Expertens sju största beautytrender för 2018

0

I dag och i morgon går en av höjdpunkterna för 2018 – skönhetsmässan Daisy Beauty Expo – av stapeln. Och vad passar väl då bättre på en blogg om tendenser än att plocka upp beautytrenderna för året som kommer?

På en av förra årets bästa resor – den till Rom med Daisy Beauty och 23 skönhetsbloggare- och influencers – inledde deras chefredaktör Kicki Norman med att lista sju stycken tecken i tiden inom skönhet, hudvård och make-up. Here goes:

1. Nya typer av produkter: Essenser (alltså första steget i processen efter rengöring), arkmasker (en ansiktsformad film av cellulosa eller tyg dränkt med hudvård) och cleansing balms (fast rengöring som blir flytande vid användning, av kroppsvärme).

2. Inkludering: Den senaste av alla boxtjänster med skönhetsprodukter heter Melanin Boxes och görs för alla hudfärger, foundation i Rihannas Fenty-makeup görs i 40 nyanser och Custom Drops är pigmentdroppar för att anpassa foundation.

3. Personligt: Både varuhus och webshopar erbjöd namngravyr till julen i fjol.

4. Regnbågsliner: Två färger runt ögat blir effektfullt!

5. Mikrolugg.

6: Rouge Noir. Mörka röda läppstift kommer stort, gärna med suddiga konturer och gärna med skumgummiapplikator från ögonskugga.

7. Boy brows. Mycket stora ögonbryn, som är lite uppåtborstade och lurviga.

Översta bilden: Nej, pungvaxet blir nog inte 2017 års stora trend i år. Heller. Men det finns att köpa på finska matkedjan Happy Food Stores nya butik på Sveavägen i Stockholm, som öppnade i onsdags och förutom alla ekologiska livsmedel (ungefär som hos Paradiset) även har målsättningen att tillhandahålla Sveriges största utbud av ekologisk hudvård. Och det är ju värt att lyfta fram! Bilden kommer från Kickis på samma gång initierade och underhållande beautyblogg, och det kan även vara så att jag i ett svagt ögonblick lovade att testa och recensera nämnda vax för Daisy Beauty. Fortsättning riskerar att följa…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × fem =