…och när jag fick välja mina två favoritprodukter på hela Formex

1

Jag hörde någon siffra om över 860 mässmontrar på den här upplagan av Formex. Jag hann med tre timmar i går morse, och precis som mina kollegor på Designbloggarna fick jag i uppdrag att välja två favoritprodukter på mässan:

(Översta bilden.) 1) Vasen Orb av Viktor Erlandsson för Klong. (För transparensens skull ska jag börja med att säga att jag och Viktor känner varandra och umgås privat, men det påverkar inte mitt val – och stora delar av branschen är enig med mig om kvaliteten i hans arbete.) Den är inte ny, men medan de tidigare versionerna har en fot i mässing, kommer den nya i otroligt vacker oxiderad mässing.

2) Boots av ullfilt med gummisula och silverdetaljer från Tooche. Avdelningen Young Designers på Formex väcker som bekant alltid stort intresse, och här hittade jag det här lettiska skomärket. Det finns flera olika höga och låga modeller, för herr och dam. De kostar alla kostar 290 euro, och tillverkas i deras egen fabrik i Lettland. Det här gör också att du som slutkonsument eller återförsäljare, om du vill betala lite mer, själv kan skräddarsy din egen sko genom att välja färg eller material på sko, detaljer och sula.

Den här osvenska modellen i poppig blå med spexiga detaljer hade jag gärna burit under Fashion Week här i Stockholm nästa vecka – om det inte vore för att de tillverkas uteslutande av naturmaterial utan syntet för att hålla värmen riktigt ordentligt…

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × 5 =