Trenderna för 2018 med mig i Stockholms två ledande lokaltidningar

0

Vad bär vi 2018? Jag delar med mig av mina tips i Stockholms lokaltidningar Stockholmdirekt och Mitt i – och naturligtvis även här!

Mitt i: Trenderna som var sååå 2017

Midjeväskan, magväskan, rejvväskan, turistslungan – kärt barn har många namn. I slutet av 80-talet och början av 90-talet bars den med stolthet av bland andra Terminator X i hiphopgruppen Public Enemy och skådespelaren Dwayne ”The Rock” Johnson. Några år senare blev midjeväskan populär bland medelålders turister och gatuförsäljare – och ansågs därmed snabbt omodern.

Då trodde nog ingen att den skulle göra comeback som den hetaste accessoaren bland trendkänsliga stockholmare på 2000-talet – men det gjorde den. 2017 syntes den, hängandes tvärs över bröstet, på var och varannan stockholmare.

–  Hela 90-talslooken har dominerat­ de senaste­ säsongernas mode­ och trender­ och där är magväskan en viktig komponent. Samtidigt har många av de mest stil­bildande kändisarna burit­ en. Och vi är nog många som tycker att den är både snygg och praktisk, inte­ minst på sommaren, säger Johan Magnusson, redaktör på modemagasinet Scandinavian Man.

Vad blir 2018 års ”midjeväska”?

– Med den hawaiimönstrade ”bowlingskjortan” och manchesterbyxorna som utmanare tippar jag ändå på en revival för Buffalos! Eytys har redan släppt flera varianter och en stor och framgångsrik klädagentur har fått rättigheterna till försäljningen i Sverige. Samma agentur var en viktig anledning till att Fila-loggan kom ut på både kids och hipsters i hela Sverige, och jag tror att de mycket väl kan lyckas ännu en gång.


Stockholmdirekt: Trendspaning: Det här är hetast 2018

Mina svar:

– Byxsiluetten i fokus. Efter flera år med mörka tajta stretchjeans är det jeans och kostymbyxor i lösare passform det du ska bära för att vara rätt. Hur vida du vill ha dem är upp till hur modig du är. Och, du kan vara lugn – det blir ingen revival för bootcutjeansen (ännu). På överkroppen släpper vi 90-talsreferenser. Istället flirtar vi med 70- och 80-talet och årets mönster kan bli storrutigt. På samma nostalgitema fylls butikerna av kortärmade skjortor. Hawaiiskjortan kommer tillbaka och bowlingskjortan kan att bli sommarens trendigaste plagg.

– På fötterna förutspår jag att Nike fortsätter göra rätt och klassiska modeller från Converse och Vans är tillbaka. Vi tillåter oss att vara lite lekfulla med grova sulor, klumpiga siluetter – besök Eytys butik på Norrlandsgatan för referens.

– Vad vi inte ska bära? Den slimmade kostymen kan hänga kvar i garderoben och istället för en väldigt kort kavaj kan du börja bära helt medvetet för korta byxor, för en look som ligger bra i tiden. Och jag uppmanar inte att att köpa äkta päls. Men i miljömedvetna tider är det anmärkningsvärt att vi köper fuskpäls som sällan förr – ett av de mest resurskrävande plaggen att producera.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sexton − två =