Experten: 6 goda skäl till att välja kashmir i kylan

0

Efter gårdagens utsvävning på bloggen till jakull går vi back to basics i dag: Kashmir!

Charlotte Magyar på svenska Softgoat listar sina bästa anledningar till att kashmiren alltid är det bästa valet:

  • Det håller värmen: Uppemot åtta gånger varmare än vanlig ull, trots att den är mycket lättare i vikt.
  • Hållbarheten: Det är ett väldigt hållbart och starkt material som kan leva vidare i många år, så länge plagget tas om hand på rätt sätt.
  • Ullen andas: Plaggen fungerar lika bra på sommaren som på vintern.
  • Fri från lanolin: Det här gör att cashmere oftast inte framkallar allergier och därför exempelvis ofta kan användas till nyfödda barn.
  • Ursprungsmaterial: Som ett naturmaterial kräver det inga kemiska processer för att kunna framställas.
  • Tvätt: Det går utmärkt att maskintvätta dina kashmirplagg. Se bara till att använda fintvättsprogrammet (30 grader) utan centrifugering.

Tacksamt nog storsatsar Softgoat på herrkollektionen i höst. Vilket plagg får man inte missa?

– Vår Men’s Collar Sweater är ett perfekt plagg att bära till vardags, men kan med enkelhet även bäras till vinterns kommande middagsbjudningar och mingel. Om man är ute efter en tidlös investering till garderoben är en klassisk långärmad O-neck (alltså rundhalsad, min anm.) i kashmir alltid rätt, säger Charlotte Magyar.

Mina bilder på favoritprodukterna från varumärkets presentation i sensomras, som ironiskt nog var en av årets allra varmaste. Stackars modellerna Rogér och Charlie fick verkligen känna på om huruvida kashmiren verkligen har den där andningsförmågan som utlovat. Men fint är det!

Min personliga favorit: Kashmirrocken!

 

Kashmirhalsduken som Charlie bär på sista bilden äger jag själv, och den är riktigt vass. Vill du ge bort en fin julklapp kan du köpa din egen, och sy dit någons initialer utan extra kostnad till och med söndag, på softgoat.com. Halsdukarna kostar mellan 1 295 och 1 595 kronor.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 14 =