Handplockade julklappstips till honom: Groomingkitet för han som gillar whisky

0

Ute på julklappsjakt? Jag har snappat upp några fina produkter åt dig till ”mannen som har allt”. I dag: Kitet för en snyggare vardag för whiskyälskaren.

En av de senaste årens tydligaste livsstilstrender är ju att vi män har fått våra egna nischade skönhetssalonger. En av dem, barberar- och tatueringsstudion Kollektivet Hvitan på Södermalm i Stockholm går nu samman med en av Europas snabbast växande amerikanska premiumwhiskys, Bulleit Bourbon. Resultatet är kitet Procedure By Bulleit, med väl utvalda produkter av salongens experter: skäggolja från Ya-Sin, en skäggsax, en kam i trä, en handduk och en mini-plunta från Bulleit Bourbon.

Jag har provat Bulleit, baserad på ett familjerecept som har 150 år på nacken, flera gånger. Man kan lugnt konstatera att den är värd alla sina priser, inklusive att tre år i rad ha utsetts till mest säljande och trendigaste amerikanska whiskyn av ”Worlds 50 Best Bars and Drinks International”.

– Varken whiskey eller barberartraditionen är någon exakt vetenskap, snarare handlar de båda hantverken om att skapa estetik och precision i en perfekt kombination. Att skapa ett grooming kit med speciellt utvalda produkter för den whiskyälskade mannen kändes därför som en självklarhet, säger Maria Vegeberg Gram, Senior Luxury & Scotch C&E Manager i Norden för Bulleit.

 

Kitet kostar 395 kr och säljs hos Kollektivet Hvitan på Katarina Bangata 47 i Stockholm. Bulleit Bourbon finns på de flesta Systembolag runtom i Sverige och kostar 319 kronor för 700 ml

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + 14 =