Svenska märket introducerar skosulan som tar bort fotsvett – helt naturligt

0

Poliyou. Det var lösningen på allt som det svenska märket letade efter. Och även för oss som har ständiga problem med alltför varma fötter. I veckan kan du fynda ett par om du också vill prova den nya innovationen!

Just innovationer inom skosulor är betydligt fler än du tror, inte minst för att hjälpa till att förebygga dålig lukt. Och när man tidigare var hänvisad till doftsprayer för att få skorna att lukta bättre har vi nu kommit steget längre.

Svenska Gram har skapat modigt designade skokollektioner, som ska fylla ”gapet mellan dressade skor och sneakers”, ända sedan starten 2005. Såhär kan det se ut:

Gram Shoes höst/vinter 2017

 

Och i sitt arbete med att skapa dressade, sofistikerade sneakers presenterar de i höst alltså en antibakteriell sula i sina skor, som tidigare bara funnits i enstaka modeller hos världens största sportskotillverkare. Tillverkad av skummaterialet Poliyou, som inte bara är stötdämpande och ger foten ett ergonomiskt stöd utan också fuktavstötande och ett miljövänligt skydd mot dålig lukt. Det som luktar är ju nämligen bakterierna som börjar äta av fotsvetten vi alla utsöndrar. Men en pulverbas av aktivt kol som har mixats in i Poliyou har visat sig rysligt effektiv att på ett naturligt sätt (kol – naturligt) motverka de här bakteriernas tillväxt. Sulan av Poliyou är dessutom klädd i läder, för att hjälpa till att fånga upp fukt i skon.

Poliyous sulor tillverkas i Kina, men från och med vårens kollektion flyttar Gram delar av sin tillverkning från Kina till Portugal. Och förutom att de har en stark tradition och ett enormt kunnande av skotillverkning just där finns det ytterligare en speciell anledning till att du ska leta extra efter ”Made in Portugal” vid nästa skoköp. För ett eller ett par år sedan förbjöd de nämligen användning av lösningsmedel i de lim som används för att sätta ihop skon. Medan arbetarna i vissa kinesiska skofabriker fortfarande arbetar med starka lim och bristande skyddsutrustning är det bara vattenbaserade lim som är tillåtna hos deras portugisiska kollegor. (Även om, det ska sägas, även vattenbaserade lim används i kinesiska fabriker, som också många gånger håller en otroligt hög standard.) Ett litet steg i rätt riktning!

Smygtitt på Grams herrkollektion vår/sommar 2018

 

Och om du befinner dig i Stockholm den här veckan…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × fem =