smör i butikerna för att förgylla våra hemtrivsel.

För min del trånar jag efter dom än så länge! Efter tre sittfavoriter i kategorin designklassiker. För mig står designklassiker för tidlös design. Med över 50 år på nacken är stolarna designade för att funka i årtionden och i nästintill vilken miljö som helst.

Y-stolen-svenssons-i-lammhult 2

Y-stolen-svenssons-i-lammhult 1Danska designern Hans J. Wegner designade stolen CH24 även kallad Y-stolen eller Wishbone chair, ja kärt barn har många namn. Stolen formgavs 1949 för Carl Hansen & Son. Den är tillverkad i tvålbehandlad bok med flätat sits av vaxat, naturfärgat papperssnöre. Finns idag ett 20-tal olika kulörer och kombinationer. En sann stilikon som har producerats non stop sedan 1950.

ch25-svenssons-i-lammhult 1 ch25-svenssons-i-lammhult

Efter Y-Stolen försatte Hans J. Wegner leverera en fantastiskt skön fåtölj till Carl Hansen Son, kallad CH25. Fåtöljen är producerad i tvålbehandlad ek med naturflätad sits. Bakbenen är karaktäristiska till sin formgivning, som ger en speciell profil av fåtöljen. Bara av att titta på den kan man föreställa sig hur bekväm den är att koppla av i.

arka-lounge-svenssons-i-lammhult arka-lounge-svenssons-i-lammhult 1

Min tredje favorit Arka loungechair är skapad av småländske formgivaren Yngve Ekström som designade 1955 den låga pinnstolen för Stolab. Arka loungechair är tillverkad i björk och är skapad efter tre olika cirklar, som utgör ett speciellt uttryck för möbeln. För några år sedan tog de upp produktionen av stolen igen. Bra val!

Jag trånar fortfarande, men för er andra som redan vill slå till idag att äga en gammal goding finns de tillgängliga på Svenssons i Lammhult. Antingen på webben eller i butikerna runt om i landet. Värt ett besök för att också frossa i andra designklassiker!

Bilder: Svenssons i Lammhult

 

Frama hos Dry Studios

0

I torsdags var jag hos Dry Studios som hade tillsammans med danska designstudion Frama ett event för att visa upp sina produkter. Det var ett rent nöje för mig att gå runt i Dry Studios kontor, som visade sitt egna märke Dry Things samt Framas produkter i en inspirerande miljö. Allt i min smak och träprodukter i varje vrå, de gifte sig tillsammans. Jag väntar ivrigt på ett samarbete mellan dessa två. Hoppas hoppas!

frama 1

Framas Studio Kitchen Unit C

frama 222

Tidsskriftssamlare Sutoa från Frama

frama 7

Skärbrädor från Dry Things

frama 6

Detaljer från Dry Studios kontor

frama 4

Skrivbord och hylla från Frama

frama 2

Detaljer från Fry Studios. Trä trä trä!

Bilder: Egna

 

 

Lune Lamp to be my valentine

0

Jag förälskade mig i Lune lamp som jag först hittade i våran ”Light Pop Up Shop” på Stockholm Funiture & Light Fair. Som idag får bli min alla hjärtans dag favorit. Inga blommor och choklad för mig inte, jag vill ha Lune Lamp!

Företaget Brdr. Krüger är producenten till lampan och Sverre Uhnger står bakom designen. Den är skapad i endast massiv ek, med LED belysning och finns både som pendel och lampfot.

Konturerna och linjerna tillsammans med materialet är en förjd för ögat.

#bemyvalentine

lune-lamp-detail-arm

lune-lamp-dark-detail-2

lune-lamp-light-oak lune-pendel

Bilder: Brdr Küger

 

Skippa mobilen och börja tälj

0

Jag har länge funderat på vad jag ska syssla med på kvällarna för att koppla bort helt från stress av jobb och sociala medier. Jag har haft idéer kring  att starta med målarböcker och pussel. Men har aldrig riktigt satt igång, viket kanske har att göra med att det inte är riktigt min grej, Stickning har också funnits med i tankarna, vilket jag gärna skulle vilja börja med för att skapa eget, men alldeles för svårt för min del. Jag förstår helt enkelt inte! Men nu har jag hittat motsvarigheten till stickning. Det nya sättet att fördriva tiden hemma och koppla av är att börja tälja i trä med Täljogram.

Jag träffade Felix Wink & Ragnar Kierkegaard Suttner som är hjärnorna bakom Täljogram på Formex och de blev såklart Johanna Woods utvalda produkt av ”Selected By Designbloggarna”.

Täljogram består av en enkelt litet paket som säljs hos återförsäljare men kan även prenumereras på. I paket får beställaren en startkit med redskap för sin täljning, vakuum förpackad träbit, olja samt instruktioner för att sätta igång och såklart plåster i förebyggande syfte.

Ett roligt och innovativt sätt att fortsätta med träslöjden i hemmet. Koppla bort omvärlden och karva ut din egen smörkniv!

täljogram 2 täljogram 3

Bilder: Egna

Stora Trenddagen 2017 – Succé

0

Det var några dagar sedan succédagen tog plats, Stora Trenddagen 2017.  För sjätte året i rad presenterade Trendstefan de fem kommande trenderna för året. Närmare 650 medierepresentanter, designföretag, formgivare och allmänhet besökte dagen och alla sittningar inklusive extrasittningen var fullsatt. Ett rekordår!

Närmre 30 deltagande samarbetspartner gjorde dagen möjlig. Vissa av dom fanns på plats med egna montrar andra med produkter i våra trendmiljöer som designnätverket Trends&Friends designade och stylade, och jag var spindeln i nätet och projektledde spektaklet.

Tack alla som kom och gjorde dagen möjlig för oss, nästa år satsar vi ännu högre.

611A9039

Superhero Supernature – Med bland annat färg från Alcro, plexistolar från Sweef, bänk och bord från Jotex och kakel från Kakelspecialisten.

611A9066 - crop

Old is the new black –  Lampor från Konsthantverk, stol från PB Home, sideboard från Designtorget (Stålverket), tekanna från By On.

611A9070 - crop

Kelim Kinship – Korgar från Malaika Cotton, pläd från House of Rym, hyllor från Maze Interior. 

611A9074

Kelim Kinship blev min favorittrend med inslag från Mellanöstern och Afrika, med varma jordnära toner, trä och hantverk som viktiga delar i trenden. Här med skärbräda och  mortel från Cook n’bloom.

611A9093 - crop - kopia

Peter Pan – Bänk och stol från Nola, apa från Jamie Hayon, tapeter från Engblad & Co, porslin från Wik och Walsoe.
611A9318 - kopia

Blomsterarrangemang från Blomsterfrämjandet.

611A9081 - crop

Waste –  Lampor, krukor och tallrikar från Remade By, förvarning från Glimt och växter från Nordic Green Design.

611A9139

611A9282

Egna montrar från bland annat Remade By och vår stora samarbetspartner Engblad och Co.
611A9309

Specialbeställd plastmatta från HRD Carpets.

611A9349

Ett stort tack till övriga partners; tavlor och textiler från Ylva Skarp, återbruksmat från Destination Sigtuna, dryck från Cointreau och Schweppes, krukor och dekoration från Village, ljushållare från Northen Lightning och textiler från Jakobsdals och doftljus från Victorian. Och ett stort tack till Lundqvist & Lindqvist som stod för lokalen för tredje året i rad.

Mer info om dagen finns på: www.storatrenddagen.se

Nu ska jag kasta mig från datorn direkt till Designbloggarnas VIP-fest på Clarion hotell. Hoppas vi ses i vimlet.