Nu kommer skjortan du inte kan* få fläckar på i butik

0

Helgen nalkas och fläckar på skjortan sabbar lätt helhetsintrycket. Så bra då att en ny innovation gör att du inte behöver oroa dig över den saken längre.

Det är väl typiskt att just norrmännen slår oss på fingrarna inom mode, men någon gång var ju det också tvunget att hända. J.Harvest & Frost har bara tre år på nacken, men har –milt uttryckt – fått en flygande start.

– Vi blev snabbt kända för våra strykfria skjortor av bra kvalitet, säger Tobben Johnsen, konceptansvarig. I dag säljs vi i Sverige, Norge och nio ytterligare länder och har en egen brand store i Mood Gallerian i Stockholm. Vi har sålt 500 000 skjortor på tre år och gått från noll till en förväntad omsättning på 60 miljoner norska kronor 2017.

Vad är nyckeln till framgång?

– Vi har naturligtvis höga krav på produkternas kvalitet, men vill också att kunderna ska bli positivt överraskade av allt vi gör. Vi har ett core value som lyder: ”With our products we always strive to innovate and become better and better. You can’t do this without sometimes failing. We always dare to try new things and be different. We are pioneers in our field, not followers.”

Och nu släpper vi alltså den vattenavstötande skjortan Black Bow. Hur kom den till?

– Den fina starten jag nämnde gav oss möjlighet att blicka framåt och jobba med utveckling. Och vi landade i målsättningen att skapa marknadens bästa och mest innovativa businesskjorta – eller arbetsskjorta, som vi föredrar att kalla den. Vi började med att försöka lansera en ny typ av strykfri kvalitet som inte hade funnits på marknaden tidigare, där vi ville ta steget vidare från ”non iron” till ”never iron” med en ny och miljövänlig behandlingsteknik. Men så stannade vi upp, ville ta det ännu längre och se hur långt vi kunde dra funktionerna i en arbetsskjorta. Efter att ha lagt till mekanisk stretch och nanoteknologi samt två års utveckling, tester och misslyckanden senare kom Black Bow till – en superfunktionell skjorta, tillverkad av exklusiv, långfibrig compact cotton.

Och förklara hur den blir vattenavstötande.

– Nanoteknologin gör den helt tålig mot vatten, smuts och – jag är ju ändå norrman – till och med olja. Man går ner på molekylnivå där behandlingen går in i fibern och ändrar dess struktur utan att ändra på skjortans naturliga egenskaper. Den behåller alltså andningsförmågan, elasticitet och själva känslan. Det här är helt miljövänligt och skjortan är även Oeko-Tex 100-certifierad.

Är ni ensamma om nanoteknologi på marknaden?

– Black Bow är inte den enda skjortan som har den, men vi är kanske först med att lyckas inkludera alla olika funktioner i en skjorta av en sådan high end-kvalitet, menar Tobben Johnsen. Vi har helt enkelt satt skyhöga krav på den. Vi tog den till SGS (ett oberoende testinstitut, min anm.) för att utsätta den för över 50 tvättar, där den levererade på toppnivå både på strykfrihet och nanoteknologi. Eller: skjortan håller nästan exakt samma standard efter en tvätt, tio tvättar och 50 tvättar.

Hur har mottagandet varit?

– Lanseringen häromveckan väckte stor uppmärksamhet i traditionell såväl som social media. Vi kan redan nu se att den kommer bli en försäljningssuccé och ser fram emot att utveckla linjen vidare med nya modeller och kanske även nya versioner.

Black Bow finns både i herr- och dammodell, och säljs för 1 199 kronor i J.Harvest & Frosts butik i Mood Gallerian i Stockholm, och på jharvestandfrost.se

* Jag har fått ett testexemplar för att sätta Black Bow på prov. Den fungerade precis lika bra som på gif:en ovan, och jag uppskattade även att det översta knapphålet har extra stretch, så att det inte klämmer åt så förbaskat när man bär slips. Men, tänk på att Black Bow ju inte kan stå emot fläckar från torra saker som exempelvis foundation. Då tvättar du den dock bara i maskin som vanligt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × två =