Sveriges mest medvetna modebutik just nu

1

Det här är ju en uttalat medveten blogg, och om du också är det behöver jag inte berätta för dig att supporta din lokala kvartersbutik, medan din omgivning ägnar sig åt att klaga över att alla gallerior och köpcentrum alltid fylls av samma butikskedjor.

I de större svenska städerna är de snart utrotningshotade, så extra roligt därför när Pernilla Johanssons Ecosphere vid Hornstull på Södermalm i Stockholm visar att ett väl genomtänkt koncept räcker långt i konkurrensen.

Ett urval av handplockade varumärken inom mode och livsstil med en sak gemensamt: de använder ekologisk bomull, hållbara material eller är hållbara på ett eller annat sätt. Och så gör de snygga produkter också!

koi-kings-of-indigo-denim-jacket-vega-vegan-sneakers-ecosphere-hornstulls-strand

Jag tycker nederländska Kings of Indigo gör de snyggaste jeansjackorna på marknaden, och äger själv flera stycken. Här en i matig dry selvage bredvid veganska sneakers från franska Veja
brolly-paraply-umbrella-ecosphere-hornstulls-strand

Paraplyn av 100% återvunna pet-flaskor från Brolly

 

sideroot-solglasögon-sunglasses-ecosphere-hornstulls-strand

Fånga augustisolen i snygga, hållbara solglas från SideRoot

Pernilla Johansson har även släppt boken Ekoenkelt : vägen till en hållbar livsstil, och driver en utmärkt blogg med samma namn. I morse var hon också inbjuden gästexpert i TV4 Nyhetsmorgon på temat ”hållbar semester”. Om spelaren inte laddar ordentligt finns direktlänken här.

Översta bilden: Pernilla inte helt bekväm att bli fotograferad, i fina butiken på Bergsunds strand 32

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton + 16 =