Hit går du för ditt nästa skjortinköp – eller för att ge bort en i julklapp

0

Ett av de svenska varumärken som syns mest hos de kreddigaste butikerna runtom i världen är ett skjortmärke – och det är varken Eton eller Stenströms. Äntligen har Schnayderman’s öppnat egen butik på bästa läge i centrala Stockholm.

Redan vid starten för fem år sedan var märkets ambitioner höga:

– Vi ville bli en ”one stop shop” för skjortor, berättar grundarna Joel Urwitz och Victor Press. Vi skulle ha en bra mix av modeller i klassiska material och uttryck kryddat med nya modeller som låg rätt i tiden varje säsong, för att skapa varje kollektion. Vårt mindset har alltid varit att leka med tanken på vad en skjorta kan vara. I dag hittar man alltifrån basskjortor till overshirts, (och min egen favorit, ”skjortrockar”, min anm.) och vävda t-shirts i kollektionen.

Ni säljs hos flera av världens viktigaste modebutiker. Vilka vill ni själva nämna?

– Ja, vi jobbar med riktigt fina independentbutiker, såsom Mohawk General Store i Los Angeles, Oi Polloi i London och Manchester och Opening Ceremony, som ju finns i en rad olika städer, mer high end varuhus som Le Bon Marché i Paris och fantastiska e-handlare, bland annat Ssense och Need Supply.

För att sätta det här i lite perspektiv är det bara Acne Studios, Our Legacy, The Cords, Happy Socks, Eytys, Byredo, Sandqvist och några till svenska varumärken som kan visa upp lika tunga återförsäljare.

I dag öppnar ni ny butik på Mäster Samuelsgatan 10 i Stockholm. Berätta om den!

– Ja, det känns väldigt spännande att öppna den mitt i hjärtat av Stockholms bästa shoppingområde, som ett bra komplement till vår egen webshop. Vi tror att tajmingen är perfekt för Schnayderman’s att skapa en egen fysisk miljö där folk kan upptäcka och själv kunna prova när vi fortsätter vidareutveckla skjortan, avslutar duon.

Schnayderman’s nya butik

 

Med bloggkollega Philip på förhandspresentationen i tisdags kväll. Rock: Boomerang. Kashmirhalsduk: Softgoat

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × fem =